Wil jij deelnemen aan Muggle Quidditch?

Ja
Nee
Wat is dat?
» Bekijk stand «


Kies:

RSS Feed


Twitter

network monitoring tool

Welkom op Dreuzels.com!

» Waar de magie blijft leven «

Op onze site kan je al jarenlang alles te weten komen over de Harry Potterwereld. We hebben nieuws dat steeds up-to-date is, we hebben Encyclopedieën met een schat aan informatie en we hebben zelfs een Superquiz waar je jouw Harry Potterkennis kan testen.
Wil je eens ervaringen of meningen uitwisselen met andere Dreuzels? Ga dan naar het forum en plaats daar je reactie!

  » A Celebration of Harry Potter in januari «
Net zoals vorig jaar, organiseert Wizarding World Orlando weer een Celebration of Harry Potter in het themapark, van 30 januari tot 1 februari. Michael Gambon (Perkamentus), Robbie Coltrane (Hagrid), Evanna Lynch (Loena) en James en Oliver Phelps (Fred en George) zullen aanwezig zijn voor vragenrondes, handtekeningen- en fotosessies.
 
Daarnaast zullen gasten in het weekend ook gesorteerd kunnen worden door de Sorteerhoed, toverduels voeren met de choreograaf van de films, en vragen kunnen stellen aan de crew, waaronder Miraphora Mina and Eduardo Lima die voor Fantastic Beasts ook het creatieve design zullen doen!
 
Hier vind je nog meer informatie over het event.
 
Gepost door Karen op 08-11-2014 om 15:17 | Reacties [1]
  » Nieuwe informatie over Omber op Pottermore «
Zoals aangekondigd, zijn vandaag een aantal hoofdstukken van HP5 online verschenen op Pottermore. Vooral de achtergrondinformatie over Dorothea Omber is uitgebreid en interessant - je komt te weten wie haar ouders waren, hoe ze opklom in het Ministerie, en wat er met haar gebeurde na de val van Voldemort!

Verder vind je ook interessante informatie over onder andere Terzielers, Sybilla Zwamdrift en Azkaban.
 
Gepost door Karen op 31-10-2014 om 21:47 | Reacties [2]
  » Binnenkort nieuwe informatie op Pottermore «
Overmorgen is het Halloween en Pottermore speelt daarop in door - hoogstwaarschijnlijk - de eerste hoofdstukken van Harry Potter and the Order of the Phoenix beschikbaar te stellen! JK Rowling heeft al bevestigd dat ze vrijdag achtergrondinformatie over Dorothea Omber zal vrijgeven. Dit zal opnieuw in de vorm van een kort verhaaltje zijn, zoals het verhaaltje over het WK Zwerkbal 2014 de voorbije zomer. Ze heeft ook al bevestigd (via een leuk kruiswoordraadsel) dat er nieuwe informatie komt over de toveraarsgevangenis, Azkaban. Het is mogelijk dat deze informatie toegevoegd wordt aan boek 3.

Alleszins kunnen we ons vanaf vrijdag dus weer aan leuke nieuwe informatie verwachten!
 
Gepost door Karen op 29-10-2014 om 12:33 | Reacties [2]
  » Daniel over Fantastic Beasts «
Daniel Radcliffe is de laatste weken druk bezig met de promotie van Horns. In één van zijn interviews ging het over Fantastic Beasts en het blijvende succes van Harry Potter:
 
"It'll be slightly bizarre, but it'll be great. I'm excited to see what they do with them, and I also have no idea what they're doing with them, which is exciting.
It's amazing because we're three years removed from the last film coming out, and it's not that I would have expected it to die down by now, but... every time I go to a premiere, there's Gryffindor ties and Ravenclaw badges and stuff. There's still such a hunger for it, so I think it's kind of wonderful they're continuing to expand the world. But having said that, there is a sense of relief in just being able to sit back and watch and enjoy it with everyone else."
 
Ook JK Rowling heeft nog eens van zich laten horen op Twitter. Ze ontkende een verhaal uit the Daily Mail (dat ze een romantisch verhaal aan het schrijven zou zijn) en tweette verder nog:

"I’m only half way through my current book. Back to work now. See you when I've finished something."
 
Gepost door Karen op 22-10-2014 om 20:54 | Reacties [2]
  » Bevestigd: David Yates regisseert Fantastic Beasts! «
Vandaag zijn de geruchten officieel bevestigd: Warner Bros. heeft aangekondigd dat David Yates - regisseur van HP5, HP6, HP7.1 en HP7.2 - ook de regisseur zal worden van Fantastic Beasts and Where to Find Them! Yates keert dus terug naar de Tovenaarswereld, en hij is niet de enige. Steve Kloves, de scriptschrijver van bijna alle HP-films, werkt ook mee aan Fantastic Beasts. De vraag is wat zijn rol precies is, want JK Rowling is deze keer zelf de scriptschrijver.
 
Het was al eerder bevestigd dat David Heyman terugkeert als producer en dat er minstens drie films komen.
 
Gepost door Karen op 15-10-2014 om 18:42 | Reacties [6]
  » JK Rowling tweet over Fantastic Beasts en Cormoran Strike «
JK Rowling heeft via Twitter nog eens van zich laten horen: "Very busy at the moment working on a novel, tweaking a screenplay and being involved in @lumos campaigns. Back when I've finished something!"

Het boek wijst waarschijnlijk op het derde boek over detective Cormoran Strike, na The Cuckoo's Calling en The Silkworm. Het screenplay gaat - hopelijk! - over Fantastic Beasts and Where to Find Them, de nieuwe franchise waarvan de eerste film over twee jaar in de bioscoopzalen verschijnt.

Wij hopen dat JK Rowling, of het team achter Pottermore, ondertussen ook bezig is met bijvoorbeeld een Patronustest! Ravenklauw won eind september de zesde Afdelingsbeker en nu is het wachten op de eerste hoofdstukken uit boek 5.

Update 1: Niet veel later tweette JK Rowling nog iets raadselachtig - zou het een quote zijn uit Fantastic Beasts? Analyseer het zelf! "Cry, foe! Run amok! Fa awry! My wand won’t tolerate this nonsense."
Update 2: De zin hierboven was een anagram voor: “Newt Scamander only meant to stay in New York for a few hours.” De eerste zin uit de synopsis van de film!
 
Gepost door Karen op 05-10-2014 om 21:17 | Reacties [5]
  » Emma Watson speecht voor de Verenigde Naties «
Emma Watson is al een aantal jaren bezig met ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ze bezocht al Bangladesh en Zambia, en vorige week ook Uruguay als ambassadeur van de Verenigde Naties. Dit weekend had ze wel een heel belangrijke opdracht - een speech geven naar aanleiding van de HeForShe-campagne.

De volledige speech van Emma vind je hier. Als je het mij vraagt: respect voor deze prachtige speech!
  
Gepost door Karen op 22-09-2014 om 21:34 | Reacties [3]
  » Trailer van The Creature Vault «
We kondigden vorige maand al aan dat er een nieuw boek zal verschijnen van uitgeverij Harper Collins, die ook Film Wizardry en Page to Screen uitbracht: The Creature Vault. Nu is er ook een trailer verschenen van het boek, dat vol informatie zal staan over de Fabeldieren uit de Harry Potterwereld - niet toevallig twee jaar voor de release van de eerste Fantastic Beasts-film.
 
En dat is niet alles: in 2015 zullen er nog twee informatieboeken verschijnen. Van het eerste boek is de titel ook al bekend: Harry Potter: The Book of Magical Places.
 
Gepost door Karen op 19-09-2014 om 19:31 | Reacties [5]
  » Daniel Radcliffe in Amsterdam «
Zoals we al hadden aangekondigd, was Daniel Radcliffe eergisteren aanwezig in Amsterdam voor de première van What If! Hier, hier en hier vind je filmpjes van het evenement.
 
Was jij aanwezig in Amsterdam en wil je je ervaring delen? Vertel het dan zeker op ons forum of in de reacties!
 
Gepost door Karen op 17-09-2014 om 15:28 | Reacties [4]
  » Studio Tour voegt Zwarte Kunsten-gedeelte toe! «
The Making of Harry Potter, de Tour in Leavesden Studios, is nu twee jaar en half open. Bijna elke maand zijn er wel tijdelijke tentoonstellingen (kerstversiering, Halloweenversiering, toverduels...), maar in oktober zal er een nieuw vast gedeelte bij de Studios horen! Het gaat om een "Dark Arts"-gedeelte met onder andere een levensechte Nagini, de Gruzielementen, griezelige artefacten uit Odius en Oorlof, objecten uit de leslokalen van Verweer tegen de Zwarte Kunsten, kostuums van de verschillende professoren in Verweer, en last but not least, de volledige set van Villa Malfidus! Je zal dus de grote tafel kunnen zien waar Voldemort zijn Dooddoeners bijeen roept en de life cast van Clothilde Bingel (Charity Burbage), de lerares Dreuzelkunde.
 
Dit alles zal te bezichtigen zijn vanaf 14 oktober.
 
Gepost door Karen op 10-09-2014 om 21:16 | Reacties [3]
  » Patronustest op Pottermore? «
De laatste tijd is JK Rowling actiever aan het tweeten en af en toe komen daar zeer interessante dingen uit! Gisteren tweette een Harry Potterfan dat zij graag een Patronustest op Pottermore zou willen hebben. Er bestaan veel fangemaakte Patronustesten op allerlei sites en sociale media, maar een echte test - zoals de test van de Sorteerhoed en de test die bepaalt welke toverstok jou kiest - is er voorlopig nog niet op Pottermore.

JK Rowlings antwoord hierop was: "Keep watching Pottermore...". Hopelijk betekent dit dat er werk wordt gemaakt van een Patronustest! Boek 4 is nu volledig gereleased op Pottermore en in boek 5 is er uiteraard een hoofdstuk waarin Harry aan de SVP-leden aanleert hoe een Patronus op te roepen. Het ideale moment voor een nieuwe test?
 
Update: JK Rowling heeft nu verteld dat haar Patronus een boommarter is! Dat diertje komt uit dezelfde familie als de otters (Hermeliens Patronus) en de dassen (symbool van Huffelpuf).
 
Gepost door Karen op 08-09-2014 om 21:26 | Reacties [3]
  » The Creature Vault binnenkort in de winkels «
Harper Collins, de uitgever van de boeken Film Wizardry en Page to Screen, zal in oktober een nieuw Harry Potterboek vol informatie uitbrengen! Het gaat deze keer over The Creature Vault - naar aanleiding van Fantastic Beasts zal dit dus een boek worden vol informatie over het tot leven brengen van de Fabeldieren in de Harry Potterfilms.

In de Collector's Edition van Page to Screen wordt ook al heel wat informatie gegeven over Fabeldieren - de vraag is nu hoezeer de inhoud van dit boek zal verschillen! Het boek komt uit op 28 oktober 2014.
 
Gepost door Karen op 27-08-2014 om 07:28 | Reacties [4]
  » Daniel Radcliffe in Amsterdam op 15 september «
Vandaag is aangekondigd dat Daniel Radcliffe op maandag 15 september in Amsterdam zal zijn! Hij zal aanwezig zijn op de première van What If, zijn eerste romantische komedie. Meteen opent hij ook het begin van de Nationale Filmdagen in Nederland.
 
De première vindt plaats in de Pathé Arena. Ben je van plan te gaan of heb je binnenkort een leuke foto met Daniel, laat het ons dan zeker weten in deze topic!
 
Gepost door Karen op 25-08-2014 om 19:49 | Reacties [3]
  » Gefeliciteerd Rupert! «
Vandaag is Rupert Grint, Ron Wemel in de Harry Potterfilms, 26 jaar geworden. Gefeliciteerd Rupert!

Momenteel is Rupert in New York voor zijn debuut op Broadway. Hij speelt de rol van de regisseur in It's Only A Play, met heel wat bekende namen naast zich. Het is Ruperts tweede ervaring met toneel, na Mojo in Londen. Voorlopig heeft hij nog geen nieuwe films in zijn planning staan, na het filmen van Moonwalkers in het voorjaar in Brussel.
 
Gepost door Karen op 24-08-2014 om 21:10 | Reacties [1]
www.hetpelgrimshuis.nl