Moet David Yates Fantastic Beasts regisseren?

Ja
Nee
Ik weet het nog niet
» Bekijk stand «


 20-09-2014
» Jarig vandaag «

Sian Thomas (61)
Actrice, Emilia Bonkel in de films


Kies:

RSS Feed


Twitter

network monitoring tool

Welkom op Dreuzels.com!

» Waar de magie blijft leven «

Op onze site kan je al jarenlang alles te weten komen over de Harry Potterwereld. We hebben nieuws dat steeds up-to-date is, we hebben Encyclopedieën met een schat aan informatie en we hebben zelfs een Superquiz waar je jouw Harry Potterkennis kan testen.
Wil je eens ervaringen of meningen uitwisselen met andere Dreuzels? Ga dan naar het forum en plaats daar je reactie!

  » Trailer van The Creature Vault «
We kondigden vorige maand al aan dat er een nieuw boek zal verschijnen van uitgeverij Harper Collins, die ook Film Wizardry en Page to Screen uitbracht: The Creature Vault. Nu is er ook een trailer verschenen van het boek, dat vol informatie zal staan over de Fabeldieren uit de Harry Potterwereld - niet toevallig twee jaar voor de release van de eerste Fantastic Beasts-film.
 
En dat is niet alles: in 2015 zullen er nog twee informatieboeken verschijnen. Van het eerste boek is de titel ook al bekend: Harry Potter: The Book of Magical Places.
 
Gepost door Karen op 19-09-2014 om 19:31 | Reacties [1]
  » Daniel Radcliffe in Amsterdam «
Zoals we al hadden aangekondigd, was Daniel Radcliffe eergisteren aanwezig in Amsterdam voor de première van What If! Hier, hier en hier vind je filmpjes van het evenement.
 
Was jij aanwezig in Amsterdam en wil je je ervaring delen? Vertel het dan zeker op ons forum of in de reacties!
 
Gepost door Karen op 17-09-2014 om 15:28 | Reacties [4]
  » Studio Tour voegt Zwarte Kunsten-gedeelte toe! «
The Making of Harry Potter, de Tour in Leavesden Studios, is nu twee jaar en half open. Bijna elke maand zijn er wel tijdelijke tentoonstellingen (kerstversiering, Halloweenversiering, toverduels...), maar in oktober zal er een nieuw vast gedeelte bij de Studios horen! Het gaat om een "Dark Arts"-gedeelte met onder andere een levensechte Nagini, de Gruzielementen, griezelige artefacten uit Odius en Oorlof, objecten uit de leslokalen van Verweer tegen de Zwarte Kunsten, kostuums van de verschillende professoren in Verweer, en last but not least, de volledige set van Villa Malfidus! Je zal dus de grote tafel kunnen zien waar Voldemort zijn Dooddoeners bijeen roept en de life cast van Clothilde Bingel (Charity Burbage), de lerares Dreuzelkunde.
 
Dit alles zal te bezichtigen zijn vanaf 14 oktober.
 
Gepost door Karen op 10-09-2014 om 21:16 | Reacties [3]
  » Patronustest op Pottermore? «
De laatste tijd is JK Rowling actiever aan het tweeten en af en toe komen daar zeer interessante dingen uit! Gisteren tweette een Harry Potterfan dat zij graag een Patronustest op Pottermore zou willen hebben. Er bestaan veel fangemaakte Patronustesten op allerlei sites en sociale media, maar een echte test - zoals de test van de Sorteerhoed en de test die bepaalt welke toverstok jou kiest - is er voorlopig nog niet op Pottermore.

JK Rowlings antwoord hierop was: "Keep watching Pottermore...". Hopelijk betekent dit dat er werk wordt gemaakt van een Patronustest! Boek 4 is nu volledig gereleased op Pottermore en in boek 5 is er uiteraard een hoofdstuk waarin Harry aan de SVP-leden aanleert hoe een Patronus op te roepen. Het ideale moment voor een nieuwe test?
 
Update: JK Rowling heeft nu verteld dat haar Patronus een boommarter is! Dat diertje komt uit dezelfde familie als de otters (Hermeliens Patronus) en de dassen (symbool van Huffelpuf).
 
Gepost door Karen op 08-09-2014 om 21:26 | Reacties [3]
  » The Creature Vault binnenkort in de winkels «
Harper Collins, de uitgever van de boeken Film Wizardry en Page to Screen, zal in oktober een nieuw Harry Potterboek vol informatie uitbrengen! Het gaat deze keer over The Creature Vault - naar aanleiding van Fantastic Beasts zal dit dus een boek worden vol informatie over het tot leven brengen van de Fabeldieren in de Harry Potterfilms.

In de Collector's Edition van Page to Screen wordt ook al heel wat informatie gegeven over Fabeldieren - de vraag is nu hoezeer de inhoud van dit boek zal verschillen! Het boek komt uit op 28 oktober 2014.
 
Gepost door Karen op 27-08-2014 om 07:28 | Reacties [4]
  » Daniel Radcliffe in Amsterdam op 15 september «
Vandaag is aangekondigd dat Daniel Radcliffe op maandag 15 september in Amsterdam zal zijn! Hij zal aanwezig zijn op de première van What If, zijn eerste romantische komedie. Meteen opent hij ook het begin van de Nationale Filmdagen in Nederland.
 
De première vindt plaats in de Pathé Arena. Ben je van plan te gaan of heb je binnenkort een leuke foto met Daniel, laat het ons dan zeker weten in deze topic!
 
Gepost door Karen op 25-08-2014 om 19:49 | Reacties [3]
  » Gefeliciteerd Rupert! «
Vandaag is Rupert Grint, Ron Wemel in de Harry Potterfilms, 26 jaar geworden. Gefeliciteerd Rupert!

Momenteel is Rupert in New York voor zijn debuut op Broadway. Hij speelt de rol van de regisseur in It's Only A Play, met heel wat bekende namen naast zich. Het is Ruperts tweede ervaring met toneel, na Mojo in Londen. Voorlopig heeft hij nog geen nieuwe films in zijn planning staan, na het filmen van Moonwalkers in het voorjaar in Brussel.
 
Gepost door Karen op 24-08-2014 om 21:10 | Reacties [1]
  » David Yates onderhandelt over Fantastic Beasts! «
In het voorjaar waren er even geruchten dat Alfonso Cuáron, de regisseur van HP3, ook "Fantastic Beasts and Where to Find Them" zou regisseren. Die werden snel ontkend door Alfonso. Vandaag is er een nieuw gerucht opgedoken, namelijk dat David Yates de spin-off zou regisseren! Yates regisseurde ook de laatste vier Harry Potterfilms, van HP5 tot HP7.2. Hij zou in onderhandelingen zijn met Warner Bros. en het zou voorlopig enkel gaan over de eerste film uit de trilogie. Wat zouden jullie ervan vinden?
 
Gepost door Karen op 21-08-2014 om 22:10 | Reacties [4]
  » Illustraties en weetjes bij de nieuwe covers «
Eind juli vertelden we jullie al over de nieuwe Britse kindercovers van de Harry Potterboeken. Vandaag is er nog meer interessante informatie verschenen over deze box, die uitkomt op 1 september. Er zijn heel wat leuke illustraties in de boeken verwerkt (bijvoorbeeld een artikel van de Ochtendprofeet, of het toverdrankenraadsel uit het eerste boek), er is een uitgebreide biografie over JK Rowling en ook een kaart van Zweinstein! Een uitgebreide box dus, ideaal voor wie de boeken - om één of andere reden - nog niet zou hebben.

Verder zitten er allerlei weetjes in de nieuwe uitgave van de boeken. Wist jij dat er meerdere magische perrons zijn in King's Cross? En hoe seleceert de Afrikaanse tovenaarsschool zijn heksen en tovenaars? Kijk voor al deze dingen eens op de afbeeldingen van Mugglenet!
 
Gepost door Karen op 20-08-2014 om 20:07 | Reacties [2]
  » JK Rowling update Pottermore over Celine Malvaria «
Vandaag zijn er geen nieuwe hoofdstukken op Pottermore verschenen, maar JK Rowling heeft wel een update gedaan in het tweede boek, wanneer Harry voor het eerst met het Haardvuur reist. Molly Wemels favoriete zangeres, Celine Malvaria (Celestina Warbeck), blijkt één van Rowlings favoriete off-camera personages uit Harry Potter te zijn. Ze komt nooit fysiek in de boeken of films voor, maar Rowling heeft wel een hele geschiedenis uitgewerkt rond haar. Kom alles te weten op Pottermore! Bovendien kan je ook het liedje "You Stole My Cauldron But You Can’t Have My Heart" ("Je Hebt Mijn Hartje Weggetoverd") beluisteren. JK Rowling schreef de liedjestekst, maar de melodie werd gecreëerd door het creatieve team in Wizarding World.

In Wizarding World kan je sinds de opening van de Wegisweg vorige maand, onder andere Celine Malvaria aan het werk zien. Hier vind je er een filmpje van.
Geïnteresseerd in nog meer filmpjes over de ervaringen in Orlando? Klik hier eens!
 
Gepost door Karen op 18-08-2014 om 20:33 | Reacties [2]
  » De originele Zweinsteinexpres komt naar de Studios «
Vandaag hebben we een exclusief nieuwtje dat nog nergens op internet te vinden is! Dankzij één van onze forumleden, die deze week de Studio Tour in Leavesden bezocht, weten we nu dat de Tour binnenkort zal uitbreiden met de Zweinsteinexpres. De originele trein uit de films zal dan te bezichtigen - en hopelijk ook te bezoeken - zijn! Momenteel wordt de Back Lot klaargemaakt voor de komst van de trein.

The Making of Harry Potter trekt elke dag nog duizenden bezoekers en is zeker een aanrader!
 
Gepost door Karen op 08-08-2014 om 21:22 | Reacties [11]
  » Fantastic Beasts 2 en 3 in 2018 en 2020? «
Warner Bros. heeft een reeks releasedata aangekondigd voor hun opkomende superheldenfilms. Tussen al die data zaten ook twee data die "Untitled WB Event" genoemd werden. Nu gaan er geruchten de ronde dat deze data - 16 november 2018 en 20 november 2020 - de releases van het tweede en derde deel van de Fantastic Beasts-trilogie zouden zijn! Dit is best mogelijk, aangezien het eerste deel gepland staat voor 18 november 2016. Er zou dan precies twee jaar tussen elke film zitten. Maar het blijven uiteraard geruchten en er kan nog vanalles veranderen, afhankelijk van het succes van de eerste film.

In maart dit jaar werd bevestigd dat Fantastic Beasts and Where to Find Them, de spin-off van Harry Potter, minstens een trilogie zal worden.
 
Gepost door Karen op 07-08-2014 om 14:48 | Reacties [2]
  » Nieuwe info op Pottermore voor Harry Potterdag «
Vandaag is het zoals elk jaar weer Harry Potterdag! JK Rowling wordt 49 jaar en haar personage Harry Potter viert zijn 34ste verjaardag. Gefeliciteerd!

Het was reeds aangekondigd dat er vandaag nieuwe hoofdstukken op Pottermore verschijnen. Dit zijn meteen ook alle overblijvende hoofdstukken van Goblet of Fire, dus dat betekent opnieuw véél informatie. Wist jij dat de Hersenpan ouder is dan Zweinstein zelf? Dat Loena's moeder Pandora heette? Dat Dreuzelletsels makkelijk te helen zijn, maar letsels door magie niet? Dit en veel meer over o.a. de opdracht in het meer en het bezorgen van brieven door uilen vind je dus op Pottermore!
 
Opvallend: vorig jaar op 31 juli werden de laatste hoofdstukken van het derde boek geopend op Pottermore. Zouden ze een jaar doen over elk boek?
 
Happy Harry Potterday!
 
Gepost door Karen op 31-07-2014 om 07:00 | Reacties [7]
  » Alle nieuwe Britse covers zijn bekend «
In maart en mei toonden we jullie al de nieuwe Britse covers van Harry Potter and the Philosopher's Stone en Harry Potter and the Chamber of Secrets. Nu zijn ook de andere covers bekend gemaakt! Hier vind je Prisoner of Azkaban, hier Goblet of Fire, hier Order of the Phoenix, hier Half-Blood Prince en hier the Deathly Hallows.

De covers zijn gemaakt door artiest Jonny Duddle. Wat vinden jullie ervan?
 
Gepost door Karen op 30-07-2014 om 20:24 | Reacties [6]
www.hetpelgrimshuis.nl