20 jaar Harry Potter! Hoe lang ben jij al fan?
Al 20 jaar!
Tussen 15 en 20 jaar
Tussen 10 en 15 jaar
Tussen 0 en 10 jaar
» Bekijk stand «


Kies:

Download het van Microsoft

RSS Feed


Twitter

Welkom op Dreuzels.com!

» Waar de magie blijft leven «

Op onze site kan je al jarenlang alles te weten komen over de Harry Potterwereld. We hebben nieuws dat steeds up-to-date is, we hebben Encyclopedieën met een schat aan informatie en we hebben zelfs een Superquiz waar je jouw Harry Potterkennis kan testen.
Wil je eens ervaringen of meningen uitwisselen met andere Dreuzels? Ga dan naar het forum en plaats daar je reactie!

  » Harry Potter: Hogwarts Mystery is uit! «
Sinds deze week kan iedereen voor het eerst een echt Harry Potterspel spelen op zijn smartphone! In Hogwarts Mystery kan je zelf naar Zweinstein gaan, lessen volgen en interactie hebben met andere personages in het spel. Het spel speelt zich af in de jaren 80, dus vóór Harry's tijd op Zweinstein, maar wel met professoren zoals Anderling en Sneep, en leerlingen zoals Tops en Bill.

Voorlopig kan je het nog niet met vrienden spelen, maar dat komt er misschien wel aan binnenkort! Ook Wizards Unite zal binnenkort uitkomen. Het valt nog af te wachten of dit ook een rage wordt zoals Pokemon Go.

Wat vinden jullie tot nu toe van het spel? Hier kunnen jullie je gedachten kwijt!
 
Gepost door Karen op 28-04-2018 om 14:11 | Reacties [1]
  » Teaser trailer van The Crimes of Grindelwald «
Vandaag is de eerste teaser trailer verschenen van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald! We krijgen al meteen een beeld van een wel heel herkenbaar kasteel... Jude Law schittert als Perkamentus en Johnny Depp als Grindelwald. We zien ook onze vertrouwde gezichten terug, Newt, Tina, Queenie, en Jacob die al uitkijkt naar het avontuur. We krijgen ook een korte blik op nieuwe personages, waaronder Leta.
 
Samen met de teaser trailer is er ook een nieuwe poster verschenen. De film komt op 16 november in de zalen!
 
Gepost door Karen op 13-03-2018 om 18:10 | Reacties [1]
  » Career of Evil vanavond op BBC «
Sneller dan verwacht krijgen we vandaag en volgende week zondag twee nieuwe afleveringen van Strike te zien op de BBC! Het derde boek, Career of Evil, is opgesplitst in twee afleveringen van een uur.
 
In augustus en september 2017 werden The Cuckoo's Calling en The Silkworm uitgezonden. Die zijn ondertussen ook verschenen op DVD.

De eerste aflevering van Career of Evil start dus vanavond om 22u bij ons (21u in Engeland). De tweede en laatste aflevering volgt zondag 4 maart.
 
Gepost door Karen op 25-02-2018 om 10:34 | Reacties
  » Gelukkig Nieuwjaar! «
Gelukkig nieuwjaar iedereen! Dreuzels wenst jullie een spetterend 2018, met veel liefde, vriendschap en een goede gezondheid.

Vanaf nu zullen de oneven jaren altijd een beetje 'tussenjaren' zijn waarbij we wachten op een nieuwe Fantastic Beasts-film. Toch zat 2017 boordevol nieuws: The Cursed Child werd aangekondigd voor New York, Emma Watson schitterde in Beauty and the Beast, James en Oliver Phelps passeerden op FACTS, de prachige tentoonstelling A History of Magic opende in de British Library, de eerste foto's en titel van Fantastic Beasts 2 verschenen, er werden smartphonespelletjes in Harry Potterstijl aangekondigd... maar 2017 bewees ook voor eens en altijd dat Harry Potter niet meer weg te slaan valt uit de populaire cultuur. Zelfs als er even geen nieuws is, blijft er een groep fans op ons forum en op sociale media trouw aan onze geliefde tovenaar. Het aantal HP-sjalen vorige vrijdag in Antwerpen bij Harry Potter and the Chamber of Secrets in Concert was niet te tellen!

Wat staat er in 2018 op het programma? In april zal The Cursed Child dus ook openen in New York, met zowat de volledige Londense cast die tijdelijk naar Amerika verhuist. Ondertussen speelt een nieuwe cast verder in Londen. We zijn heel benieuwd naar wat de smartphonespelletjes voor invloed zullen hebben - wordt het een echte rage zoals Pokemon Go? En als het einde van 2018 nadert, hebben we een fantastische nieuwe film te goed: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.
 
Als nieuwjaarsgeschenkje nog leuke nieuwe foto's van de tweede film: Newt en Tina, Grindelwald in de straten van Parijs, en Perkamentus in Zweinstein!
 
Gepost door Karen op 01-01-2018 om 11:30 | Reacties [1]
  » Eerste officiële foto's van Fantastic Beasts 2 «
De eerste officiële foto's van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zijn online verschenen! Op de eerste foto zien we Newt in wat lijkt op een riool. We zien ook een leuke foto van achter de schermen, met Jude Law als Perkamentus. Op de tweede foto zien we Newt en Jacob in Parijs. Jacob houdt een lege (of misschien niet zo lege) emmer vast.
 
De producers hebben ondertussen bevestigd dat de film zich bijna volledig in Parijs afspeelt. We zullen Londen en New York waarschijnlijk kort te zien krijgen, wanneer de Wegisweg en het MACUSA in beeld komen.
 
Gepost door Karen op 19-12-2017 om 21:09 | Reacties [2]
  » Harry Potter: Hogwarts Mystery in 2018! «
Vandaag is aangekondigd dat we naast Wizards Unite, het Pokemon Go! geïnspireerde spel, in 2018 nog een ander leuk spelletje zullen kunnen spelen op onze smartphone: Hogwarts Mystery! In dit spel zal je je eigen personage kunnen creëeren, zoals in een RPG; je zal in Zweinstein lessen kunnen volgen, toverspreuken oefenen, duelleren met anderen, in je afdeling vertoeven... kortom, echt een leerling zijn in de tovenaarsschool.
 
Hier vind je alvast de website van de nieuwe app!
 
Gepost door Karen op 12-12-2017 om 22:17 | Reacties
  » Dreuzels' Winterwonderland is er weer! «
Zoals elk jaar wordt in december een deel van ons forum omgetoverd in Dreuzels' Winterwonderland! In dit onderdeel kan je chatten, leuke foto's van kerstbomen en huisdieren delen, elkaar het beste wensen voor 2018, en nog veel meer. Voel je vrij om zelf ook leuke topics te openen.
 
In de creatieve onderdelen kan je weer leuke dingen winnen, onder andere bij de kerstkaartenwedstrijd.
 
Dreuzels' Winterwonderland blijft open tot zondag 7 januari.
 
Gepost door Karen op 03-12-2017 om 14:27 | Reacties
  » Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald «
Exact één jaar voordat de tweede film in première zal gaan, is de titel bekend gemaakt! Volgend jaar zullen we allemaal gaan kijken naar Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Samen met de titel is er ook een prachtige poster verschenen, die ons heel wat nieuwe informatie geeft.
 
Op de poster zien we onze vertrouwde personages, Newt en Tina, Queenie en Jacob. Grindelwald en Perkamentus zijn de enigen die apart staan, tegenover elkaar. De broer van Newt, Theseus, zit samen met Leta van Detta - ze zijn namelijk verloofd! Hier zit ongetwijfeld een boeiend verhaal achter als Newt ook verliefd is geweest op Leta... Credence zit samen met een Maledictus; de naam van het personage is nog niet bekend, maar een Maledictus is blijkbaar een persoon die een vloek draagt waardoor hij/zij zal transformeren in een Fabeldier. Iets gelijkaardigs aan weerwolven, of weer een totaal nieuw stukje magie?
 
Er is ook een teaser verschenen waarop we de toverstokken van Grindelwald - in 1927 heeft hij reeds de Zegevlier - en Perkamentus zien. Willen ze duidelijk maken dat de tweede film echt al Perkamentus versus Grindelwald zal zijn?

Op een andere teaser zien we een aankondiging van Klieder & Vlek dat Newts boek Fantastic Beasts and Where to Find Them zijn release zal hebben op 19 maart 1927. We weten dus dat de tweede film zich vlak na de eerste film (Kerstmis 1926) zal afspelen, én dat we de Wegisweg terug zullen zien!
 
Op Pottermore kan je nog eens nalezen wat we allemaal al weten over de tweede film.

Gepost door Karen op 16-11-2017 om 19:10 | Reacties
  » Wizards Unite + geïllustreerde Fantastic Beasts «
Sinds deze week ligt een prachtig geïllustreerde versie van Fantastic Beasts and Where to Find Them in de winkels. De illustraties zijn van Olivia Lomenech Gill en dus niet van Jim Kay, die de zeven Harry Potterboeken illustreert. En het is nog niet voorbij: onlangs is bevestigd dat er ook een geïllustreerde versie komt van The Tales of Beedle the Bard. Uitmelkerij... of een leuk ideetje voor eindejaarscadeau?

Er was al lang sprake van, maar het zit er aan te komen in 2018: Harry Potter in Pokemon Go-stijl. Het spel zal Harry Potter: Wizards Unite heten en wordt gecreëerd door Portkey Games van Warner Bros. Meer informatie is er nog niet bekend, maar wie weet zitten we volgende zomer met z'n allen te duelleren op onze smartphones!
 
Gepost door Karen op 08-11-2017 om 19:17 | Reacties [1]
  » Harry Potter: A History of Magic opent zijn deuren «
Vandaag opent in de British Library de tentoonstelling Harry Potter: A History of Magic! Je kan leren over de geschiedenis achter de schoolvakken op Zweinstein, je kan prachtige tekeningen bekijken van Jim Kay, en je kan manuscripten en sketches van JK Rowling bewonderen. De bibliotheek heeft heel erg haar best gedaan om waardevolle voorwerpen in de tentoonstelling te krijgen: de grafsteen van Nicolas Flamel is overgekomen uit Parijs; er is een scroll uit de 16de eeuw die uitlegt hoe je de Steen der Wijzen moet maken, een heksenketel die eeuwen in de Thames heeft gelegen, een wereldbol met sterrenstelsels uit 1693, een meermens uit Japan (dat stiekem een combinatie van een aap en een vis was)... en nog veel meer. Geïnteresseerd? Je kan nog tickets kopen voor de tentoonstelling, die loopt tot in februari, en je kan ook het officiële boek bij de tentoonstelling aanschaffen.

Op BBC2 zal er volgende week zaterdag, 28 oktober, een documentaire te zien zijn over de tentoonstelling. Hier vind je al een kort introductiefilmpje. Kom gerust ook op ons forum of Facebookpagina meepraten!
 
Gepost door Karen op 20-10-2017 om 18:37 | Reacties [3]
  » Nicolas Flamel in Fantastic Beasts «
Vorige week zijn opnieuw een aantal personages bekend gemaakt die zullen verschijnen in Fantastic Beasts 2. De opvallendste naam is toch wel Brontis Jodorowsky, die Nicolas Flamel zal spelen! Zoals jullie weten, is Flamel de uitvinder van de Steen der Wijzen en werd hij door het levenselixir vele honderden jaren oud. In 1927 had hij dus al een paar eeuwen op de teller. Het is misschien niet onlogisch dat dit personage zal opduiken, omdat de tweede film zich grotendeels in Parijs afspeelt, waar Flamel vandaan komt. Andere nieuwe personages kan je hier en hier vinden.
 
Jude Law is volgens Variety al klaar met filmen voor Fantastic Beasts 2, terwijl Carmen Ejogo (president van MACUSA) pas begint. Dit doet vermoeden dat het deel in Parijs/Londen reeds gefilmd is, maar dat ze nog bezig zijn met het deel in New York.
 
Gepost door Karen op 09-10-2017 om 20:59 | Reacties
  » James en Oliver Phelps komen naar FACTS «
Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober is het weer tijd voor FACTS, de grootste fanconventie in de Benelux! Deze beurs vindt plaats in Flanders Expo in Gent en heeft sinds vorig jaar twee edities per jaar, ook eentje in april. Zes jaar geleden was Tom Felton een grote HP-naam waar elke fan een foto mee kon nemen en een handtekening van kon krijgen. Maar nu is het terug tijd voor twee grote namen: James en Oliver Phelps komen naar FACTS!
 
Wil je de Wemeltweeling in levende lijve ontmoeten, koop dan alvast je tickets voor FACTS. De tickets voor foto's met de acteurs komen binnenkort online. Handtekeningen kan je op de dag zelf kopen. Kom ook gerust dag zeggen aan de vele Dreuzeltjes die als vrijwilliger op FACTS werken, onder leiding van onze Jessie; zonder haar had Dreuzels er nu heel anders uitgezien.
 
Gepost door Karen op 06-10-2017 om 18:33 | Reacties
  » Interview CBS + geïllustreerde boek 3 bijna uit «
Op het Amerikaanse CBS is deze morgen een kort interview met JK Rowling verschenen, naar aanleiding van het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child dat in 2018 naar Broadway komt. Het is lang geleden dat ze nog eens in een talkshow opdook, dus wel het kijken waard!
 
Ondertussen komt de release dichterbij van de geïllustreerde editie van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. De eerste twee edities zijn al een gigantisch succes geweest, en het derde boek biedt uiteraard veel creatieve mogelijkheden, zoals de mooie Sluipwegwijzer. Het geïllustreerde boek komt uit op 3 oktober in Engeland en op 10 oktober bij ons.
 
Gepost door Karen op 24-09-2017 om 21:07 | Reacties
  » 19 jaar later... «
1 september 2017, 11 uur. De Zweinsteinexpres vertrekt uit King's Cross, voor een lange treinreis naar Schotland. De eerstejaars zullen voor het eerst het prachtige kasteel zien, gesorteerd worden, en genieten van een lekker feestmaal in de Grote Zaal. Dit jaar zitten de kinderen van Harry en Ginny, Ron en Hermelien, Draco en Astoria, ook op de trein. Want boek 7 eindigde in 1998, en de Epiloog vertelde ons over 19 jaar later...
 
Natuurlijk laat men deze dag niet zomaar voorbij gaan! Op Twitter heeft JK Rowling al gesuggereerd dat we Teddy en Victoire misschien wat privacy moeten gunnen tijdens hun zoensessie. Aan Palace Theatre, waar The Cursed Child speelt, zal ongetwijfeld iets te doen zijn, net als aan Platform 9 3/4, waar Warwick Davis aanwezig zal zijn.
 
Update: Pottermore heeft ter gelegenheid van 1 september een Hogwarts Experience geopend. Je kan Zweinstein en het gebied errond helemaal verkennen!
 
Wij gebruiken deze gelegenheid om nog eens een overzicht te geven over Fantastic Beasts 2. Ze zijn volop aan het filmen in Leavesden Studios!
 
- Er zijn nieuwe personages gecast, waaronder Schouwers, een werknemer van het Franse Ministerie van Toverkunst, en een 'ballroom girl'.
- We kunnen er zo goed als zeker van zijn dat Zweinstein zal terugkeren in deze film, want er wordt gefilmd in Lacock Abbey, dat ook in de Harry Potterfilms gebruikt werd. Misschien enkel in flashbacks, omdat er jonge versies van de hoofdpersonages gecast zijn, maar misschien ook in 1927, het jaar waarin de film zich afspeelt.
- De acteurs hebben de laatste weken reclame gemaakt voor Lumos, de organisatie van JK Rowling die strijdt voor kinderrechtvaardigheid. Hier zie je een filmpje van Eddie Redmayne, en hier een foto van Zoe Kravitz (Leta van Detta) en Callum Turner (Theseus Scamander).
 
Gepost door Karen op 01-09-2017 om 11:00 | Reacties
www.hetpelgrimshuis.nl