Naar wat kijk je het meest uit in 2016?
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Harry Potter and the Cursed Child
Harry Potter Exhibition in Brussel
Wizarding World in Hollywood
» Bekijk stand «


Kies:

Download het van Microsoft

RSS Feed


Twitter

network monitoring tool

Welkom op Dreuzels.com!

» Waar de magie blijft leven «

Op onze site kan je al jarenlang alles te weten komen over de Harry Potterwereld. We hebben nieuws dat steeds up-to-date is, we hebben Encyclopedieën met een schat aan informatie en we hebben zelfs een Superquiz waar je jouw Harry Potterkennis kan testen.
Wil je eens ervaringen of meningen uitwisselen met andere Dreuzels? Ga dan naar het forum en plaats daar je reactie!

  » Vier afdelingen van Ilvermorny bekend «
We weten al een tijdje dat de tovenaarsschool in de Verenigde Staten Ilvermorny heet. Het was vast niet de bedoeling, maar ondertussen heeft iemand dankzij wat slim zoekwerk ontdekt hoe de vier afdelingen in deze tovenaarsschool heten! Op Pottermore zijn ze een test aan het voorbereiden voor de Amerikaanse Sorteerhoed, en daar kunnen we de vier namen van de afdelingen zien: Wampus, Thunderbird, Pukwudgie en Horned Serpent.
 
Automatisch leggen we de linken naar de vier Zweinsteinafdelingen die we wel goed kennen. De "wampuskat" lijkt op een poema: Griffoendor. De "thunderbird" is een supernatuurlijke vogel: Ravenklauw. De "pukwudgie" is een klein, mensachtig diertje: Huffelpuf. En de "horned serpent" is uiteraard een slang: Zwadderich.
 
Hoewel het misschien niet de bedoeling is van JK Rowling om exacte replica's van de afdelingen te maken, lijken hier de gelijkenissen toch vrij duidelijk. We kunnen natuurlijk nog niet 100% zeker zijn of dit wel de echte namen van de afdelingen zijn. Misschien zijn het enkel de symbolen van elke afdeling en hebben de afdelingen zelf een unieke naam.
 
Feit is dat ze op Pottermore nog steeds bezig zijn met testen ontwikkelen. We wachten ook nog steeds op een Patronustest. Hopelijk krijgen we vroeg of laat een update!
 
Gepost door Karen op 08-05-2016 om 20:56 | Reacties
  » Beeld en gewaden van The Cursed Child «
Sinds vorige week kan je aan Palace Theatre alvast een prachtig beeld bewonderen van Harry Potter and the Cursed Child. We zien Albus Severus zitten in een soort nestje in de vorm van een Snaai. In dit theater zullen de voorstellingen van het toneelstuk plaatsvinden. Vandaag nog exact één maand tot de eerste voorstelling!
 
Daarnaast kunnen we ook een blik werpen op de schetsen van de Zweinsteingewaden die de acteurs in The Cursed Child zullen dragen. Er zijn toch wel wat verschillen met die uit de films!
 
Ten slotte hoopt JK Rowling dat het toneelstuk binnenkort naar het buitenland zal kunnen reizen. Ze zei op Twitter: "We're hoping to take Cursed Child to other countries in due course." Waarschijnlijk wachten ze eerst de voorstellingen in Londen af voor ze een beslissing nemen.
 
Gepost door Karen op 07-05-2016 om 11:52 | Reacties [1]
  » Achter de schermen bij The Cursed Child «
Dit weekend is er een kort, leuk filmpje verschenen van achter de schermen bij Harry Potter and the Cursed Child. JK Rowling komt een repetitie bijwonen en we krijgen een duidelijke glimp van de drie hoofdpersonages. Jamie Parker (Harry) loopt rond met warrig haar en een brilletje; Paul en Noma zijn aan het duelleren als Ron en Hermelien. Hopelijk hebben ze niet te grote ruzie!
 
Onlangs tweette JK Rowling de schetsen van de toverstokken voor Harry, Ron, Hermelien, Draco en Ginny. Van die twee laatsten wisten we nog niet zeker of ze ook in het toneelstuk zouden verschijnen, maar nu dus wel!
 
De previews van het toneelstuk beginnen 7 juni, wat al redelijk dichtbij komt! Het toneelstuk opent officieel op 30 juli 2016, en één dag later wordt het script wereldwijd uitgegeven.
 
Gepost door Karen op 24-04-2016 om 11:25 | Reacties [1]
  » Waarom komt Newt naar New York? «
Dankzij de trailer die vorige week uitkwam, zijn een aantal castleden een beetje loslippiger geworden over Fantastic Beasts and Where to Find Them! Deze week zijn we heel wat nieuwtjes te weten gekomen over de film:
 
* De reden waarom Newt naar New York komt, waarom hij maar een paar uur wilde blijven, en hoe hij Dreuzel Jacob ontmoet, worden hier verteld door Dan Fogler. Dit zijn natuurlijk spoilers, dus bekijken op eigen risico!
* Dan Fogler vertelt ook dat het publiek mogelijk jonge versies van Harry Potterpersonages - zoals Perkamentus - zou kunnen tegenkomen in de film. In de trailer wordt Perkamentus duidelijk vernoemd, maar we weten niet zeker of dit nu betekent dat hij daadwerkelijk in de film, of in één van de vervolgen, zit.
* Colin Farrell vertelt over zijn personage Graves dat hij onderzoek doet naar zwarte magie die tegen tovenaars gebruikt wordt. Een Schouwer dus.
* Ten slotte vertelt Eddie hier over de trailer en zijn favoriete spreuken.
 
Gepost door Karen op 20-04-2016 om 19:28 | Reacties [1]
  » Teaser trailer van Fantastic Beasts! «
Na de eerste beelden van Fantastic Beasts and Where to Find Them in december, is het lang wachten geweest op een vervolg, maar dat is er nu eindelijk! Vannacht, tijdens de MTV Movie Awards, kregen we een volledig nieuwe teaser trailer met zeer veel nieuwe beelden. We komen te weten dat Newt zelfs uit Zweinstein werd verbannen. Vermoedelijk een verhaal gelijkaardig aan dat van Hagrid? We krijgen ook een beter zicht op de Fabeldieren en de andere personages.
 
In de aftiteling kan je bevestiging zien dat James Newton Howard voor de muziek zal zorgen. Hij maakte ook al de muziek voor bijvoorbeeld The Hunger Games.
 
Fantastic Beasts komt uit op 16 november!
 
Gepost door Karen op 11-04-2016 om 09:11 | Reacties [2]
  » Opening van Wizarding World in Los Angeles «
Morgen is het eindelijk zover: dan opent het derde Harry Potterthemapark van de wereld, deze keer in Hollywood, Los Angeles. De hele week mogen er al celebrities binnen in Wizarding World om te ontdekken wat er allemaal te zien is. Sommige dingen zijn exact hetzelfde als in Orlando en Osaka, maar andere dingen verschillen.
 
Hier vind je een filmpje met Tom Felton en hier eentje met Evanna Lynch. Zij leiden je rond in het park. Gisterenavond was er een spectaculaire opening met de aanwezigheid van John Williams.
 
Gepost door Karen op 06-04-2016 om 19:06 | Reacties [1]
  » JK Rowling onthult Noord-Amerikaanse geschiedenis «
Naar aanleiding van de release van Fantastic Beasts and Where to Find Them in november, zal JK Rowling deze week meer onthullen over de geschiedenis van de Noord-Amerikaanse tovenarij. Dankzij Harry Potter weten we redelijk veel over Europese magie, maar in Noord-Amerika ging het er soms anders aan toe!
 
In het eerste deel gaat het onder andere over de rol van de Faunaten en het al dan niet gebruiken van een toverstok. Morgen, donderdag en vrijdag verschijnt er opnieuw een stukje informatie, telkens om 15 uur onze tijd.
 
Update: het tweede deel gaat over de processen van Salem en het derde deel over de oorzaak van de scheiding tussen Dreuzels en tovenaars in de Verenigde Staten. In het vierde en laatste deel vertelt JK Rowling dat de wet die tovenaars verbiedt met Dreuzels om te gaan, nog steeds van kracht is in de jaren '20, wanneer de film zich zal afspelen. Ze legt ook uit wie de vier grote toverstokkenmakers in Noord-Amerika waren.
 
Gepost door Karen op 08-03-2016 om 22:20 | Reacties [1]
  » Grote castfoto van Harry Potter and the Cursed Child «
Deze vrijdag zijn eindelijk de rehearsels begonnen van Harry Potter and the Cursed Child! Er werd ook een grote foto vrijgegeven van de cast. Hierop staat iedereen die meespeelt in het toneelstuk, samen met de schrijvers van het toneelstuk en producer JK Rowling.

Het is moeilijk om veel wijzer te raken uit de foto, omdat er verschillende kinderen zijn die dezelfde personages spelen. Ook de volwassenen kunnen qua uiterlijk nog wat bewerkt worden, dus het blijft gissen wie wie speelt.

Het toneelstuk opent zijn previews in juni en opent officieel op 30 juli; één dag later, op Harry Potterdag, zal het script wereldwijd worden uitgegeven.

Gepost door Karen op 28-02-2016 om 12:45 | Reacties [1]
  » Harry Potter and the Cursed Child wordt uitgegeven «
Vandaag heeft Pottermore aangekondigd dat Harry Potter and the Cursed Child ook in boekvorm zal worden uitgegeven. Vele media kondigen dit nu aan als "het achtste Harry Potterboek", maar eigenlijk is het een "Special Edition" van het script. Het toneelstuk werd geschreven door Jack Thorne en John Tiffany en wordt geproduceerd door JK Rowling; het "boek" is dus niet alleen door haar geschreven.
 
Er zal een eerste versie beschikbaar zijn vanaf 31 juli en later wordt er een definitieve versie verkocht.
 
En dit was niet het enige grote nieuws van vandaag - Fantastic Beasts and Where to Find Them zal ook heruitgegeven worden, met nieuwe inhoud van JK Rowling. Dit ongetwijfeld naar aanleiding van de filmrelease in november!
 
Bovendien zullen er vier nieuwe edities verschijnen van Harry Potter and the Philosopher's Stone, in de sfeer van elke Zweinsteinafdeling. En het tweede geïllustreerde boek van Jim Kay (het eerste vind je hier) verschijnt in oktober.
 
Heel wat nieuwe of aangepaste versies van Harry Potter dus - wat vinden jullie ervan? Er was veel vraag naar een boekvorm van het toneelstuk, omdat niet iedereen zomaar naar Londen kan gaan om het te zien. Toch waren er ook veel mensen die vonden dat Harry Potter geen vervolg nodig heeft...
 
Gepost door Karen op 10-02-2016 om 19:11 | Reacties [4]
  » Achter de schermen bij Fantastic Beasts en The Cursed Child «
Tijdens A Celebration of Harry Potter in Wizarding World Orlando werden gisteren twee leuke achter-de-schermen-filmpjes vrijgegeven!
 
Het eerste filmpje is een blik achter de schermen van Fantastic Beasts and Where to Find Them. Er wordt gefocust op de vier hoofdpersonages: Newt, Tina, Queenie en Jacob. Eddie Redmayne vertelde gisteren trouwens dat hij vrijdag zijn laatste draaidag had voor Fantastic Beasts. De film zal nu dus in postproductie gaan!
 
Het tweede filmpje is een blik achter de schermen van Harry Potter and the Cursed Child. We krijgen een sfeerbeeld te zien van Palace Theatre. Het toneelstuk opent in juni van dit jaar.
 
Gepost door Karen op 31-01-2016 om 09:59 | Reacties [1]
  » Nieuwe Pottermore onthult tovenaarsscholen «
Pottermore heeft de laatste maanden grote veranderingen ondergaan. De profielen en hoofdstukken werden offline gehaald en de nieuwe website bevat vooral nieuws over Fantastic Beasts en The Cursed Child. Sinds gisteren staat de befaamde Sorteerhoed en de toverstokkentest dan toch terug online. Je kan je dus nog eens laten Sorteren als je dat wil. Sommigen krijgen dezelfde afdeling als voordien, maar er zijn ook velen die een andere afdeling krijgen. Rupert Grint werd gesorteerd in Huffelpuf. Hij heeft nu net als Evanna Lynch en Tom Felton, die allebei in Griffoendor gesorteerd werden, een beetje een identiteitscrisis!
 
Dit weekend is het zoals elk jaar "A Celebration of Harry Potter" in Wizarding World Orlando, waar nieuwe informatie over de tovenaarsscholen - naast Zweinstein - werd onthuld. JK Rowling vertelt dat Ilvermorny de naam is van de tovenaarsschool die in de Verenigde Staten gesitueerd is. In Brazilië ligt Castelobruxo, in Afrika Uagadou en in Japan Mahoutokoro. Via deze linken kan je heel wat nieuwe informatie over deze tovenaarsscholen lezen! Over Ilvermorny zullen we ongetwijfeld nog meer te horen krijgen, omdat een aantal personages in Fantastic Beasts naar die school gingen.
 
Gepost door Karen op 30-01-2016 om 10:18 | Reacties [1]
  » Alan Rickman is overleden «
De acteur die Severus Sneep perfect vertolkte, de acteur die iedereen het zwijgen op kon leggen met zijn indrukwekkende stem, de acteur waar het jonge trio soms schrik van had maar die dan ongelooflijk vriendelijk bleek te zijn... Alan Rickman, die in alle Harry Potterfilms meespeelde, is vandaag gestorven op 69-jarige leeftijd aan kanker. Niet veel mensen wisten dat hij ziek was, en misschien was dat ook het beste; we hopen dat hij in alle rust tijd met zijn familie en vrienden kon doorbengen tijdens zijn laatste weken.
 
Naast Harry Potter heeft Alan Rickman ook heel veel theater gespeeld; hij zat in Die Hard, in Love Actually, in Robin Hood, noem maar op. Een veelzijdig acteur en zeer groot verlies voor de Britse filmindustrie.
 
RIP Alan Rickman - voor ons blijf je professor Sneep. After all this time? Always!
 
Gepost door Karen op 14-01-2016 om 17:46 | Reacties [5]
  » Nieuwe foto's en verslag van Fantastic Beasts «
Het jaar begint al goed, met twee nieuwe promofoto's van Fantastic Beasts and Where to Find Them. Op de eerste foto zien we Newt Scamander (Eddie Redmayne), met zijn koffer vol magische beesten en een pamflet, de trappen oplopen, waarschijnlijk van het MACUSA (Magical Congress of the United States of America). Op de tweede foto zien we Newt, Tina en Jacob bang om de hoek kijken in een appartementsgebouw - misschien vermoeden ze dat één of ander ontsnapt Fabeldier zich daar verschuilt...
 
Op Pottermore is er ondertussen een leuk setverslag verschenen van iemand die een figurant mocht zijn in een scène van de film. De scène vond plaats in een restaurant en hield een gesprek in tussen Credence (Ezra Miller) en Graves (Colin Farrell).
 
Gepost door Karen op 03-01-2016 om 19:58 | Reacties [1]
  » Gelukkig nieuwjaar iedereen! «
Gelukkig nieuwjaar iedereen! Dreuzels wenst jullie een spetterend 2016, met veel liefde, vriendschap en een goede gezondheid.
 
2016 wordt een ontzettend leuk Harry Potterjaar! Op 16 november komt voor het eerst sinds 2011 weer een film in de bioscopen over de Tovenaarswereld, Fantastic Beasts and Where to Find Them. Midden december mochten we al de eerste teaser verwachten en er komen ongetwijfeld nog een aantal trailers en promofoto's aan in dit nieuwe jaar.
 
Vanaf juni zal in Londen Harry Potter and the Cursed Child spelen, het toneelstuk over Harry's kinderen. Ook dit zal ongetwijfeld een succes worden, en een zeer unieke ervaring omdat een toneelstuk toch weer iets anders is dan boeken, films, games, themaparken...
 
Over themaparken gesproken: op 7 april zal het tweede Wizarding World themapark in de Verenigde Staten zijn deuren openen, namelijk in Hollywood, Los Angeles.
 
En wie weet wat er dit jaar nog zal gebeuren in Harry Potterland...
 
Gepost door Karen op 01-01-2016 om 11:36 | Reacties [1]
www.hetpelgrimshuis.nl