Actieve onderwerpenActieve onderwerpen  Toon de lijst met forumledenLedenlijst  KalenderKalender  Doorzoek dit forumZoeken  HelpHelp
  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen
Griffoendor
 Het Harry Potter Forum : Zweinstein : Griffoendor
Onderwerp: Welk boek lees jij nu? Beantwoord bericht Plaats een nieuw onderwerp
<< Vorige Pagina  van 72
Schrijver Bericht
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4572
Quote Karen Beantwoordbullet Geplaatst op: 23 oktober 2019 om 11:04
Outlander van Diana Gabaldon: ik heb ondertussen drie boeken gelezen van de huidige acht. Ze lezen vlot en ik ben blij dat ik het originele materiaal kan lezen na fan te zijn geworden door de serie - het personage Roger wordt in de boeken ook veel beter uitgediept - maar het is duidelijk dat de schrijfster niet weet wanneer ze moet stoppen met schrijven. Hoewel het nooit onaangenaam is om te lezen, is het soms gewoon veel te langdradig of irrelevant. Ik ga boek vier nu beginnen en ik hoop boek vijf ook nog uit te hebben voordat seizoen 5 begint.

The Midnight Hour van Benjamin Read en Laura Trinder: aangeraden door één van m'n favoriete acteurs; het is een kinderboek, maar ter afwisseling vind ik dat helemaal niet slecht. Het is een leuk, magisch verhaaltje en de schrijfster was op Twitter heel verbaasd dat ik het boek in België gevonden had :p

Full Steam Ahead (vervolg op Felix the Station Cat): het tweede boek dus over de stationskat Felix in Huddersfield, die er nu ook een maatje bij heeft, de schattige kitten Bolt. Dit zijn twee katten die je kan volgen op Facebook en het boek is echt wel leuk, al komt het een beetje traag op gang.

Fangirl van Rainbow Rowell: toen het 40° was (ben er nog steeds niet overheen lol) ben ik een dagje in de FNAC gaan "schuilen" en heb ik dit boek gekocht; ik koos bewust iets hersenloos om mee te kunnen nemen op reis. Het is een zeer leuk, herkenbaar verhaal voor iedereen die ooit fanfiction heeft geschreven. Alleen vond ik de fanfiction die het hoofdpersonage schrijft, wel héél erg op Harry Potter lijken.

Brave New World van Aldous Huxley: volgend jaar komt hiervan een serie uit, en ik had deze nog nooit gelezen, dus vandaar. Hoewel het vlot leest en het boek snel uit was, kon ik me toch moeilijk inleven. Er wordt heel vaak hetzelfde verteld (moeder en vader zijn obscene woorden, soma, iedereen heeft het nu beter, blabla) maar ik vond dat je je nooit concreet kon voorstellen wat iedereen daar nu eigenlijk doet in die nieuwe wereld.

Ik heb in Londen één boek gekocht (dat is ook het minste dat ik ooit gekocht hebt in Londen, maar dat komt omdat ik nog zoveel Outlander boeken te gaan heb :p) en het is Early Riser geworden van Jasper Fforde. Het lijkt een stijl die ik nog nooit gelezen heb. Dus we zullen zien!

Mama had in Gloucester (waar we de kathedraal hebben bezocht) in het mooie, schattige mini-museum van Beatrix Potter The Tailor of Gloucester gekocht. Dat lees je in een halfuurtje uit, maar wel leuk als je nog nooit iets van Beatrix Potter hebt gelezen.


Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
Lynn
Dreuzel
Dreuzel
Avatar
Mijn bloedzusje, mijn liefste rivale

Lid geworden: 23 januari 2007
Online status: Offline
Berichten: 1654
Quote Lynn Beantwoordbullet Geplaatst op: 04 mei 2020 om 18:11
Stephenie Meyer heeft vandaag bekend gemaakt dat Midnight Sun op 4 augustus gepubliceerd wordt. Ik heb toevallig de rough draft een maand geleden nog herlezen! Terwijl die dus al 12 jaar oud is. (Twilight vanuit Edwards perspectief) En ja, ook de andere boeken herlezen... En 5000 fanfics... Woops...
Ik zie de plotgaten wel hoor, maar dat maakt niet uit als ik te druk bezig ben met genieten. Ik kwam er bij het herlezen ineens achter dat ik prima 250 pagina's op een dag kon lezen, iets waar ik dacht dat ik er de concentratie niet voor had.
Awwh misschien lees ik Midnight Sun wel in 2 dagen uit dan :(

En op 19 mei wordt A ballad of Songbirds and Snakes gepubliceerd door Suzanne Collins (Hunger Games prequel). Heb het 2e en 3e deel v Hunger Games begin dit jaar herlezen + de films gezien.

lol
Welk jaar is dit?

Oh als ik een formeler antwoord moet geven: momenteel herlees ik Wuthering Heights, geweldig boek.
Quote van Wuthering Heights

“May she wake in torment!” he cried, with frightful vehemence, stamping his foot, and groaning in a sudden paroxysm of ungovernable passion. “Why, she’s a liar to the end! Where is she? Not there — not in heaven — not perished — where? Oh! you said you cared nothing for my sufferings! And I pray one prayer — I repeat it till my tongue stiffens — Catherine Earnshaw, may you not rest, as long as I am living! You said I killed you — haunt me, then! The murdered do haunt their murderers. I believe — I know that ghosts have wandered on earth. Be with me always — take any form — drive me mad! only do not leave me in this abyss, where I cannot find you! Oh, God! it is unutterable! I cannot live without my life! I cannot live without my soul!”


Ik probeer een Agatha Christie uit, maar het verveelt me.
Ik ben begonnen in Slaughterhouse 5.
En The Cider House Rules ligt klaar.

Voordat ik aan Twilight begon las ik Haar Naam was Sarah. Moest steeds huilen. Toen ik klaar was keek ik in mijn boekenkast welk boek me blij zou kunnen maken en ik pakte Breaking Dawn en begon bij de grootste twist van het begin. Altijd van dat moment gehouden. Was van plan gewoon een hoofdstukje te lezen, maar ik kon niet stoppen.
IP IP gelogd
Terug naar boven
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4572
Quote Karen Beantwoordbullet Geplaatst op: 19 mei 2020 om 18:32
Ik denk dat ik Midnight Sun ook wel ga lezen als het uitkomt ^^ 10 jaar geleden zouden we in alle staten zijn geweest lol.

How to Walk Away
van Katherine Center: een boek dat aangeraden werd vanuit de Richard Rankin-fangroep omdat de schrijfster blijkbaar Richard in gedachten had als één van de hoofdpersonages bij het schrijven van het boek. Jullie verklaren me misschien allemaal voor gek Maar ik vind het één van de tofste dingen om te doen, de carrière van een acteur steunen op zoveel mogelijk manieren. Ik had getweet dat ik het leuk vond als Belgje dat de climax van het verhaal zich in Brugge afspeelt. En daar reageerden de officiële fangroep en een producer van Outlander dan weer op.
Het verhaal zelf was aangenaam verrassend. Uiteindelijk is het een romantisch verhaal, maar het gaat wel wat dieper dan dat, met ook veel aandacht voor de beperkingen die mensen hebben na een ongeval.

One Word Kill, Limited Wish en Dispel Illusion (een trilogie) van Mark Lawrence: ik zag overal goede kritieken, dus ik dacht: ik ga het eens proberen. Het is een soort sci-fi met tijdreizen gemengd, beetje Doctor Who achtig dus. Het speelt zich ook deels in Cambridge af, wat altijd leuk is als je daar geweest bent. Maar het zijn geen boeken die ik opnieuw ga lezen. Het plot was gewoon veel te ingewikkeld. Ik ben nu niet de beste in wiskunde en logica, maar ik ben ook niet dom. En het was gewoon niet te volgen. Misschien gaat mijn vriend er meer aan vinden, omdat het ook veel over fysica gaat.

Dan heb ik nog een trilogie gelezen over Alfie de kat van Rachel Wells, heerlijke feelgood-boeken.

En ondertussen ben ik ook goed opgeschoten in Outlander. Seizoen 5 begon midden februari en ik wilde tegen dan boek 5 ook uithebben. Dat is goed gelukt, maar ik heb me wel moeten worstelen door de eerste 300 pagina's (zoals veel mensen). Die pagina's komen ook nauwelijks voor in de serie. Zoals ik hierboven al zei: het is jammer dat de schrijfster soms niet kan schrappen, want voor de rest blijft het echt een heerlijke wereld om in te ontsnappen. Ik had na boek 5 ook voor het eerst het gevoel dat ik de personages miste.
In het midden van seizoen 5 begon ik te merken dat de serie ook al dingen uit boek 6 ging gebruiken (de serie heeft dus ook door dat ze de langdradige stukken moeten overslaan :P). Toen ben ik in boek 6 begonnen, en dat heb ik echt heel snel uitgelezen, ook al waren het 1500 pagina's! Het las als een trein en er gebeurde veel meer met verschillende personages. (En ik had natuurlijk ook tijd zoals iedereen nu).

Ik ben nu even bezig in iets anders, The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, maar eerlijk gezegd kijk ik ernaar uit om weer in Outlander te beginnen.
Van The Guernsey heb ik eerst de film gezien; dat vind ik niet erg, want anders zou ik er in het begin van het boek echt niets van snappen. Toch heel raar dat alles in briefvorm is. De eerste 100 pagina's zat ik precies te wachten op het moment dat er een gewone vertelvorm komt, maar die kwam niet :') Nu dat het hoofdpersonage op Guernsey is, gaat het verhaal wel iets vlotter vooruit.Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
<< Vorige Pagina  van 72
Beantwoord bericht Plaats een nieuw onderwerp
Printbare versie Printbare versie

Spring naar forum
je kan niet nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
je kan niet antwoorden plaatsen in dit forum
je kan niet berichten verwijderen in dit forum
je kan niet berichten bewerken in dit forum
je kan niet enquêtes creëren in dit forum
je kan niet stemmen in enquêtes in dit forum