Actieve onderwerpenActieve onderwerpen  Toon de lijst met forumledenLedenlijst  KalenderKalender  Doorzoek dit forumZoeken  HelpHelp
  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen
Alles over Harry Potter
 Het Harry Potter Forum : Welkom iedereen! : Alles over Harry Potter
Onderwerp: << Fouten uit de films >> Beantwoord bericht Plaats een nieuw onderwerp
Pagina  van 11 Volgende >>
Schrijver Bericht
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4558
Quote Karen Beantwoordbullet Onderwerp: << Fouten uit de films >>
    Geplaatst op: 31 oktober 2010 om 14:00
Fouten uit de films

Welkom in de nieuwe topic over fouten uit de films!

Waarom is de oude topic gesloten? Omdat daar veel te veel nonsens in kwam te staan, en heel veel dingen die genoemd werden, waren helemaal geen fouten. Er werden ook veel dingen herhaald omdat niemand 60 pagina’s wil nalezen. Daarom vind je hieronder een overzicht van fouten – en geen fouten – die vaak herhaald werden.

Opgelet: Veranderingen in de films, ten opzichte van de boeken, zijn niet per se fouten! Decors die zijn veranderd (het terrein rond Zweinstein met Hagrids huisje, het portret van de Dikke Dame, de Lekke Ketel, de Beukwilg…), zijn geen fouten. Personages die veranderen (zoals Banning of Tom uit de Lekke Ketel) zijn ook geen fouten. Dat zijn gewoon aanpassingen door de filmcrew.

Fouten in de films zijn dingen als: een camera die nog zichtbaar is, een schilderij dat ondersteboven hangt, een stuntman die je nog ziet, de volgorde van shots die niet klopt, enzovoort.

In de twee berichten hieronder vind je een overzicht ‘geen fouten’ en een overzicht ‘wel fouten’ uit de vorige topic. De onderwerpen staan chronologisch, en met Ctrl+F kan je gemakkelijk zoeken naar kernwoorden. Denk je dat er iets in mijn overzicht niet klopt? Zeg het dan gerust, iedereen kan fouten maken! =) En voel je vrij om verder te discussiëren natuurlijk!
Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4558
Quote Karen Beantwoordbullet Geplaatst op: 31 oktober 2010 om 14:01
Geen fouten

Algemeen


Daniels ogen zijn niet groen!
Harry heeft inderdaad groene ogen in de boeken, en in de eerste film hebben ze dan ook geëxperimenteerd met lenzen. De lenzen irriteerden Daniels ogen echter, en daarom zijn zijn ogen in de film gewoon blauw.

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Ron zegt in de trein naar Zweinstein dat Chocokikkers maar één keer kunnen springen, maar de Chocokikker van Harry springt meerdere keren.
Ron zegt dat ze maar één goede sprong hebben, dus dat betekent niet dat ze verder helemaal niet meer kunnen springen. Bovendien vliegt de kikker misschien wel door de wind uit het raam in plaats van door te springen.

Hermelien zegt in de leerlingenkamer, nadat Harry is aangevallen in het Verboden Bos, de naam van Voldemort luidop.
Ja, in het boek spreekt Hermelien die naam nooit uit, maar in de film soms wel.
In de tweede film zegt ze immers ook: “Fear of the name only increases fear of the thing itself.” Het is wel een beetje vreemd dat ze in de vijfde film, in de Zwijnskop, Voldemort dan met zoveel voorzichtigheid uitspreekt, maar dit komt door de verandering van regisseurs.

Harry Potter en de Geheime Kamer

Hermelien tovert op de Wegisweg (Reparo op Harry’s bril), terwijl ze niet mag toveren buiten school.
Dit is inderdaad niet erg Hermelienachtig, maar omdat er op de Wegisweg honderden volwassen tovenaars rondlopen, zal het het Ministerie niet snel opvallen als een minderjarige heeft getoverd.

Korzel en Kwast kunnen geen cakejes meenemen, want het eten verdwijnt na een tijdje.
Nee, het eten verdwijnt niet als personages het bij zich houden en/of meenemen buiten de Grote Zaal. In het vierde boek, bijvoorbeeld, brengt Hermelien Harry ook boterhammen die ze heeft meegenomen uit de Grote Zaal.

Harry Potter en de Vuurbeker

Padma Patil loopt met haar zus Parvati door de leerlingenkamer van Griffoendor terwijl ze in Ravenklauw zit.
In het boek zit Padma in Ravenklauw, maar in de film in Griffoendor.

Sneep is Marcels grote angst, maar Marcel heeft wel ingebroken in de privé-voorraad van Sneep om Kieuwwier te stelen.
Marcel heeft dit niet gedaan, het was nep-Dolleman (Krenck Junior) die dit deed in de film.

In de eerste film is de toverstok van Voldemort heel anders dan in de vierde film.
In Steen der Wijzen heeft Voldemort geen toverstok. Dit is de toverstok van Krinkel.

Perkamentus zegt in de Grote Zaal dat Carlo Kannewasser vermoord is door Voldemort, maar hij is vermoord door Wormstaart!
Carlo is vermoord in opdracht van Voldemort en dat is wat Perkamentus bedoelt. Bovendien zouden de leerlingen niet begrijpen wie Wormstaart is, omdat de tovenaarswereld nog steeds gelooft dat Peter Pippeling dood is.

Harry Potter en de Orde van de Feniks

Marcel gebruikt tijdens de SVP Expelliarmus, terwijl er pas later een scène komt waar hij voor het eerst iemand ontwapent.
Marcel oefent eerst niet op personen. Het klopt dus wel dat hij voor het eerst een andere tovenaar kan ontwapenen, tijdens de laatste SVP-les voor de vakantie.

Loena gebruikt in de vijfde film de spreuk Levicorpus, terwijl Harry die spreuk pas leert door de Halfbloed Prins in boek zes. En het is een nonverbale spreuk, terwijl ze hem luidop gebruikt.
Dit is een verandering in de film; Loena kent deze spreuk al in haar vijfde jaar. Levicorpus is niet per se een nonverbale spreuk, die kan ook verbaal gebruikt worden.

Perkamentus en Voldemort hebben tijdens hun gevecht in het Ministerie Priori Incantatem, maar dit kan niet omdat hun toverstokkernen niet identiek zijn.
Het is geen Priori Incantatem, het is gewoon toeval dat het dezelfde kleuren heeft als de Priori Incantatem uit de vierde film.
Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4558
Quote Karen Beantwoordbullet Geplaatst op: 31 oktober 2010 om 14:01

Wel fouten

Harry Potter en de Steen der Wijzen

-
Tijdens het feestmaal zit Harry eerst naast Ron, maar even later zit hij opeens naast Hermelien en Percy, aan de andere kant van de tafel.
- Als Harry naar de bibliotheek gaat onder zijn Onzichtbaarheidsmantel en met zijn lamp, legt hij zijn Onzichtbaarheidsmantel op de tafel en zijn lamp naast zijn mantel. Maar als Vilder komt en hij zijn Onzichtbaarheidsmantel pakt, ligt de lamp op de Onzichtbaarheidsmantel waardoor hij valt.
- Als Harry Ron meeneemt naar de Spiegel van Neregeb, zie je de 'groene mantel' die ze gebruiken om te filmen nog liggen.
- Als Ron tijdens de schaakscène op de grond wordt gegooid, zie je (als je op pauze drukt) dat dit een stuntman is.
- Als Perkamentus zegt dat Marcel 10 punten heeft verdiend voor Griffoendor, kijkt Marcel verbaasd op en zie je achter z'n oor een rubbertje steken, om het te doen lijken alsof hij flaporen heeft.

Harry Potter en de Geheime Kamer

- Als Dobby in Harry’s kamer is, kijkt Harry hem aan en zie je een gloed van een groen scherm, dat ze gebruiken om Dobby met de computer te maken.
- Als Draco een verdieping hoger staat in Klieder en Vlek, zie je heel even tape voor zijn voeten, zodat hij weet waar hij moet staan.

- De Beukwilg breekt de twee ramen van de vliegende auto (één naast Harry en één naast Ron). Als ze weer in de auto zitten terwijl ze voor de spinnen vluchten, zit het raam naast Harry er weer in.
- Wanneer Sneep Draco terug rechttrekt tijdens het Duelleren, zie je links in de hoek een cameraman.

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

- Harry zegt Lumos Maxima terwijl hij niet mag toveren buiten school.
- Als meneer Wemel Harry waarschuwt voor Sirius Zwarts, zegt hij: “13 jaar terug heb je Jeweetwel verslagen.” Maar dit moet 12 jaar geleden zijn.
- Als Scheurbek Draco aanvalt raakt hij zijn linkerarm, maar in de volgende scène in de Grote Hal is zijn rechterarm in het verband.
- Als Harry en Hermelien worden geraakt door de Beukwilg, zie je in slow motion dat ze op een groene mat met kussen landen.
- Als ze in het Krijsende Krot zijn, zie je op het moment dat Pippeling van rat naar zijn menselijke gedaante gaat, een stuk blauwe tape om zijn vinger zitten.

Harry Potter en de Vuurbeker

- Wormstaart zegt in de eerste scène de naam van Voldemort.
- Als Vilder de Grote Zaal binnenrent, rent hij langs Ron en in het het volgende shot rent hij wéér langs Ron.
- Wanneer de leerlingen van Beauxbatons binnenkomen, zitten Ron en Hermelien tegenover elkaar. Simon zit naast Ron en zegt dan iets over Mallemour, maar als Perkamentus uitleg geeft over de Vuurbeker zit Simon plots naast Hermelien.
- Als Harry aan het zwemmen is, waait zijn haar naar achter en is zijn litteken nergens te zien.
- Als Wormstaart zijn hand eraf snijdt, stopt hij de toverstok van Voldemort in de linkerzak van zijn mantel, maar als Voldemort zegt: “My wand, Wormtail”, haalt hij de toverstok uit zijn rechterzak.

Harry Potter en de Orde van de Feniks

- Wanneer Harry droomt over het Departement van Mystificatie draagt hij eerst een t-shirt met horizontale lijnen en wanneer hij wakker wordt uit zijn droom draagt hij een effen, donkerblauw t-shirt.

Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
AmnesiaCompleta
Flubberwurm
Flubberwurm
Avatar

Lid geworden: 06 juli 2010
Online status: Offline
Berichten: 112
Quote AmnesiaCompleta Beantwoordbullet Geplaatst op: 31 oktober 2010 om 14:12
Goed idee! Ik had inderdaad ook dat ik geen zin had om 60 pagina's door te lezen. :) Verwijderen de mods dan de dubbele fouten o.i.d? Anders krijg je natuurlijk weer precies hetzelfde probleem haha.
Nu begin ik gelijk maar met een fout:

Film:
Harry Potter en de Halfbloed prins.
Fout: In de kerstvakantie, als Harry, Arthur, Lupos en Tops aan het praten zijn in de woonkamer en Ginny komt binnen, zie je een oranje deken liggen op de bank. De ene keer ligt die op de zijleuning aan Harry's kant, en de andere keer weer op de rugleuning.Fred liet een stapel boeken op het hoofd van George vallen.
'Wát?'

Pottermore: ErisedSpirit193 - Slytherin - Pine with Unicorn Core, Eleven and a half inches, Unyielding.
IP IP gelogd
Terug naar boven
Lars
Dreuzel
Dreuzel
Avatar

Lid geworden: 18 juli 2008
Online status: Offline
Berichten: 309
Quote Lars Beantwoordbullet Geplaatst op: 05 november 2010 om 22:54
@- Als Harry en Hermelien worden geraakt door de Beukwilg, zie je in slow motion dat ze op een groene mat met kussen landen.

Is hier ergens filmpje van?
Pottermore; LightDragon11
Aka harry---potter
IP IP gelogd
Terug naar boven
kevin1989
Flubberwurm
Flubberwurm
Avatar

Lid geworden: 23 september 2007
Locatie: Netherlands
Online status: Offline
Berichten: 292
Quote kevin1989 Beantwoordbullet Geplaatst op: 06 november 2010 om 02:58
Deel 6:
Belatrix die de onbreekbare Eed aflegt ipv Narcissa, oke een verandering van film boek, maar dit klopt niet, aangezien je een band aflegt tussen 2 personen moet ook die 2 personen de voorwaardes zeggen en geen derde.
All we really need to survive is one person who truly loves us
IP IP gelogd
Terug naar boven
Morfin
Flubberwurm
Flubberwurm
Avatar

Lid geworden: 02 januari 2009
Online status: Offline
Berichten: 121
Quote Morfin Beantwoordbullet Geplaatst op: 06 november 2010 om 10:47
Deel 6: Ginny gebruikt bij de vechtscène  aan het nest samen met Harry non-verbale spreuken. Non-verbale spreuken leer je pas in het zesde jaar en Ginny zit daar nog in het vijfde jaar :p
Het doel heiligt de middelen!
IP IP gelogd
Terug naar boven
TheDarkLord
Flubberwurm
Flubberwurm
Avatar

Lid geworden: 05 juni 2010
Online status: Offline
Berichten: 43
Quote TheDarkLord Beantwoordbullet Geplaatst op: 06 november 2010 om 21:15
Quote van Karen

Wel fouten


Harry Potter en de Geheime Kamer

- De Beukwilg breekt de twee ramen van de vliegende auto (één naast Harry en één naast Ron). Als ze weer in de auto zitten terwijl ze voor de spinnen vluchten, zit het raam naast Harry er weer in.
Kan magie zijn, de auto is betoverd.
The Dark Lord has returned.

Harry Potter ... The Boy who Lived ... Come to die ...

Avada Kedavra!
IP IP gelogd
Terug naar boven
freekhoorn
Flubberwurm
Flubberwurm
Avatar

Lid geworden: 18 september 2009
Locatie: Zimbabwe
Online status: Offline
Berichten: 93
Quote freekhoorn Beantwoordbullet Geplaatst op: 07 november 2010 om 14:13

@theDarkLord: daar hebben ze het niet over in gehad. En dat kan je dan ook van de andere fouten zeggen: het is magie dat de toverstok van wormstaarts linker naar zijn rechterzak verplaatst want de toverstok is (inzekere mate) betoverd!

p.s.: natuurlijk kunnen hier verschillende meningen/argumenten over zijn. Ik probeer alleen maar een tegenvoorbeeld te geven.
IP IP gelogd
Terug naar boven
Polyjuice_P
Dreuzel
Dreuzel
Avatar

Lid geworden: 02 november 2010
Online status: Offline
Berichten: 362
Quote Polyjuice_P Beantwoordbullet Geplaatst op: 14 november 2010 om 20:49
http://www.moviemistakes.com/

hier staan veel fouten in films ( ook Harry Potter films natuurlijk), soms ook met foto

ik vind het altijd knap dat het de mensen opvalt
IP IP gelogd
Terug naar boven
Pagina  van 11 Volgende >>
Beantwoord bericht Plaats een nieuw onderwerp
Printbare versie Printbare versie

Spring naar forum
je kan niet nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
je kan niet antwoorden plaatsen in dit forum
je kan niet berichten verwijderen in dit forum
je kan niet berichten bewerken in dit forum
je kan niet enquêtes creëren in dit forum
je kan niet stemmen in enquêtes in dit forum