Voor welk koppel stem jij?

Ron en Hermelien
Harry en Hermelien
» Bekijk stand «


Kies:

RSS Feed


Twitter

network monitoring tool

Welkom op Dreuzels.com!

» Waar de magie blijft leven «

Op onze site kan je al jarenlang alles te weten komen over de Harry Potterwereld. We hebben nieuws dat steeds up-to-date is, we hebben Encyclopedieën met een schat aan informatie en we hebben zelfs een Superquiz waar je jouw Harry Potterkennis kan testen.
Wil je eens ervaringen of meningen uitwisselen met andere Dreuzels? Ga dan naar het forum en plaats daar je reactie!

  » Wizarding World Japan opent 15 juli «
Vandaag is bevestigd dat Wizarding World in Osaka, Japan zal openen op 15 juli 2014! Binnen drie maanden dus al. Hier vind je het volledige nieuwsbericht.

Het themapark opent iets vroeger dan normaal, want er was steeds sprake van najaar 2014. Hier vind je een paar constructiefoto's van de laatste maanden.

Het andere nieuwe themapark, in Los Angeles (VS), zal openen in 2016.
 
Gepost door Karen op 18-04-2014 om 15:45 | Reacties [2]
  » Verslaggeving van het WK Zwerkbal 2014 op Pottermore «
Op Pottermore kan je vanaf deze week live het WK Zwerkbal 2014 in Argentinië volgen. Ginny Potter, nu 32 jaar, is sportjournaliste voor de Ochtendprofeet en brengt verslag uit! Je kan lezen over de bloedigere openingsceremonie en over de reeds gespeelde wedstrijden. "Daily Prophet" is een nieuw icoontje op de hoofdpagina van Pottermore, dus de verslagjes zijn gemakkelijk te vinden. Interessant is ook de rol van Rolf Scamander, de echtgenoot van Loena; als magizoöloog geeft hij uitleg bij het gebruik van de Fabeldieren in de openingsceremonie. Rolf is de kleinzoon van Newt Scamander, waarover de spin-off films zullen gaan.

Eerder had JK Rowling in de hoofdstukken van boek 4 al nieuwe informatie vrijgegeven over het WK Zwerkbal. Dit jaar is het al twintig jaar geleden dat de finale plaatsvond in Engeland en het Duistere Teken toen aan de hemel verscheen. Viktor Kruml, die op vervroegd pensioen was gegaan, heeft nu zijn Zwerkbalcarrière weer opgepakt.

Vorige maand heeft Ravenklauw de vijfde Afdelingsbeker op Pottermore gewonnen. Dit betekent dat elke afdeling nu één keer heeft gewonnen, en Zwadderich al twee keer!
 
Gepost door Karen op 16-04-2014 om 12:12 | Reacties [4]
  » Gefeliciteerd Emma! «
Vandaag wordt Emma Watson, Hermelien Griffel in de Harry Potterfilms, 24 jaar! Emma zal volgende maand afstuderen van Brown University met Engels als major. Momenteel is de film Noah in de bioscoopzalen van België en Nederland te zien. Daarin speelt ze Ila, de geadopteerde dochter van Noach. Ben je de film in de bios gaan kijken, laat het dan zeker weten in deze topic!

Emma Thompson, professor Zwamdrift in de films, wordt vandaag 55 jaar. In februari kwam Saving Mr. Banks uit, waarin ze samen met Tom Hanks de hoofdrollen vertolkt.

Gefeliciteerd aan beide Emma's!
 
Gepost door Karen op 15-04-2014 om 15:08 | Reacties [2]
  » Rupert Grint komt filmen in België «
Deadline heeft bevestigd dat Rupert Grint van midden mei tot eind juni in Brussel zal filmen voor Moonwalkers. De film speelt zich af in 1969 in Londen en gaat over de eerste landing op de maan. Een volledige samenvatting vind je hier:

"July 1969. Tom Kidman (Ron Perlman), a special agent of the CIA, was sent to London to find Stanley Kubrick and convince him to turn a fake moon landing in case the Apollo mission would fail. It is not Kubrick, but in his place, Jonny (Rupert Grint), manager of a seedy rock band. Jonny is the bad dream of Kidman. Kidman is the nightmare of Jonny. They have no choice but to work together to accomplish their mission, their lives and develop the biggest scam of all time."

Het gebeurt natuurlijk niet vaak dat een HP-acteur voor een lange tijd afzakt naar de Lage Landen. Robert Sheehan, co-star van Rupert in Cherrybomb, heeft ook een rol in de film. En last but not least, ze zijn nog op zoek naar 400 figuranten! Op Cinema7 (oefen je beste Frans) kan je je aanmelden voor een rol. Ze zoeken mensen tussen 16 en 70 jaar, van hippies en agenten tot gangsters en mensen van Vietnamese origine.

Laat het ons zeker weten in deze topic als je een figurant wil of zal zijn!
 
Gepost door Karen op 12-04-2014 om 08:54 | Reacties [5]
  » Wizarding World Los Angeles opent in 2016 «
Deze week is aangekondigd dat Wizarding World in Hollywood, Los Angeles, zal openen in 2016! We hebben al een tijdje niets meer gehoord over het tweede themapark in de Verenigde Staten, maar ze zijn dus druk bezig met alles op te bouwen. Hier vind je een press release van Universal Studios, waar ook veel andere parken en attracties aangehaald worden.

Iets dichterbij is de opening van de Wegisweg en de Zweinsteinexpres in het oorspronkelijke themapark, Wizarding World Orlando in Florida. Er is nog steeds geen specifieke datum vrijgegeven, maar het wordt sowieso de zomer van 2014, dus niet erg lang meer wachten!

Het derde themapark in de wereld, in Osaka (Japan), heeft ook nog geen releasedatum. Het Zweinsteinkasteel staat er wel al volledig, dus de release zal niet meer zo ver weg zijn.

Waar zou volgens jullie het vierde themapark moeten verschijnen?
 
Gepost door Karen op 10-04-2014 om 09:39 | Reacties [7]
  » De vernieuwing van ons forum «
Zoals sommigen onder jullie misschien al gezien hebben, is de structuur van ons forum eind maart een beetje veranderd. Alles moet meegaan met zijn tijd, ook Dreuzels - in een periode waarin we geen boeken en films meer krijgen en we zitten te wachten op nieuws over Fantastic Beasts, hebben niet meer zoveel sitebezoekers de behoefte aan een forum waar je kan discussiëren over de boeken, films en games van Harry Potter. Toch is ons forum nog steeds actief, 12 jaar na zijn oprichting; daar zijn we trots op en we willen vooral die activiteit niet verloren laten gaan!

In deze topic vind je een bondige uitleg over wat het Harry Potterforum van Dreuzels jou kan bieden, hoe het forum in elkaar steekt, wie de moderators zijn en welke regels er gelden. Ben je nog steeds into Harry Potter, dan is het onderdeel Alles over Harry Potter zeker iets voor jou. Kijk bijvoorbeeld naar de trailer van The Tale of the Three Brothers of lees wat je binnenkort in de Leavesden Studios kan bezichtigen. Ga je deze week naar Emma's nieuwe film Noah kijken, laat het dan weten in deze topic. Ben je een creatieveling, dan is ons groot creadeel een paradijs op aarde! Je kan schrijven, photoshoppen, tekenen, fotograferen en ons nieuwe onderdeel Do-It-Yourself is ook erg populair onder onze knutselaars.

Na een korte wachtperiode krijg je toegang tot Zweinstein, waarin je kan chatten over wat je maar wil. Nu het vierde seizoen van Game of Thrones gestart is, is dat weer een populair gespreksonderwerp, net als de film Divergent en het einde van How I Met Your Mother. In Zweinstein kan je trouwens heel old school ingedeeld worden in Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw of Zwadderich.

We hopen dat ons forum nog lang mag blijven bestaan, dat we een leuke meerwaarde kunnen zijn voor jonge HP-fans en ook een vaste waarde voor wie jaren geleden al op het forum zat!
 
Gepost door Karen op 08-04-2014 om 16:57 | Reacties [5]
  » Een bibliografie van JK Rowling «
Vandaag is aangekondigd dat Bloomsbury binnenkort "J.K. Rowling: A Bibliography" zal uitgeven.

"This is the definitive bibliography of the writings of J. K. Rowling. In addition to complete bibliographic details of all her books, pamphlets, original contributions to published works and broadcasts, there is detailed information on Rowling at auction, on significant reviews and on scholarly work on Rowling. The aim of the book is to record fact and dispel rumour on the fascinating publishing history of the Harry Potter series."

Het lijkt er dus op dat heel wat roddels de wereld uit geholpen moeten worden, maar hopelijk is het ook interessant op Harry Pottervlak en komen we daarnaast meer te weten over haar toekomstige projecten, waarom ze Pottermore boven een encyclopedie heeft verkozen, enzovoort.

Het boek zal in Engeland in de winkels liggen vanaf 12 april. De kostprijs ligt voorlopig nogal hoog - 59 pond ofwel 71 euro. Laten we hopen dat die nog een beetje daalt!
 
Gepost door Karen op 03-04-2014 om 09:35 | Reacties [7]
  » Fantastic Beasts wordt minstens een trilogie! «
Vandaag is bevestigd dat de Fantastic Beasts-filmserie minstens een trilogie zal worden! The New York Times melden:

"Three megamovies are planned. The main character will be a magizoologist named Newt Scamander. The stories, neither prequels or sequels, will start in New York about seven decades before the arrival of Mr. Potter and his pals."

JK Rowling vertelt over haar gesprek met Kevin, de CEO van Warner Brothers:

"When I say he made Fantastic Beasts happen, it isn’t P.R.-speak but the literal truth. We had one dinner, a follow-up telephone call, and then I got out the rough draft that I’d thought was going to be an interesting bit of memorabilia for my kids and started rewriting! When Kevin got the top job, he brought a new energy, which rubbed off. He’s a very engaging person, thoughtful and funny."

Het is nog niet duidelijk of het sowieso bij deze trilogie zal blijven of dat dit een begin is van een franchise waarover ze het bij de aankondiging in september al hadden.

De filmtrilogie wordt geproduceerd door David Heyman en geschreven door JK Rowling.
 
Gepost door Karen op 29-03-2014 om 19:06 | Reacties [23]
  » Emma in een cameo in Fantastic Beasts? «
Elk nieuwtje over de filmserie van Fantastic Beasts is er weer eentje meer, ook al zegt het ons eigenlijk niet veel! Emma Watson vertelde tijdens één van haar promo-interviews voor Noah dat ze zeker geïnteresseerd is in een cameo in de film, die geschreven wordt door JK Rowling. Dit sluit aan bij wat JK Rowling vorige maand in Wonderland Magazine suggereerde - dat Emma, Daniel en Rupert een Fabeldier of iets dergelijks zouden moeten spelen voor de fun! Deze week was Warner Bros. trouwens aanwezig op de CinemaCon in Las Vegas, en daar vertelden ze dat Fantastic Beasts op hun planning staat voor ná 2015 - veel meer weten we dus nog niet.

"Noah" wordt gezien als Emma's eerste grote film na Harry Potter, hoewel ze al redelijk wat films op haar palmares heeft staan. Wil je graag praten over Emma's andere films, kan je dat altijd doen op ons forum. Deze week tweette Emma nog een foto met alle schoonheidsproducten die ze gebruikt wanneer ze op de rode loper moet verschijnen. Een mooie boodschap om aan te tonen dat ook celebrities maar gewone mensen zijn die worden opgemaakt voor speciale gelegenheden!
 
Gepost door Karen op 28-03-2014 om 21:30 | Reacties [3]
  » Nieuwe Britse children covers «
De Harry Potterboeken krijgen de laatste jaar vaak nieuwe covers. Vorig jaar nog verschenen de Amerikaanse en Britse adult covers opnieuw. Nu is het de beurt aan de Britse children covers: hier zie je de nieuwe cover van Harry Potter and the Philosopher's Stone! In december was al bekend gemaakt dat de serie ook opnieuw wordt uitgegeven met allerlei art work. Omdat die illustraties veel tijd vragen, zal de release pas eind 2015 zijn; maar de nieuwe covers van vandaag zullen vanaf 1 september 2014 reeds in de winkels liggen!
 
Gepost door Karen op 20-03-2014 om 17:17 | Reacties [5]
  » Meer info over de Zweinsteinexpres in Orlando «
Vandaag is er nog meer informatie vrijgegeven over de rit die de Zweinsteinexpres zal maken in Wizarding World Orlando! Tijdens deze 7 minuten durende rit zal je helemaal ondergedompeld worden in de wereld van HP via videoschermen. De rit van Londen naar Zweinsveld zal ook verschillen met de rit van Zweinsveld naar Londen.

Naar King's Cross: je ziet Fred en George Wemel op bezems wegvliegen uit het kasteel, nadat ze al het vuurwerk hebben afgestoken en besluiten hun school niet af te maken. James en Oliver Phelps hebben deze scène gefilmd na de laatste HP-film en droegen rode pruiken omdat ze hun normale bruine haarkleur terug hadden. Je ziet ook Hagrid de trein uitzwaaien, net zoals in HP1, en Scheurbek de Hippogrief zie je vliegen over het meer.

Naar Zweinsveld: de Dementors vallen de trein aan zoals in HP3! Of Lupos ook ter redding zal komen, is niet duidelijk. Ook Hedwig zal voorbij vliegen, net als Hagrid op zijn motorfiets. Robbie Coltrane heeft dus ook scènes gefilmd na de laatste HP.

Volledige informatie vind je hier. De belangrijkste informatie is misschien wel de prijs voor een toegang tot beide parken (het Zweinsteindeel en het Wegiswegdeel) - hou je vast; 142 euro!
 
Update: Hier en hier vind je filmpjes over de rit in de Zweinsteinexpres!
 
Gepost door Karen op 14-03-2014 om 07:55 | Reacties [4]
  » De Oscars van 2014 «
Deze nacht werden de Oscars voor de 86ste keer uitgereikt. Vanaf vandaag heeft de Harry Potterserie een Oscarwinnende regisseur, want Alfonso Cuáron (HP3) won Best Director! Zijn film Gravity, geproduceerd door David Heyman, won in totaal 7 Oscars, waaronder ook Best Visual Effects, die Emma Watson samen met Joseph Gordon-Levitt mocht presenteren.

Hier vind je een aantal foto's van Alfonso en Emma.
 
Gepost door Karen op 03-03-2014 om 13:36 | Reacties [1]
  » Uilen in de Studios + menu van de Lekke Ketel «
Na de Halloween- en Kerstperiode in Leavesden Studios, zal er binnenkort weer een speciaal thema zijn voor bezoekers! Van 4 tot 27 april zullen er allerlei vogels in de Studio Tour aanwezig zijn die geacteerd hebben in de films. Voornamelijk de uilen die Hedwig speelden dus, maar ook raven uit film 3 en Koe/Pig uit film 4. Er zal uitgelegd worden hoe Fabeldieren zoals de Hippogrief gecreëerd werden. Sommige vogels zullen in de Back Lot te bewonderen zijn en sommige in de echte sets zoals de Wegisweg.

Ook over Wizarding World Orlando is er leuk nieuws: er zijn foto's verschenen van wat je allemaal zal kunnen eten in de Lekke Ketel! Typische Engelse gerechten zoals bangers and mash en fish and chips, maar ook heerlijke koekjes met bosbes of kaneel, ijsjes van Florian, kaasplankjes enzovoort.
 
Gepost door Karen op 01-03-2014 om 11:53 | Reacties [3]
  » Daniel en Rupert winnaars bij de WhatsOnStage Awards «
Het is een tijdje geleden dat we Daniel Radcliffe en Rupert Grint nog eens samen op het podium hebben gezien! Deze avond waren ze allebei winnaars tijdens de WhatsOnStage Awards. Zowel Daniel (The Cripple of Inishmaan) als Rupert (Mojo) staan al maanden op de planken, en hun inzet werd nu beloond! Daniel won de prijs voor Best Actor in a Play en Rupert won de prijs van Best Newcomer, omdat het zijn allereerste toneelstuk was.

Een paar toffe foto's van de HP-alumni vind je hier (Daniels lange haar is voor zijn rol als Igor in Frankenstein).

Update: Hier en hier kunnen jullie hun acceptance speeches zien!
 
Gepost door Karen op 23-02-2014 om 23:06 | Reacties [2]
www.hebliefenleef.nl