Wil jij deelnemen aan Muggle Quidditch?

Ja
Nee
Wat is dat?
» Bekijk stand «


 28-01-2015
» Jarig vandaag «

Lee Ingleby (39)
Acteur, Sjaak Stuurman in de films


Kies:

RSS Feed


Twitter

network monitoring tool

Welkom op Dreuzels.com!

» Waar de magie blijft leven «

Op onze site kan je al jarenlang alles te weten komen over de Harry Potterwereld. We hebben nieuws dat steeds up-to-date is, we hebben Encyclopedieën met een schat aan informatie en we hebben zelfs een Superquiz waar je jouw Harry Potterkennis kan testen.
Wil je eens ervaringen of meningen uitwisselen met andere Dreuzels? Ga dan naar het forum en plaats daar je reactie!

  » De Zweinsteinexpres komt naar de Studios «
Na een kleine toevoeging van een Dark Arts-gedeelte in oktober, is het nu tijd voor een tweede, grote toevoeging aan de Harry Potter Studio Tour in Leavesden: de Zweinsteinexpres! Er zal een groot nieuw stuk van de Studios gewijd worden aan de originele trein uit de films, waar je in zal kunnen gaan zitten en waar interactieve elementen de sfeer helemaal magisch zullen maken. Oplettende lezers wisten dit eigenlijk al sinds augustus, toen we een insider's tip kregen!
 
Ook Perron 9 3/4 zal nagebouwd worden, uiteraard mét fotomoment, net als je met je karretje de muur doorgaat. Of dit zal lijken op het karretje in King's Cross, weten we nog niet. We weten wel dat de gift shop ook zal uitbreiden met allerlei treinspulletjes.

Dit alles zal in de Studio Tour te bezichtigen zijn vanaf 19 maart. Hier vind je de officiële aankondiging.
 
Gepost door Karen op 26-01-2015 om 18:59 | Reacties
  » Foto's van Wizarding World in Los Angeles «
Het is al een tijdje geleden dat we iets hebben gezien van het tweede themapark Wizarding World in de Verenigde Staten, dat momenteel wordt gebouwd in Hollywood, Los Angeles. Deze week zijn er echter foto's verschenen die een mooie vooruitgang tonen!
 
Hier kan je de constructiewerken bekijken. We zien al duidelijk een kasteel en ook een beeld van een grote slang! Het themapark opent volgend jaar, ergens in 2016.
 
Gepost door Karen op 25-01-2015 om 20:57 | Reacties [1]
  » JK Rowling ook producer van Fantastic Beasts «
Tijdens zijn promotie van Paddington heeft David Heyman verklapt dat JK Rowling niet enkel de scriptschrijver is van Fantastic Beasts and Where to Find Them, maar ook de producer. Heel verrassend is dit niet, omdat JK Rowling ook bij de laatste Harry Potterfilms producer was. Het begint er wel meer en meer op te wijzen dat het team achter Potter niet veel zal verschillen van het team achter Fantastic Beasts!

Alles op een rijtje:
Regisseur: David Yates
Producer: David Heyman, JK Rowling
Scriptschrijver: JK Rowling
Onbekend: Steve Kloves
Production designer: Stuart Craig
Graphic designers: Eduardo Lima en Miraphora Mina
 
Gepost door Karen op 15-01-2015 om 19:56 | Reacties [3]
  » Fantastic Beasts begint eind zomer 2015 met filmen «
Zoals we al een tijdje wisten, zal er in 2015 gestart worden met het filmen van Fantastic Beasts and Where to Find Them. In dit interview specifieerde producer David Heyman dat ze zullen beginnen rond het einde van de zomer; augustus of september dus. Opmerkelijk is dat hij verder niet echt zeker lijkt te zijn van de trilogie waar al een tijdje sprake van is. Misschien willen ze voorzichtig zijn en nog niet over een trilogie spreken tot de eerste film een succes is?
 
Voor foto's van op de set zullen we dus nog geduld moeten hebben, maar castingnieuws zou sneller kunnen verschijnen. Fingers crossed!
 
Gepost door Karen op 10-01-2015 om 21:53 | Reacties [1]
  » Gelukkig Nieuwjaar iedereen! «
Op de laatste dag van 2014 wil Dreuzels jullie alvast een gelukkig Nieuwjaar wensen! Veel geluk, een goede gezondheid en heel veel liefde en vriendschap gewenst aan iedereen.

In deze post kijken we nog even terug op het jaar 2014 en blikken we vooruit op 2015. Dit jaar was het zeven jaar geleden dat het laatste Harry Potterboek verscheen... maar veel viel daar niet aan te merken!

Wat gebeurde er allemaal in 2014?
* Pottermore werd interessanter dan ooit, door het WK Zwerkbal in Argentinië, de verschillende kortverhalen van JK Rowling en de extra informatie over verschillende personages, zoals Draco en Omber.
* Het tweede boek van Robert Galbraith verscheen: The Silkworm.
* De Harry Potter Studio Tour in Leavesden breidde uit met een gedeelte over Dark Arts.
* Wizarding World Orlando breidde uit met een prachtig Diagon Alley, en Wizarding World Osaka in Japan opende zijn deuren.
* Fantastic Beasts and Where to Find Them kreeg een regisseur: David Yates. En JK Rowling kondigde onlangs aan dat het script af is.
 
Wat deden Daniel, Emma en Rupert in 2014?
Het trio deed ontzettend veel in 2014, maar we halen er drie filmpjes uit die er voor ons bovenuit sprongen.
* Daniel maakte dit jaar veel promotie voor What If en Horns. In zijn interview met Jimmy Fallon maakte hij indruk met zijn perfecte performance van Alphabet Aerobics.
* Emma studeerde af van Brown University, een geweldig moment voor de 24-jarige actrice. Een ander prachtig moment was haar speech voor de Verenigde Naties over feminisme.
* Mijn favoriete Rupert-moment in 2014 zal natuurlijk altijd mijn ontmoeting met hem blijven, toen hij in Brussel aan het filmen was voor Moonwalkers. Maar het filmpje dat ik voor hem kies komt uit zijn eerste musical op Broadway: It's Only A Play, waarin hij de excentrieke regisseur Frank Finger speelt.
 
Wat zal er gebeuren in 2015?
* Allereerst zullen we veel meer informatie krijgen over de eerste film van Fantastic Beasts. In 2015 beginnen ze met filmen in Leavesden Studios. We zullen hopelijk glimpen opvangen van kostuums, sets, acteurs, Fabeldieren...
Opgelet: het terrein van Leavesden Studios is ontzettend groot; er is dus weinig kans dat je iets zal zien als je naar de Harry Potter Studio Tour gaat. Desalniettemin is die Studio Tour nog steeds heel erg het bezoeken waard als je er nog niet geweest bent - en eigenlijk ook als je er wel al geweest bent!
* Ongetwijfeld komen er in 2015 weer interessante stukjes informatie bij op Pottermore. We hopen ook dat JK Rowling blijft tweeten zoals in 2014; interessante, grappige en ontroerende antwoorden op vragen van fans.
* In februari verschijnt The Casual Vacancy als miniserie op BBC. Ook The Cuckoo's Calling wordt een televisieserie; daar komen we hopelijk meer over te weten in 2015.
* Na The Creature Vault in 2014, komt er een nieuw informatief Harry Potterboek uit in 2015: The Book of Magical Places.
* Misschien komen we ook meer te weten over het Harry Pottertoneelstuk in West End; daarover is het al een tijdje stil in de media.
 
Gelukkig Nieuwjaar iedereen!
 
Gepost door Karen op 31-12-2014 om 12:27 | Reacties [1]
  » RIP in 2014 «
Donderdag is David Ryall overleden, de acteur die in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 de rol van Engelbert Dop (Elphias Doge) speelde. Hij werd 79 jaar oud. RIP David!

In deze post willen we elke Harry Potteracteur die in 2014 het leven liet, nog even herdenken. RIP Roger Lloyd-Pack, die Krenck Senior speelde en op 69-jarige leeftijd stierf aan pancreaskanker. RIP Dave Legeno, die op 50-jarige leeftijd overleed aan de hitte in Death Valley. En RIP Rik Mayall, die weliswaar nooit in de films zat, maar wel gecast was als Foppe en een groot komiek was.

Het is te hopen dat we in 2015 niet van zoveel mensen afscheid moeten nemen!
 
Gepost door Karen op 28-12-2014 om 11:28 | Reacties [3]
  » Nieuwe info over Necroten, vampieren, Draco «
Morgen is de laatste dag van de verrassingen op Pottermore! Vandaag was er een uitgebreid stuk informatie van JK Rowling over Draco Malfidus. Het gaat over zijn opvoeding, zijn beweegredenen en ook over zijn toekomst.
 
"Independently wealthy, without any need to work, Draco inhabits Malfoy Manor with his wife and son. I see in his hobbies further confirmation of his dual nature. The collection of Dark artefacts harks back to family history, even though he keeps them in glass cases and does not use them. However, his strange interest in alchemical manuscripts, from which he never attempts to make a Philosopher’s Stone, hints at a wish for something other than wealth, perhaps even the wish to be a better man. I have high hopes that he will raise Scorpius to be a much kinder and more tolerant Malfoy than he was in his own youth."
 
De laatste dagen waren er ook korte stukjes informatie over Necroten - Inferi in het Engels - en vampieren. JK Rowling legt uit dat ze niet de zoveelste zombies in fantasy wilde creëeren... en dat Sneep geen vampier is (surprise!). 
 
Gepost door Karen op 22-12-2014 om 20:29 | Reacties [1]
  » JK Rowling vervolledigt script Fantastic Beasts «
JK Rowling antwoordde vandaag op een vraag van een Twitteraar die ergens had gelezen dat Fantastic Beasts niet meer gefilmd zou worden:

 "Is it true that there won't be a Fantastic Beasts and Where to Find Them movie anymore??"

JK Rowling antwoordde: "Well, if it is, I've wasted a lot of time finishing the script. "

Scriptschrijver JK Rowling heeft dus bevestigd dat het script klaar is! David Heyman vertelde al dat er in 2015 gestart zal worden met filmen. De eerste film wordt in de zalen vewacht op 18 november 2016.
 
Gepost door Karen op 17-12-2014 om 09:38 | Reacties [2]
  » JK Rowling plaatst nieuwe info op Pottermore «
Zoals aangekondigd, wordt er tijdens de twaalf dagen vóór kerstavond elke dag iets nieuws gepost op Pottermore. De voorbije drie dagen is er telkens één hoofdstuk van Harry Potter en de Halfbloed Prins vrijgegeven. Eerst moet je een (vrij simpel) raadsel oplossen en dan kan je nieuwe informatie lezen van JK Rowling en opnieuw spulletjes verzamelen in elk hoofdstuk, zoals in de vorige boeken.

Op de eerste dag was er enkel een kort stukje over Weverseind, het dorp waar Lily, Petunia en Sneep opgroeiden. Dit is de plaats waar Sneep de Onbreekbare Eed aan Narcissa zweert. Vijf jaar eerder vluchtten de Duffelingen terug naar dit dorpje om aan de brieven gericht aan Harry te ontsnappen, met weinig succes.

Gisteren was er nieuwe informatie over de Lekke Ketel en Florian Fanielje. JK Rowling vertelt dat ze Florian - die een grote kennis van de tovenaarsgeschiedenis had - al vrij vroeg in de boeken geïntroduceerd had, om het personage later te kunnen gebruiken wanneer Harry informatie zocht over de Relieken van de Dood en de Gruzielementen. Vele fans hadden al geraden dat hij daarom ontvoerd werd in het zesde boek. Uiteindelijk bleken het schilderij van Firminus Zwarts en de Grijze Dame echter alle informatie te kunnen geven die Harry nodig had. Zoals JK Rowling het mooi verwoordt: "All in all, I seemed to have had him kidnapped and killed for no reason. He is not the first wizard whom Voldemort murdered because he knew too much (or too little), but he is the only one I feel guilty about, because it was all my fault."

Vandaag was er nieuwe informatie over de toverdranken in de Harry Potterboeken en de ketels die gebruikt worden om deze te brouwen. JK Rowling vertelt dat chemie of scheikunde nooit haar favoriete vak was op school, en ze deze tak van de toverkunst daarom aan professor Sneep gaf. Ze vertelt ook dat ze overwoog om het Gruzielement van Huffelpuf (dat uiteindelijk een beker werd) een ketel te maken, maar dit was iets te groot en opvallend voor een object waar een stukje ziel in verstopt moest worden.

Hoewel het telkens maar kleine stukjes informatie zijn, is het toch leuk om elke dag iets nieuws te weten te komen over de Tovenaarswereld of over de plannen die JK Rowling allemaal had gemaakt. De volgende negen dagen zal er dus telkens iets nieuws op Pottermore te vinden zijn rond 14 uur, onze tijd.
 
Gepost door Karen op 14-12-2014 om 20:13 | Reacties [4]
  » The Cuckoo's Calling wordt televisiedrama «
Vanavond is aangekondigd dat The Cuckoo's Calling, JK Rowlings eerste boek over detective Cormoran Strike dat ze schreef onder het psydoniem Robert Galbraith, een televisiedrama zal worden op BBC. Het is nog niet bekend in hoeveel afleveringen de serie zal opgedeeld worden. Het is goed mogelijk dat dit net zoals The Casual Vacancy drie afleveringen zullen worden van bijna een uur, maar een ander format is ook mogelijk. JK Rowling kondigde het op Twitter aan, een uitgebreider artikel volgt misschien later nog!
 
Over The Casual Vacancy gesproken: de miniserie van BBC zal in februari 2015 op de buis te zien zijn!
 
Gepost door Karen op 10-12-2014 om 23:43 | Reacties [2]
  » Nieuwe info op Pottermore tussen 12 en 23 december «
Gisteren is aangekondigd dat we vanaf vrijdag 12 december twaalf dagen lang elke dag stukjes nieuwe informatie of spelletjes zullen krijgen op Pottermore. Dit betekent waarschijnlijk dat Pottermore vanaf volgende vrijdag zal beginnen met het openen van hoofdstukken uit Harry Potter en de Halfbloed Prins. Opgelet: het zal waarschijnlijk niet elke dag gaan om nieuwe informatie van JK Rowling, het kan ook gewoon een nieuwe toverdrank zijn die je kan proberen maken.
 
We weten alleszins al dat er nieuwe informatie zal verschijnen over Draco Malfidus en Florian Fanielje! Draco heeft in boek 6 een grote rol, dus misschien komen we nog meer te weten over het plot van Sneep en Perkamentus. Florian Fanieljes mysterie is eigenlijk nooit opgelost - hij werd ontvoerd door Dooddoeners en niet meer teruggevonden. Waarom zou een ijsjesmaker ontvoerd worden? Omdat hij veel wist over geschiedenis? Vanaf volgende week vrijdag dus hopelijk meer!
 
Gepost door Karen op 06-12-2014 om 12:28 | Reacties [3]
  » Fantastic Beasts begint in 2015 met filmen «
Producer David Heyman is dezer dagen druk in de weer met de promotie van zijn film Paddington. In de interviews die hij geeft, wordt uiteraard ook gevraagd naar Fantastic Beasts and Where to Find Them: Part I, die over twee jaar in de bioscoopzalen te zien zal zijn. Daarover had hij het volgende te zeggen:

"Jo’s a good scriptwriter. She is so smart, and her turn of phrase, the precision of the language she uses, is a joy to behold. She has written a wonderful script."

"It’s early stages. David Yates is directing and we start filming next year. I'm just really excited about it."

We wisten al een tijdje dat de regisseur van de laatste vier Harry Potterfilms zal terugkeren voor de eerste film van de trilogie over Fabeldieren. Nu weten we dus ook dat er in 2015 gestart zal worden met filmen!

Update: Ook de casting begint pas volgend jaar, vertelt David Heyman in dit interview. Daarnaast heeft hij het ook over het splitsen van het zevende boek in twee films, een gewoonte die nadien werd overgenomen door o.a. The Twilight Saga, The Hunger Games en The Hobbit.

Update 2: Er is nog een tweede interview verschenen met producer Heyman!
 
Gepost door Karen op 23-11-2014 om 22:11 | Reacties [4]
  » A Celebration of Harry Potter in januari «
Net zoals vorig jaar, organiseert Wizarding World Orlando weer een Celebration of Harry Potter in het themapark, van 30 januari tot 1 februari. Michael Gambon (Perkamentus), Robbie Coltrane (Hagrid), Evanna Lynch (Loena) en James en Oliver Phelps (Fred en George) zullen aanwezig zijn voor vragenrondes, handtekeningen- en fotosessies.
 
Daarnaast zullen gasten in het weekend ook gesorteerd kunnen worden door de Sorteerhoed, toverduels voeren met de choreograaf van de films, en vragen kunnen stellen aan de crew, waaronder Miraphora Mina and Eduardo Lima die voor Fantastic Beasts ook het creatieve design zullen doen!
 
Hier vind je nog meer informatie over het event.
 
Gepost door Karen op 08-11-2014 om 15:17 | Reacties [1]
  » Nieuwe informatie over Omber op Pottermore «
Zoals aangekondigd, zijn vandaag een aantal hoofdstukken van HP5 online verschenen op Pottermore. Vooral de achtergrondinformatie over Dorothea Omber is uitgebreid en interessant - je komt te weten wie haar ouders waren, hoe ze opklom in het Ministerie, en wat er met haar gebeurde na de val van Voldemort!

Verder vind je ook interessante informatie over onder andere Terzielers, Sybilla Zwamdrift en Azkaban.
 
Gepost door Karen op 31-10-2014 om 21:47 | Reacties [2]
www.hetpelgrimshuis.nl