20 jaar Harry Potter! Hoe lang ben jij al fan?
Al 20 jaar!
Tussen 15 en 20 jaar
Tussen 10 en 15 jaar
Tussen 0 en 10 jaar
» Bekijk stand «


Kies:

Download het van Microsoft

RSS Feed


Twitter

Welkom op Dreuzels.com!

» Waar de magie blijft leven «

Op onze site kan je al jarenlang alles te weten komen over de Harry Potterwereld. We hebben nieuws dat steeds up-to-date is, we hebben Encyclopedieën met een schat aan informatie en we hebben zelfs een Superquiz waar je jouw Harry Potterkennis kan testen.
Wil je eens ervaringen of meningen uitwisselen met andere Dreuzels? Ga dan naar het forum en plaats daar je reactie!

  » Einde van dreuzels.com «

Lieve dreuzels vrienden,

De tijd is gekomen om te stoppen met dreuzels.com.

De techniek achter de site is sterk verouderd en om deze weer up-to-date te krijgen zou het geheel opnieuw gemaakt moeten worden. Daar is helaas geen beginnen aan.

Daarom heb ik besloten dat per 1 september 2020 de site offline gaat.

Dreuzels.com is 20 jaar actief geweest en je zou dus kunnen zeggen het is ruim 19 jaar later… waarmee ook de Harry Potter saga eindigde. 

Gepost door Webmaster op 09-07-2020 om 15:02 | Reacties [4]
  » Einde van het Dreuzelsnieuws «

Het zit er al een tijdje aan te komen: dit is het laatste nieuwsbericht op deze nieuwssite. Het eerste wat ik wil zeggen is: ons forum blijft nog steeds open en actief! Hoewel het natuurlijk niet meer de drukte van vroeger is, is iedereen - jong en oud, nieuw of terugkerend lid - van harte welkom.

Het is maart 2019, en dat betekent dat ons forum exact 17 jaar geleden opende. De site bestond zelfs al langer. Het is ongelooflijk wat er in die tijd gebeurd is. Harry Potter is uitgegroeid van een populair verhaal tot een fenomeen dat nog steeds blijft uitbreiden. Voor velen is het waarmee ze zijn opgegroeid. Ons forum was letterlijk de voorloper van sociale media: mensen wilden met elkaar communiceren over de boeken en films, wilden hun creatieve uitspattingen kunnen delen, net zoals dat nu gebeurt op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Tumblr, en ga zo maar door. Misschien vinden een paar enkelingen het jammer dat ze op deze site geen nieuws meer zullen kunnen raadplegen, maar er zijn nu zoveel andere opties. Ik wil alleen iedereen op het hart drukken om je bronnen te controleren en niet meteen te geloven wat er op sommige (roddel)sites verschijnt - maar Harry Potterfans zijn intelligente mensen, dus ik heb er het volste vertrouwen in ;).

Dreuzels is altijd een team geweest van gepassioneerde Nederlanders en Belgen die allemaal hun eigen talent hadden en hard aan de site en het forum werkten. Sommigen gingen daarna hun eigen weg, sommigen werken zelfs nu nog samen als vrijwilliger op fanconventies. Er zijn ontelbaar veel meetings geweest, kleine en grote. Er zijn vriendschappen ontstaan, er zijn relaties begonnen. En het beste van alles is: in 2019 mogen we onze allereerste Dreuzelbaby verwelkomen. Geen betere reden om hier vandaag een mooi afscheid van te maken.

Hou jullie allemaal goed, en vergeet niet: Hogwarts will always be there to welcome you home.

 

Gepost door Karen op 01-03-2019 om 07:11 | Reacties [16]
  » The Crimes of Grindelwald in de zalen «
Vanaf deze week is Fantastic Beasts: the Crimes of Grindelwald te zien in de bioscoopzalen! Na twee jaar is het eindelijk zover en komen we te weten hoe het verder gaat met Newt, Jacob, Tina en Queenie. Er zitten heel wat nieuwe personages in de film, waaronder Perkamentus, Grindelwald en Leta.

Veel plezier, en kom vooral op het forum discussiëren in onze topic vol spoilers! Wacht je nog even met de film te zien, dan kan je terecht in onze spoilervrije topic.
 
Gepost door Karen op 15-11-2018 om 21:25 | Reacties [4]
  » Laatste trailer van The Crimes of Grindelwald! «
Vandaag is de laatste grote trailer verschenen van Fantastic Beasts: the Crimes of Grindelwald. We krijgen heel wat nieuwe beelden van alle personages en Fabeldieren. We zien meer van Grindelwalds ontsnapping uit het MACUSA en het gesprek tussen Newt en Perkamentus. We zien ook dat het personage van Claudia Kim, die een Maledictus speelt (iemand met een vloek die in een dier verandert), eigenlijk... Nagini is! Wat heeft dit allemaal te betekenen?

De film komt bij ons in de zalen op 14 november.
 
Gepost door Karen op 25-09-2018 om 15:13 | Reacties [1]
  » Nieuwe featurette over de terugkeer naar Zweinstein «
Er is een nieuw filmpje verschenen over de terugkeer naar Zweinstein in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. We zien hoe er gefilmd wordt in Lacock Abbey en wat de acteurs, en JK Rowling, vonden van de ervaring!

Gisteren was het 1 september en naar goede gewoonte vertrekt de Zweinsteinexpres in King's Cross om 11u. Eddie Redmayne en Jude Law waren aanwezig om te vieren met alle wachtende leerlingen... of fans. Bekijk het hier!
 
Gepost door Karen op 02-09-2018 om 18:59 | Reacties
  » Nieuwe trailer en posters van The Crimes of Grindelwald! «
Dit weekend vindt de grote Comic Con plaats in San Diego. Dat betekent dus: véél nieuwe beelden en een interessant panel met de acteurs van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald!
 
Laten we beginnen met de trailer: een prachtige, uitgebreide trailer met veel nieuwe beelden, met nieuwe personages en Fabeldieren, maar ook heel wat herkenbare zaken uit de Harry Potterwereld: de intro, een mooie hommage aan een scène in HP3, Perkamentus die in de Spiegel van Neregeb Grindelwald ziet (…en dus geen sokken), zijn Uitsteker, de Niffler, Grindelwald met Terzielers, en op het einde een leuke introductie van Nicolas Flamel. Ben je geïnteresseerd in een gedetailleerd verslag van elke screenshot, dan raad ik die van Pottermore, Mugglenet of Snitchseeker aan!

Samen met de trailer zijn er vier nieuwe posters verschenen. Poster een, twee en drie tonen de verschillende personages uit de film. Poster vier is interessant omdat dit enkel de villains zijn. Ook Abernathy staat er tussen, de medewerker van het MACUSA die een oogje had op Queenie en door haar misleid wordt in de eerste film.
 
Johnny Depp als Grindelwald deed niet mee aan het panel, maar kwam wel totaal in character een politieke speech houden. Zeker het bekijken waard!
 
De acteurs deden ook meerdere interviews achter de schermen. In die van Entertainment Weekly zien we een grappige Ezra Miller, een Jude Law die probeert om niet te veel weg te geven over zijn relatie met Grindelwald ("He's temptation") en Alison Sudol die helemaal niets durft te zeggen over de rol van Queenie in deze film. Misschien probeert Grindelwald haar in te palmen door haar talent in de Legilimentie?
 
Gepost door Karen op 22-07-2018 om 09:29 | Reacties [2]
  » Nieuwe foto's en filmpje van The Crimes of Grindelwald «
Er zijn twee nieuwe foto's verschenen van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Op de eerste foto zien we een jonge Newt Scamander, die les krijgt van Perkamentus, gespeeld door Jude Law. Opvallend is dat Jude Law bevestigt dat Perkamentus op dat moment in zijn leven nog geen leraar Gedaanteverwisseling is. Het lijkt er dus op dat hij Verweer tegen de Zwarte Kunsten geeft, aan het klaslokaal te zien! Op de tweede foto zien we Newt en Jacob met een andere tovenaar in Parijs.
 
Er is ook een leuk filmpje verschenen met wat nieuwe scènes (onder andere met Zweinsteingangen!). Daarnaast vertelt Eddie Redmayne nog wat over de relatie met Leta, gespeeld door Zoe Kravitz:

"Leta, it’s one of those relationships where there was definitely great love there. But was it ever a full-blown relationship? I don’t know. But certainly, she’s somebody who has touched him hugely. At the beginning of this film you realize she’s now in a relationship with Newt’s brother so, of course, that comes with great complications."
 
Ten slotte is er nog een interessant interview verschenen met Jude Law. Hierin vertelt de acteur nogmaals dat hij in deze film nog geen scènes heeft met Johnny Depp, die Grindelwald speelt. Hun relatie zal dus meer aan bod komen in de volgende films. Ook Eddie en Katherine gaan dieper in op de tweede film en onthullen dat ze niet veel scènes hebben met elkaar. Last but not least, als je een beetje van de humor van Dan Fogler houdt, is dit filmpje ook de moeite waard!
 
Gepost door Karen op 18-07-2018 om 21:53 | Reacties
  » Lethal White uit op 18 september! «
We weten al een tijdje dat het vierde deel uit de Cormoran Strike-reeks van JK Rowlings pseudonym Robert Galbraith, Lethal White, zal uitkomen dit jaar. Nu hebben we ook een datum en het is niet meer zo lang: 18 september!
 
Samen met de releasedatum is ook de cover verschenen, en een samenvatting van het vierde boek.
 
When Billy, a troubled young man, comes to private eye Cormoran Strike’s office to ask for his help investigating a crime he thinks he witnessed as a child, Strike is left deeply unsettled. While Billy is obviously mentally distressed, and cannot remember many concrete details, there is something sincere about him and his story. But before Strike can question him further, Billy bolts from his office in a panic.
Trying to get to the bottom of Billy’s story, Strike and Robin Ellacott - once his assistant, now a partner in the agency - set off on a twisting trail that leads them through the backstreets of London, into a secretive inner sanctum within Parliament, and to a beautiful but sinister manor house deep in the countryside.
And during this labyrinthine investigation, Strike’s own life is far from straightforward: his newfound fame as a private eye means he can no longer operate behind the scenes as he once did. Plus, his relationship with his former assistant is more fraught than it ever has been - Robin is now invaluable to Strike in the business, but their personal relationship is much, much more tricky than that.
 
Gepost door Karen op 10-07-2018 om 18:45 | Reacties [1]
  » Harry Potter and the Cursed Child komt naar Duitsland «
Het succes van het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child kent geen grenzen. Het toneelstuk speelt al een tijdje in Londen en New York, en vanaf 2019 ook in San Francisco en in Melbourne, Australië.

De nieuwste aankondiging is echter de eerste niet-Engelstalige - vanaf de lente van 2020 zal het toneelstuk te zien zijn in Hamburg, Duitsland!

Dit opent de deuren voor nog andere, niet-Engelstalige voorstellingen. Zouden jullie een Nederlandse of Vlaamse versie wel zien zitten?
 
Gepost door Karen op 05-07-2018 om 17:44 | Reacties
  » Harry Potter: Hogwarts Mystery is uit! «
Sinds deze week kan iedereen voor het eerst een echt Harry Potterspel spelen op zijn smartphone! In Hogwarts Mystery kan je zelf naar Zweinstein gaan, lessen volgen en interactie hebben met andere personages in het spel. Het spel speelt zich af in de jaren 80, dus vóór Harry's tijd op Zweinstein, maar wel met professoren zoals Anderling en Sneep, en leerlingen zoals Tops en Bill.

Voorlopig kan je het nog niet met vrienden spelen, maar dat komt er misschien wel aan binnenkort! Ook Wizards Unite zal binnenkort uitkomen. Het valt nog af te wachten of dit ook een rage wordt zoals Pokemon Go.

Wat vinden jullie tot nu toe van het spel? Hier kunnen jullie je gedachten kwijt!
 
Gepost door Karen op 28-04-2018 om 14:11 | Reacties [1]
  » Teaser trailer van The Crimes of Grindelwald «
Vandaag is de eerste teaser trailer verschenen van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald! We krijgen al meteen een beeld van een wel heel herkenbaar kasteel... Jude Law schittert als Perkamentus en Johnny Depp als Grindelwald. We zien ook onze vertrouwde gezichten terug, Newt, Tina, Queenie, en Jacob die al uitkijkt naar het avontuur. We krijgen ook een korte blik op nieuwe personages, waaronder Leta.
 
Samen met de teaser trailer is er ook een nieuwe poster verschenen. De film komt op 16 november in de zalen!
 
Gepost door Karen op 13-03-2018 om 18:10 | Reacties [1]
  » Career of Evil vanavond op BBC «
Sneller dan verwacht krijgen we vandaag en volgende week zondag twee nieuwe afleveringen van Strike te zien op de BBC! Het derde boek, Career of Evil, is opgesplitst in twee afleveringen van een uur.
 
In augustus en september 2017 werden The Cuckoo's Calling en The Silkworm uitgezonden. Die zijn ondertussen ook verschenen op DVD.

De eerste aflevering van Career of Evil start dus vanavond om 22u bij ons (21u in Engeland). De tweede en laatste aflevering volgt zondag 4 maart.
 
Gepost door Karen op 25-02-2018 om 10:34 | Reacties
  » Gelukkig Nieuwjaar! «
Gelukkig nieuwjaar iedereen! Dreuzels wenst jullie een spetterend 2018, met veel liefde, vriendschap en een goede gezondheid.

Vanaf nu zullen de oneven jaren altijd een beetje 'tussenjaren' zijn waarbij we wachten op een nieuwe Fantastic Beasts-film. Toch zat 2017 boordevol nieuws: The Cursed Child werd aangekondigd voor New York, Emma Watson schitterde in Beauty and the Beast, James en Oliver Phelps passeerden op FACTS, de prachige tentoonstelling A History of Magic opende in de British Library, de eerste foto's en titel van Fantastic Beasts 2 verschenen, er werden smartphonespelletjes in Harry Potterstijl aangekondigd... maar 2017 bewees ook voor eens en altijd dat Harry Potter niet meer weg te slaan valt uit de populaire cultuur. Zelfs als er even geen nieuws is, blijft er een groep fans op ons forum en op sociale media trouw aan onze geliefde tovenaar. Het aantal HP-sjalen vorige vrijdag in Antwerpen bij Harry Potter and the Chamber of Secrets in Concert was niet te tellen!

Wat staat er in 2018 op het programma? In april zal The Cursed Child dus ook openen in New York, met zowat de volledige Londense cast die tijdelijk naar Amerika verhuist. Ondertussen speelt een nieuwe cast verder in Londen. We zijn heel benieuwd naar wat de smartphonespelletjes voor invloed zullen hebben - wordt het een echte rage zoals Pokemon Go? En als het einde van 2018 nadert, hebben we een fantastische nieuwe film te goed: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.
 
Als nieuwjaarsgeschenkje nog leuke nieuwe foto's van de tweede film: Newt en Tina, Grindelwald in de straten van Parijs, en Perkamentus in Zweinstein!
 
Gepost door Karen op 01-01-2018 om 11:30 | Reacties [1]
  » Eerste officiële foto's van Fantastic Beasts 2 «
De eerste officiële foto's van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zijn online verschenen! Op de eerste foto zien we Newt in wat lijkt op een riool. We zien ook een leuke foto van achter de schermen, met Jude Law als Perkamentus. Op de tweede foto zien we Newt en Jacob in Parijs. Jacob houdt een lege (of misschien niet zo lege) emmer vast.
 
De producers hebben ondertussen bevestigd dat de film zich bijna volledig in Parijs afspeelt. We zullen Londen en New York waarschijnlijk kort te zien krijgen, wanneer de Wegisweg en het MACUSA in beeld komen.
 
Gepost door Karen op 19-12-2017 om 21:09 | Reacties [2]