Moet David Yates Fantastic Beasts regisseren?

Ja
Nee
Ik weet het nog niet
» Bekijk stand «


 29-08-2014
» Jarig vandaag «

Lenny Henry (56)
Stem van het Gekrompen Hoofd in film 3


Kies:

RSS Feed


Twitter

network monitoring tool

Welkom op Dreuzels.com!

» Waar de magie blijft leven «

Op onze site kan je al jarenlang alles te weten komen over de Harry Potterwereld. We hebben nieuws dat steeds up-to-date is, we hebben Encyclopedieën met een schat aan informatie en we hebben zelfs een Superquiz waar je jouw Harry Potterkennis kan testen.
Wil je eens ervaringen of meningen uitwisselen met andere Dreuzels? Ga dan naar het forum en plaats daar je reactie!

  » The Creature Vault binnenkort in de winkels «
Harper Collins, de uitgever van de boeken Film Wizardry en Page to Screen, zal in oktober een nieuw Harry Potterboek vol informatie uitbrengen! Het gaat deze keer over The Creature Vault - naar aanleiding van Fantastic Beasts zal dit dus een boek worden vol informatie over het tot leven brengen van de Fabeldieren in de Harry Potterfilms.

In de Collector's Edition van Page to Screen wordt ook al heel wat informatie gegeven over Fabeldieren - de vraag is nu hoezeer de inhoud van dit boek zal verschillen! Het boek komt uit op 28 oktober 2014.
 
Gepost door Karen op 27-08-2014 om 07:28 | Reacties [3]
  » Daniel Radcliffe in Amsterdam op 15 september «
Vandaag is aangekondigd dat Daniel Radcliffe op maandag 15 september in Amsterdam zal zijn! Hij zal aanwezig zijn op de première van What If, zijn eerste romantische komedie. Meteen opent hij ook het begin van de Nationale Filmdagen in Nederland.
 
De première vindt plaats in de Pathé Arena. Ben je van plan te gaan of heb je binnenkort een leuke foto met Daniel, laat het ons dan zeker weten in deze topic!
 
Gepost door Karen op 25-08-2014 om 19:49 | Reacties [1]
  » Gefeliciteerd Rupert! «
Vandaag is Rupert Grint, Ron Wemel in de Harry Potterfilms, 26 jaar geworden. Gefeliciteerd Rupert!

Momenteel is Rupert in New York voor zijn debuut op Broadway. Hij speelt de rol van de regisseur in It's Only A Play, met heel wat bekende namen naast zich. Het is Ruperts tweede ervaring met toneel, na Mojo in Londen. Voorlopig heeft hij nog geen nieuwe films in zijn planning staan, na het filmen van Moonwalkers in het voorjaar in Brussel.
 
Gepost door Karen op 24-08-2014 om 21:10 | Reacties [1]
  » David Yates onderhandelt over Fantastic Beasts! «
In het voorjaar waren er even geruchten dat Alfonso Cuáron, de regisseur van HP3, ook "Fantastic Beasts and Where to Find Them" zou regisseren. Die werden snel ontkend door Alfonso. Vandaag is er een nieuw gerucht opgedoken, namelijk dat David Yates de spin-off zou regisseren! Yates regisseurde ook de laatste vier Harry Potterfilms, van HP5 tot HP7.2. Hij zou in onderhandelingen zijn met Warner Bros. en het zou voorlopig enkel gaan over de eerste film uit de trilogie. Wat zouden jullie ervan vinden?
 
Gepost door Karen op 21-08-2014 om 22:10 | Reacties [4]
  » Illustraties en weetjes bij de nieuwe covers «
Eind juli vertelden we jullie al over de nieuwe Britse kindercovers van de Harry Potterboeken. Vandaag is er nog meer interessante informatie verschenen over deze box, die uitkomt op 1 september. Er zijn heel wat leuke illustraties in de boeken verwerkt (bijvoorbeeld een artikel van de Ochtendprofeet, of het toverdrankenraadsel uit het eerste boek), er is een uitgebreide biografie over JK Rowling en ook een kaart van Zweinstein! Een uitgebreide box dus, ideaal voor wie de boeken - om één of andere reden - nog niet zou hebben.

Verder zitten er allerlei weetjes in de nieuwe uitgave van de boeken. Wist jij dat er meerdere magische perrons zijn in King's Cross? En hoe seleceert de Afrikaanse tovenaarsschool zijn heksen en tovenaars? Kijk voor al deze dingen eens op de afbeeldingen van Mugglenet!
 
Gepost door Karen op 20-08-2014 om 20:07 | Reacties [2]
  » JK Rowling update Pottermore over Celine Malvaria «
Vandaag zijn er geen nieuwe hoofdstukken op Pottermore verschenen, maar JK Rowling heeft wel een update gedaan in het tweede boek, wanneer Harry voor het eerst met het Haardvuur reist. Molly Wemels favoriete zangeres, Celine Malvaria (Celestina Warbeck), blijkt één van Rowlings favoriete off-camera personages uit Harry Potter te zijn. Ze komt nooit fysiek in de boeken of films voor, maar Rowling heeft wel een hele geschiedenis uitgewerkt rond haar. Kom alles te weten op Pottermore! Bovendien kan je ook het liedje "You Stole My Cauldron But You Can’t Have My Heart" ("Je Hebt Mijn Hartje Weggetoverd") beluisteren. JK Rowling schreef de liedjestekst, maar de melodie werd gecreëerd door het creatieve team in Wizarding World.

In Wizarding World kan je sinds de opening van de Wegisweg vorige maand, onder andere Celine Malvaria aan het werk zien. Hier vind je er een filmpje van.
Geïnteresseerd in nog meer filmpjes over de ervaringen in Orlando? Klik hier eens!
 
Gepost door Karen op 18-08-2014 om 20:33 | Reacties [2]
  » De originele Zweinsteinexpres komt naar de Studios «
Vandaag hebben we een exclusief nieuwtje dat nog nergens op internet te vinden is! Dankzij één van onze forumleden, die deze week de Studio Tour in Leavesden bezocht, weten we nu dat de Tour binnenkort zal uitbreiden met de Zweinsteinexpres. De originele trein uit de films zal dan te bezichtigen - en hopelijk ook te bezoeken - zijn! Momenteel wordt de Back Lot klaargemaakt voor de komst van de trein.

The Making of Harry Potter trekt elke dag nog duizenden bezoekers en is zeker een aanrader!
 
Gepost door Karen op 08-08-2014 om 21:22 | Reacties [10]
  » Fantastic Beasts 2 en 3 in 2018 en 2020? «
Warner Bros. heeft een reeks releasedata aangekondigd voor hun opkomende superheldenfilms. Tussen al die data zaten ook twee data die "Untitled WB Event" genoemd werden. Nu gaan er geruchten de ronde dat deze data - 16 november 2018 en 20 november 2020 - de releases van het tweede en derde deel van de Fantastic Beasts-trilogie zouden zijn! Dit is best mogelijk, aangezien het eerste deel gepland staat voor 18 november 2016. Er zou dan precies twee jaar tussen elke film zitten. Maar het blijven uiteraard geruchten en er kan nog vanalles veranderen, afhankelijk van het succes van de eerste film.

In maart dit jaar werd bevestigd dat Fantastic Beasts and Where to Find Them, de spin-off van Harry Potter, minstens een trilogie zal worden.
 
Gepost door Karen op 07-08-2014 om 14:48 | Reacties [2]
  » Nieuwe info op Pottermore voor Harry Potterdag «
Vandaag is het zoals elk jaar weer Harry Potterdag! JK Rowling wordt 49 jaar en haar personage Harry Potter viert zijn 34ste verjaardag. Gefeliciteerd!

Het was reeds aangekondigd dat er vandaag nieuwe hoofdstukken op Pottermore verschijnen. Dit zijn meteen ook alle overblijvende hoofdstukken van Goblet of Fire, dus dat betekent opnieuw véél informatie. Wist jij dat de Hersenpan ouder is dan Zweinstein zelf? Dat Loena's moeder Pandora heette? Dat Dreuzelletsels makkelijk te helen zijn, maar letsels door magie niet? Dit en veel meer over o.a. de opdracht in het meer en het bezorgen van brieven door uilen vind je dus op Pottermore!
 
Opvallend: vorig jaar op 31 juli werden de laatste hoofdstukken van het derde boek geopend op Pottermore. Zouden ze een jaar doen over elk boek?
 
Happy Harry Potterday!
 
Gepost door Karen op 31-07-2014 om 07:00 | Reacties [7]
  » Alle nieuwe Britse covers zijn bekend «
In maart en mei toonden we jullie al de nieuwe Britse covers van Harry Potter and the Philosopher's Stone en Harry Potter and the Chamber of Secrets. Nu zijn ook de andere covers bekend gemaakt! Hier vind je Prisoner of Azkaban, hier Goblet of Fire, hier Order of the Phoenix, hier Half-Blood Prince en hier the Deathly Hallows.

De covers zijn gemaakt door artiest Jonny Duddle. Wat vinden jullie ervan?
 
Gepost door Karen op 30-07-2014 om 20:24 | Reacties [6]
  » Gefeliciteerd Daniel! «
Vandaag wordt Daniel Radcliffe, die elf jaar lang Harry Potter vertolkte, 25 jaar! Gefeliciteerd Daniel!

De laatste tijd is Daniel vooral druk in de weer met de promotie van What If (eerder the F Word genoemd). Dit is zijn allereerste romantische komedie, die volgende maand in de zalen komt in Amerika en in september in Nederland. Hier kan je een trailer bekijken. Ook voor Horns voert hij promotie, want die film komt in oktober bij ons in de zalen. Hier kan je de eerste teaser bekijken.
 
We wensen Daniel voor het komende jaar nog veel interessante projecten toe!
 
Gepost door Karen op 23-07-2014 om 15:00 | Reacties [1]
  » Remember 7 years ago? «
Wie eens goed op de kalender keek vandaag, zal het wel al gemerkt hebben: vandaag is het precies 7 jaar geleden dat het laatste Harry Potterboek verscheen! Harry Potter and the Deathly Hallows verscheen op 21 juli 2007, om 1 uur 's nachts onze tijd. De Harry Pottergekte was toen nog veel meer aanwezig: de vijfde film was ook net verschenen, op internet deden allerlei theorieën de ronde over de afloop van de boeken en elke site deed zijn best om alles spoilervrij te houden, tot de Nederlandstalige versie zou verschijnen.

Voor een beetje nostalgie is er natuurlijk ons nieuwsarchief en ook twee erg leuke filmpjes van onze Dreuzels in Londen! We zijn er nog steeds trots op dat onze forumleden de allereerste waren in Waterstones met HP7 in hun handen.
 
7 jaar later stellen we ons de vraag: zal er vandaag, of op 31 juli - bekend als Harry Potterdag - iets speciaals gebeuren? Oplettende fans zullen al gemerkt hebben dat JK Rowling op Pottermore hints gaf, bijvoorbeeld deze: "Is the Chosen One embroiled in fresh mysteries that will one day explode upon us all, plunging us into a new age of terror and mayhem?" Al zijn dit eigenlijk woorden van Rita Pulpers en dus met een korrel zout te nemen! 
 
Gepost door Karen op 21-07-2014 om 11:46 | Reacties [3]
  » Rowling plant nog veel Cormoran Strike boeken «
Gisteren maakte JK Rowling haar eerste en meteen ook enige verschijning van het jaar als Robert Galbraith, het psydoniem dat ze gebruikt voor haar detectiveboeken. Ze vertelde dat de verhalen van Cormoran Strike en Robin nog lang niet zijn uitverteld en dat er waarschijnlijk meer dan zeven boeken zullen verschijnen!

“I love writing these books. One of the things I love about this genre is that – unlike Harry where there is an overarching story – here you are talking about discrete stories. So as long as your detective lives you can give him cases.”

Ze vertelde ook dat ze halfweg het derde boek is over Cormoran Strike en dat het plot voor het vierde boek al in haar hoofd zit.
 
“The third Cormoran Strike book will be centered around the experience of returning soldiers.”
 
Hebben jullie The Silkworm al uit?
 
Gepost door Karen op 19-07-2014 om 17:49 | Reacties [1]
  » Wizarding World Japan opent vandaag! «
Vandaag is Wizarding World in Osaka, Japan officieel geopend! Het was al een tijdje bekend dat dat op 15 juli zou gebeuren. Speciale gasten waren Evanna Lynch en Tom Felton. Hier kan je foto's van hun bezoek bekijken. JK Rowling kwam gisteren al een kijkje nemen.
 
Het park in Japan is gebaseerd op het originele park in Orlando. Er is een Zweinsteinkasteel, een Forbidden Journey-attractie, een uitgebreid Zweinsveld... en een leuk extraatje is het Grote Meer dat op deze foto een mooie weerspiegeling geeft. Ten slotte kan je hier nog een filmpje bekijken van de opening!
 
Gepost door Karen op 15-07-2014 om 19:20 | Reacties [1]
www.hetpelgrimshuis.nl