Actieve onderwerpenActieve onderwerpen  Toon de lijst met forumledenLedenlijst  KalenderKalender  Doorzoek dit forumZoeken  HelpHelp
  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen
Alles over Harry Potter
 Het Harry Potter Forum : Welkom iedereen! : Alles over Harry Potter
Onderwerp: De Film-Aanraders met HP-acteurs Beantwoord bericht Plaats een nieuw onderwerp
Schrijver Bericht
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4558
Quote Karen Beantwoordbullet Onderwerp: De Film-Aanraders met HP-acteurs
    Geplaatst op: 28 december 2012 om 14:04

Welkom in de nieuwe Filmaanraderstopic!

Al vier jaar diende de oude topic om leuke non-HP-films mét HP-acteurs aan te raden. De laatste tijd werden er echter veel films dubbel gepost, en ook niet iedereen gaf een beschrijving bij de film, wat eigenlijk het oorspronkelijke doel was.

Daarom vind je hieronder een alfabetisch overzicht van alle films uit de vorige topic, met beschrijvingen van onze behulpzame forumleden. Nu alles op één pagina staat, kan je ook snel met Ctrl+F zoeken op een bepaalde film of acteur.


En deze lijst mag natuurlijk verder aangevuld worden, dus geef gerust nog nieuwe aanraders in deze topic! Denk in je beschrijving eraan om niet te veel van het plot te verklappen, een leeftijdsgrens te noemen als die er is, en duidelijk te maken welke HP-acteurs in de film meespelen. Alvast bedankt!

Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4558
Quote Karen Beantwoordbullet Geplaatst op: 28 december 2012 om 14:06

Agatha Christie’s Poirot (1989-2010)

Dit is een Engelse misdaadserie met gastrollen voor Katie Leung (Cho Chang) en Zoë Wanamaker (madame Hooch). Als de Duitsers in 1914 België binnenvallen, krijgt de burgerbevolking het hard te verduren. Veel Belgische burgers vluchten naar het neutrale Nederland of naar Engeland. Een van hen is Hercule Poirot, een oud-politieman. Poirot wordt liefderijk opgevangen in Styles St. Mary in Engeland en ontwikkelt een affectie voor zijn nieuwe vaderland. Na de oorlog vestigt hij zich als privédetective in Londen, in een flat in Whitehaven Mansions. Hij werkt samen met de voormalige Britse legerofficier Captain Arthur Hastings en zijn secretaresse Miss Lemon. Als Hastings na een aantal jaren trouwt en emigreert naar Argentinië, trekt Poirot zich terug op het platteland. Hij blijft echter betrokken bij het oplossen van misdaden.
- AlbusDumbledore

 

Air Force One (1997)

Goede film van Wolfgang Petersen, waarin Harrison Ford de Amerikaanse president speelt. Zijn vliegtuig word echter gekaapt door de terrorist Korshunov, gespeeld door Gary Oldman (Sirius). De terrorist dreigt alle pasagiers, waaronder zijn familie, één voor een te vermoorden, als ze de gevangen genomen president niet vrijlaten.
Actie en drama dus, niet geschikt voor heel jonge kinderen!
- Anthony

 

Alice in Wonderland (2010)

Een typische Tim Burton-film met een sterrencast, aangevoerd door Johnny Depp. Er zitten ook heel wat HP-acteurs in: Alan Rickman (stem van de rups), Helena Bonham Carter (off with your head!), Timothy Spall (stem van de hond), Paul Whitehouse (stem van de haas), Frances de la Tour en Imelda Staunton (één van de bloemen). Ook Stephen Fry (die de Britse audioboeken inspreekt) en Christopher Lee (Saruman uit LOTR) hebben een rol.
Het verhaal gaat over het meisje Alice dat in een soort droomwereld terecht komt, met heel wat verrassingen en gevaren op de loer.

- Lukas

Anna and the King (1999)

In deze film speelt een kleine Tom Felton (Draco Malfidus) mee! De film gaat over een Engelse weduwe die in China les gaat geven, aan kinderen van een behoorlijk rijke familie. Tom Felton speelt het 12-jarig zoontje, die met zijn moeder (Jodie Foster) mee moet naar China. De film speelt zich af rond 1860 en het genre is romantiek.
- Anoria

Awake (2012)

Awake is een nieuwe tv-serie die gaat over een man (Jason Isaacs) die een auto-ongeluk krijgt met z'n gezin. Vanaf dat moment leeft hij twee levens: één waarbij zijn vrouw dood is en één waarbij zijn zoon overleden is. Maar hij heeft geen idee bij welke van de twee hij slaapt en welke realiteit is.

- Richie Potters

A Young Doctor’s Notebook (2012)

A Young Doctor’s Notebook is een donkere komedie gebaseerd op de verhalen van de Russische schrijver Mikhail Bulgakov. De hoofdrollen zijn voor Jon Hamm en Daniel Radcliffe (Harry Potter), die een jonge en oudere versie spelen van hetzelfde personage, dokter Vladimir Bomgard.
De serie speelt zich af in Rusland in 1917 en je ziet hoe de jonge dokter, net klaar met school, zijn eerste baan krijgt in een ziekenhuis op het platteland.
In de serie zie je hoe Radcliffe alles probeert uit te zoeken in zijn eerste baan en Hamm reist regelmatig door de tijd om zo advies te geven aan zijn jonge zelf.
Het is geen serie voor jonge mensen. Het is een komedie, maar het zit vol met volwassen onderwerpen en het blijft ook een serie over een dokter. Er is dus veel bloed en andere vieze dingen. Als je hiervan houdt, kan ik het echter zeker aan iedereen aanraden.
- Rachel

Ballet Shoes (2007)

 

Ballet Shoes speelt zich af in de jaren 30 in Londen. De film vertelt het verhaal van de drie weeskinderen Pauline (Emma Watson), Petrova en Posy Fossil die geadopteerd zijn door de excentrieke ontdekkingsreiziger Gum (Richard Griffiths) en door zijn onbaatzuchtige nicht als zusjes worden opgevoed. Als Gum verdwijnt raakt het geld op en de meisjes krijgen het erg moeilijk. Wanneer de meisjes worden gevraagd voor de Children’s Academy of Dance and Stage Training, komen ze achter hun ware talenten en ambities. Ook Gemma Jones (madame Plijster) heeft er een kleine rol in.
- Maanlingetje

 

Batman Begins (2005)

Acteur
Gary Oldman (Sirius Zwarts) speelt agent Jim Gordon in de film Batman Begins. Het genre is actie en avontuur. In deze film krijgen we te zien hoe Bruce Wayne (Christian Bale) uiteindelijk Batman wordt.  De kleine jongen Bruce Wayne zag zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul (Ken Watanabe), en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon (Gary Oldman) zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane (Cillian Murphy) en een mysterieuze derde persoon...

Hou jij van superheldenfilms? Van harde actie, met toch een flinke dosis realisme? Deze film is dan geweldig. Echt een aanrader voor Batman fans. De nieuwe stijl van Christopher Nolan is heel goed.

- the Dark Mark

Becoming Jane (2007)

Deze film is gebaseerd op het leven van Jane Austen, een van de grootste romanschrijfsters van de 19e eeuw. Onder andere 'Pride and Prejudice' en 'Sense and Sensibility' zijn van haar hand.

De film speelt zich af in het 19e eeuwse Engeland, op het platteland. Als dochter van een verarmde geestelijk, leeft jonge Jane (gespeeld door Anne Hathaway) een teruggetrokken bestaan. Daar komt verandering in wanneer de charmante Thomas Lefroy (gespeeld door James McAvoy) op de proppen komt. Er ontluikt een prille romance tussen de twee, maar verschillende personen zijn daar niet mee opgezet. Een van die personen is Mr. Wisley, de ietwat sullige rijkaard die een oogje op Jane heeft.  Maggie Smith (professor Anderling) schittert in de rol van de hautaine grootmoeder van Wisley. Ook Julie Walters (Molly Wemel) is van de partij: zij is nu niet de moeder van een hele Wemelkroost, maar van Jane en haar broers. Beide dames (maar ook de rest van de acteurs) slagen erin om van deze film een heerlijk, bitterzoet drama te maken!
- Kristien

Big Fish (2003)

Big Fish is een sprookjesachtige film van Tim Burton en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Daniel Wallace.
In de film zien we het verhaal van Ed Bloom (Albert Finney), zoals hij het op zijn sterfbed vertelt aan zijn zoon, Will (Billy Cudrup). Al zijn hele leven vertelt Ed fantasieverhalen over zijn leven en Will wil nu weten wie zijn vader echt is achter al deze verzinsels. Je ziet twee verhaallijnen: de verzinsels van Ed en het verhaal van Will die alles probeert uit te zoeken. In de verzinsels van de oude Ed zie je Ewan McGregor als een jonge Ed Bloom terwijl hij zijn geboortedorp verlaat en op zoek gaat naar het avontuur. Hij ontmoet een reus en samen gaan ze verder. Enkele dingen die je ziet zijn hoe hij het verborgen dorp Spectre vindt, een vriendelijk dorp waarin hij de kleine Jenny ontmoet. Ed blijft hier niet, maar belooft Jenny dat hij ooit terug zal komen. Vervolgens ziet hij bij het circus zijn droomvrouw. Hij blijft hier werken, gratis, maar voor elke maand dat hij er werkt krijgt hij iets te weten over de vrouw van zijn dromen. Will wil weten wie zijn vader echt is, maar dit is wie zijn vader is; een verteller van verhalen. Will vindt het dorp Spectre ook en ontmoet een oudere Jenny, gespeeld door Helena Bonham Carter (Bellatrix) en veel van de andere mensen die zijn vader ontmoet heeft in zijn verhalen. De twee verhaallijnen lopen uiteindelijk dus in elkaar over. De verhalen van zijn vader zijn waar.
- Rachel

The Big Lebowski (1998)

Eén van de topfilms van de gebroeders Coen (ook nog bekend van Fargo, Intolerable Cruelty, Burn after Reading en Oscarwinnaar No Country for Old Men). Zij hebben een patent op het verfilmen van het adagium “Life is a sick joke”. Vaak voeren ze mensen ten tonele die denken een leep plannetje uitgewerkt te hebben, dat in de praktijk uitdraait op een puinhoop door hun eigen dwaasheid, of mensen die eigenlijk gerust gelaten willen worden, maar tegen wil en dank meegesleept worden in een avontuur dat het hunne niet is.
Tot deze laatsten behoort het hoofdpersonage Jeffrey “The Dude” Lebowski, schitterend gespeeld door Jeff Bridges. The Dude vult zijn dagen met bowlen, White Russians drinken, blowen, genieten van zijn kamermat (“the rug really tied the room together”) en meer in het algemeen maar wat aanrommelen. Volgens The Stranger in het begin van de film is hij ”most certainly a lazy person.
Quite possibly the laziest in Los Angeles County, which would place him high in the running for laziest worldwide.”
Toch wordt the Dude het slachtoffer van een overval die hem zijn dierbare mat kost, zodat hij zich genoodzaakt ziet op zoek te gaan naar de daders. Van dan af ontspint zich een opeenvolging van onwaarschijnlijke, maar niettemin geloofwaardig gebrachte gebeurtenissen, doorspekt met een hoop grappige oneliners, grappig tenminste als je de absurditeit van het leven kunt smaken. Voor volwassenen dus.
Onze HP-acteur is David Thewlis (Remus Lupos), die een klein rolletje heeft, waarvan het doel of de betekenis mij ook na enkele kijkbeurten niet geheel duidelijk zijn. Verder krijg je in de cast Julianne Moore, Steve Buscemi, John Goodman, John Turturro, en vele anderen, die allemaal de pannen van het dak spelen. Een mengeling van absurde humor, psychosociale observatie, avontuur en thriller.
- Chlidonias

The Book of Eli (2010)


In deze film is de huidige wereld vergaan en is er in de ‘nieuwe’ wereld in Amerika een hard bestaan, waar mensen moeten vechten voor de kleinste dingen. Eli (Denzel Washington) moet reizen met een waardevol boek, dat de redding voor de mensheid is. Gary Oldman (Sirius) staat aan het hoofd van een stad en wil het boek per se hebben. Ook Michael Gambon (Perkamentus) en Frances de la Tour (Mallemour) spelen een rol.
- Dylana

The Borrowers (1997)

The Borrowers is al een vrij oude kinderfilm, maar een absolute must als je fan bent van Tom Felton! Hij speelt hier namelijk, samen met Jim Broadbent (Slakhoorn) en Mark Williams (Arthur Wemel), op negenjarige leeftijd. Hartstikke schattig dus!
De film gaat over het gezin van Peagreen (Tom Felton), die een soort mini-mensjes zijn (‘Borrowers’). Jim Broadbent speelt zijn vader en Mark Williams is een soort ongediertebestrijder die uiteindelijk helemaal gefascineerd wordt door deze mini-mensjes en ze helpt te redden van de 'slechterik', die komisch genoeg Mr. Potter heet.
- Hesther

 

The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

Film met David Thewlis (Lupos) in één van de hoofdrollen en Jim Norton (meneer Bouwmeester) in een bijrol.
Duitsland in 1943. De achtjarige Bruno, het zoontje van een Nazi-commandant, verhuist met zijn familie naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar niemand is om mee te spelen. Tot hij op ontdekkingstocht gaat en het nabij gelegen concentratiekamp ontdekt. Er ontstaat een verboden vriendschap tussen Bruno en de Joodse Shmuel die gevangen zit in een het kamp. De twee zijn fysiek van elkaar gescheiden door een hek van prikkeldraad, maar hun vriendschap groeit en blijft niet zonder gevolgen.
- Ziiya

 

Bridget Jones’s Diary (2001, 2004, 2016)

Een luchtige film over een vrouw die een jaar lang een dagboek bijhoudt en op zoek is naar de liefde. Bridget wordt gespeeld door Renée Zellweger, haar ouders zijn Jim Broadbent (Slakhoorn) en Gemma Jones (madame Plijster). Ook Shirley Henderson (Jammerende Jenny) speelt erin mee, als een vriendin van Bridget. De twee mannelijke hoofdrolspelers zijn Colin Firth en Hugh Grant.
- Miss Laura

Case Histories (2011, 2013)

Jackson Brodie (Jason Isaacs; Lucius Malfidus) is een voormalig soldaat en oud politieagent. Een stoere man met een klein hartje. Als hij vertrekt bij de politie, gaat hij aan de slag als privé-detective in Edinburgh. Brodie lost onopgeloste zaken, “case histories”, op in deze show die gebaseerd is op de boeken van Kate Atkinson.
- Rachel

Charlie and the Chocolat Factory (2005)

Een knotsgekke Tim Burton-film met Johnny Depp als Willy Wonka, de eigenaar van een chocoladefabriek. Vijf kinderen en hun vijf voogden mogen een uniek bezoek brengen aan deze chocoladefabriek, en langzaamaan wordt iedereens ware aard zichtbaar. Zal iedereen de fabriek heelhuids verlaten?
Helena Bonham Carter heeft hier een bijrol als de moeder van Charlie, één van de kinderen die naar de fabriek mogen. Erg leuk om haar in die kwetsbare rol te zien, geweldige actrice is het toch. Het gekke is wel dat ze ook hier zwart krullend haar heeft, dus heel veel op Bellatrix lijkt... Uiterlijk dan ;)
- Miss Laura

Cherrybomb (2009)

In deze Britse dramafilm is Malachy McKinney (Rupert Grint) een goede student die werkt in een sportcomplex. Zijn beste vriend, Luke (Robert Sheeran), is een drugsdealer die bij zijn vader woont. Zowel Malachy als Luke worden verliefd op Michelle (Kimberly Nixon), de dochter van Dave, die Malachy’s baas is.
De twee jongens proberen Michelle’s hart te winnen door grote avonturen vol met seks, drugs, geweld en alles wat God verboden heeft, met als hoogtepunt een groot feest in het sportcomplex waar Malachy werkt. Als Dave de volgende dag zijn bedrijf compleet vernield terugvindt, slaat hij Malachy bijna dood. Luke redt Malachy door Dave een knal met een paal te geven. Aan het eind zijn we dezelfde beelden als aan het begin van de film. Malachy en Luke op het politiebureau terwijl ze hun verklaring afgeven.
Niet geschikt voor jonge kinderen, wegens het geweld en de seksuele inhoud.
- Rachel

The Clash of the Titans (2010)

Dit is een actiefilm met Ralph Fiennes (Voldemort). De film is geïnspireerd door de oude Griekse mythologie, met monsters, goden en halfgoden. De film is een remake van een film met de gelijknamige titel uit 1981. In de film moet Perseus, de zoon van oppergod Zeus, voorkomen dat de broer van Zeus, Hades (Ralph Fiennes) de "bovenwereld" overneemt door monsters die hij vanuit zijn onderwereld stuurt.
- HP Fan

Corpse Bride (2005)

Corpse Bride in een komische animatiefilm van Tim Burton. De film komt uit 2005 en heeft onder meer de geweldige acteurs: Johnny Depp, Helena Bonham Carter (Bellatrix van Detta) en Christopher Lee (Saruman uit LOTR).
Het verhaal speelt zich af in een dorpje in het Victoriaanse tijdperk, wanneer de sociale klassen nog erg belangrijk zijn. Victor (Johnny Depp) moet van zijn ouders trouwen met de rijke Victoria (Emily Watson), om zo omhoog te komen in de sociale klasse. Het memoriseren van de huwelijksbelofte  gaat Victor echter niet goed af. Als hij gaat oefenen in het bos, komt hij in het land van de levende doden terecht. Toen hij in het bos de ring op een “takje” deed, bleek dat een lijk onder de grond te zijn. Het lijk blijkt een vrouw te zijn die nooit heeft kunnen trouwen en heeft gewacht in het bos tot iemand met haar ging trouwen, omdat ze vermoord werd door haar bruidegom. Nu staat Victor voor een moeilijke keuze; trouwen met Victoria of met Emily (Helena Bonham Carter). Het leven in het dodenrijk lijkt zoveel beter. Toch wil Victor naar huis om met Victoria te trouwen, maar dat gaat nog niet zo makkelijk…
- Lycke

Cracker (1993-1995)

Cracker is een al wat oudere miniserie die van 1993 tot 1995 op de televisie draaide. Robbie Coltrane (Hagrid) speelt de hoofdrol, dr. Fitzgerald. Hij is een briljant politiepsycholoog en helpt de politie van Manchester om profielen van criminelen samen te stellen. Zijn privéleven staat echter onder grote druk, door zijn liefde voor alcohol en gokken. Nu klinkt dit als een enorm zware serie, maar dat valt in werkelijkheid wel mee. Dr. Fitz beschikt namelijk ook over een enorme dosis humor waardoor je af en toe in een deuk ligt achter je beeldscherm. Ook Geraldine Sommerville (Lily Potter) speelt mee in deze serie.

De serie is trouwens 12+ en daar ga ik wel mee akkoord. Er zit af en toe een bloederige scene in en soms wat seksueel getinte teksten.

- Snowy

 

Cranford (2007)

Cranford is een Britse mini-serie naar een boek van Elisabeth Gaskell over een Engels dorpje in het begin van de industriële revolutie, met Imelda Staunton (Omber) en Michael Gambon (Perkamentus). Grappige situaties en tragische gebeurtenissen wisselen zich af wanneer de conservatieve bevolking van Cranford, die voornamelijk uit vrouwen bestaat, geconfronteerd wordt met de vooruitgang in de rest van Groot-Brittannië als plannen bekend raken om een spoorlijn naar het dorp aan te leggen.

- Merdyff

 

The Dark Knight (2008)

In
The Dark Knight, het vervolg van Batman Begins, speelt Gary Oldman (Sirius Zwarts) opnieuw de rol van politieman Jim Gordon. De mysterieuze en duistere superheld, Batman (Christian Bale), redt nog steeds de bewoners van Gotham City. Hij word geholpen door Jim Gordon en later ook door Harvey Dent (Aaron Eckheart), die ook al vele schurken achter de tralies heeft laten verdwijnen. Helaas wordt de stad nu door een nieuw gevaar geteisterd, een vreemde, gestoorde en psychopatische man, die zichzelf the Joker (Heath Ledger) noemt, overvalt vele banken en terroriseert Gotham City. Kan Batman The Joker verslaan? Of zal hij daarvoor veel geliefden moeten verliezen? Het genre is actie en geweld, dus het is niet geschikt voor jongere kinderen.
- the Dark Mark

 

Dark Shadows (2012)

Met een schitterende Johnny Depp, een oogverblindende Eva Green en een slonzige Helena Bonham Carter. Het is een film van Tim Burton en die heeft al vaker bewezen dat de combinatie met Depp waanzinnig goede resultaten oplevert. Echt aan te raden voor mensen die de typische horror en flauwe ‘ik ben een vampier want ik glitter in plaats van op te branden’ films beu zijn. Serieus is deze film niet te noemen, maar het plot is best verrassend.
- fawkesflame

 

David Copperfield (1999)

 

David Copperfield is de enige film waar Daniel Radcliffe al in had meegespeeld voor hij de rol van Harry Potter kreeg! Ook Maggie Smith (professor Anderling) en Imelda Staunton (professor Omber) spelen erin mee.  Het verhaal gaat over een jongen (David Copperfield) die geen vader heeft. Dan trouwt zijn moeder met een hele strenge man, die hem naar een strenge kortschool stuurt. Later hoort David dat zijn moeder ook overleden is… 
De film is gebaseerd op het boek van Charles Dickens en gaat over hoe David volwassen wordt.

- KoenKrauwel

 

December Boys (2007)

 

Onze eigen Daniel Radcliffe speelt één van de belangrijkste bijrollen in deze mooie film over vier vrienden uit een weeshuis. Hun bijnamen zijn Maps, Spit, Misty en Sparks. Ze zijn alle vier al een lange tijd in het weeshuis, en worden nooit geadopteerd. Daarom besluiten ze om voor elkaar te zorgen en altijd bij elkaar te blijven. Dan mogen de vier jongens op vakantie naar een Australisch strand, waar ze tijdelijk in huis worden genomen door een oud echtpaar. Op het strand woont echter ook een heel aardig jong echtpaar, die geen kinderen kunnen krijgen. Als ze de vier jongens beter leren kennen, besluiten ze om een van hen te adopteren. Alleen weet niemand wie dat zal zijn... Er ontstaat een nare machtsstrijd tussen de 4 jongens, die hun bijna hun vriendschap kost.

Kortom: December Boys is een mooie drama film, over liefde, trouw en vriendschap. Een aanrader voor mensen die van dit genre houden, en rustige films kunnen waarderen.
- NaomiZwarts

 

Die Hard (1988)

In de film
Die Hard speelt Alan Rickman (Severus Snape) de rol van terrorist Hans Gruber.

Het genre is actie en misdaad. Agent John McClane (Bruce Willis) gaat met kerst op bezoek bij zijn vrouw. Ze verblijft in een luxe hotel waar een feestje is. Al snel wordt de feestzaal ruw verstoord door een groep terroristen onder leiding van Hans Gruber (Alan Rickman). John McClane, die op dat moment niet in de feestzaal was, moet zijn plicht vervullen en de terroristen stoppen.

Dit is echt een aanrader voor de Alan Rickmanfans. Alan zet een prima rol neer als villain en als je ook nog eens een beetje van actie houdt, is deze film een echte aanrader.

- the Dark Mark

Doctor Who (1963-1989 / 2005-nu)

Doctor Who is een Britse sciencefiction-serie van de BBC waarin je de avonturen ziet van een Time Lord (een tijdreizende alien die heel veel op een mens lijkt), genaamd The Doctor. The Doctor reist door tijd en ruimte in zijn TARDIS, een ruimteschip dat groter is aan de binnenkant en door een tijdvortex vliegt om zo in de verschillende tijden te komen. De buitenkant van de TARDIS ziet eruit zoals een Britse police box, iets wat je veel zag in Engeland in 1963, toen de serie voor het eerst uitgezonden werd. Er is echter iets kapot en nu zit de buitenkant dus vast.
Met de hulp van companions (meestal mensen uit de tijd van de serie) redt the Doctor regelmatig de wereld en de rest van het universum van andere aliens.
De originele serie begon in 1963 en werd uitgezonden tot 1989. In 1998 probeerden ze de serie weer terug te halen met een film, maar dit was geen groot succes. In 2005 begon er weer een nieuwe tv-serie en is de show weer een heel groot succes.
Op dit moment zijn we bij de 11e versie van the Doctor. Het overgaan van de ene naar de andere Doctor wordt altijd in het plot geschreven. De oude Doctor ‘sterft’ en transformeert in een nieuwe versie (hij gaat dus niet echt dood). Deze nieuwe Doctor heeft niet alleen een uiterlijk, maar meestal ook een heel nieuw innerlijk. David Tennant (Barto Krenck Junior) speelde de 10e versie van The Doctor van 2005 tot 2010.
Oorspronkelijke serie;
De HP-acteurs die in deze serie zaten (vooral slechts in 1 of 2 afleveringen) zijn; John Cleese (Haast Onthoofde Henk), Jeff Rawle (Barend Kannewasser), Elizabeth Spriggs (de Dikke Dame), Jimmy Gardner (bestuurder van de Collectebus), John Atterbury (Firminus Zwarts in HP5), Julian Glover (de stem van Aragog), Terence Bayler (Bloederige Baron) en Derek Dreadman (Tom de waard in film 1).
Nieuwe Who;
De HP-acteurs in deze serie naast David Tennant: Michael Gambon (Perkamentus), Mark Williams (Arthur Wemel) Helen McCrory (Narcissa Malfidus), Zoë Wanamaker (Rolanda Hooch), Toby Jones (Dobby), Bill Nighy (Rufus Schobbejak), Roger Lloyd Pack (Barto Krenck Senior), Shirley Henderson (Jammerende Jenny), Adrian Rawlins (James Potter), David Bradley (Vilder), Ellie Darcey-Alden (jonge Lily Potter) en Jessica Hynes (Mafalda Russula).
Daarnaast speelde Jim Broadbent (Slakhoorn) een versie van de 8e Doctor in een Red Nose special; The Curse of Fatal Death. De opa van Harry Melling (Dirk Duffeling), Patrick Troughton, speelde de 2e Doctor en Alfie Enoch (Daan Tomas) is de zoon van William Russell die één van de eerste companions was.
- Rachel

Dogma (1999)

Dogma is een komische avonturenfilm van Kevin Smith waarin twee door God verbannen engels, Bartleby en Loki, terug een plekje in de hemel proberen veroveren door een recentelijk ontstaan achterpoortje. Iedereen die door de gewelfde doorgang van de New Yersey Church zou stappen, zou vanwege een katholiek dogma immers vergeven worden van al hun zonden. Eén probleem; de vergiffenis van Bartleby en Loki’s zonden en hun terugkeer in hemel zou Gods woord in vraag stellen en zo een einde maken aan alle bestaan. Omdat God tijdelijk onvindbaar is, wordt Bethany Sloane, een medewerker van een abortuskliniek én afstammeling van Jezus, door Metraton opgedragen om dit ten alle prijze te voorkomen. Hierin wordt zij bijgestaan door twee onwaarschijnlijke profeten, de 13de apostel en een muse met writer’s block. Alan Rickman vertolkt in deze film Metraton, de (sarcastische) Stem van God.
- heksentoeren

Downton Abbey (2011-2019)

Downton Abbey is een Brits-Amerikaanse tv-serie over de rijke familie Crawley, die aan het begin van de 20ste eeuw in de fictionele staat Downtown Abbey wonen, op het Engelse platteland. De serie volgt de levens van de rijke familie en hun personeel, van de keukenmeisjes tot de gewaardeerde butlers. Zowel rijk als arm voelen de gevolgen van belangrijke gebeurtenissen, zoals de gezonken Titanic en de Eerste Wereldoorlog. Maggie Smith speelt hier de moeder van de heer des huizes (Hugh Bonneville).
- Karen

Driving Lessons (2006)

De film Driving Lessons is een erg leuke Britse film van Jeremy Brock, waar Rupert Grint (Ron Wemel) de hoofdrol in heeft en ook Harry Potter actrice Julie Walters (Molly Wemel) in meespeelt. Deze film is helaas niet in Nederland en België uitgebracht, maar kun je op verschillende manieren wel vinden. Bestel hem bijvoorbeeld op een buitenlandse entertainment website! Hij is opgenomen in niet meer dan zes weken, maar dat komt omdat er weinig tot geen special effects en speciale sets voor nodig waren. Ben (Rupert Grint) speelt een verlegen jongen die probeert te ontsnappen aan de overmatige invloed van zijn zeer dominante moeder. Hij gaat werken bij de excentrieke, gepensioneerde actrice Evie (Julie Walters), waardoor zijn hele leven verandert. Hij wordt geconfronteerd met zijn religieuze, conservatieve opvoeding en begint langzaam zijn eigen identiteit te vormen. In Groot-Brittannië werd deze film gestempeld als PG-13, door het taalgebruik en de minimale, geïmpliceerde seksuele inhoud.
- Meike

 

Enchanted (2007)

Een film van Disney die sprookjeswereld en hedendaags New York verenigt. Animatie en live-action vloeien in elkaar over in dit sprookje over Giselle die door de slechte koningin naar hedendaags New York gestuurd wordt nadat ze op het punt stond om te trouwen met prins Edward. Daar ontmoet ze de advocaat Robert, een typische man die met beide voeten stevig op de grond staat. Zijn leven en zijn relatie worden helemaal op overhoop gehaald. Edward blijft echter ook niet in de sprookjeswereld achter en gaat zijn droomprinses achterna.
In deze film zien we Timothy Spall (Wormstaart) als gemene handlanger van de koningin. Hij doet alles wat in zijn macht ligt om het geluk van Giselle te verhinderen.
- Chloë

Fight Club (1999)

Fight Club is een legendarische film die altijd terugkeert in lijstjes van beste films. Vaker zijn dat lijstjes van filmliefhebbers – mensen die effectief voor hun plezier een bioscoop bezoeken – dan van filmrecensenten, maar zelfs dat volkje erkent de ‘invloed’ ervan.
Het is een duisterste, nihilistische en maatschappijkritische film met een onvergetelijk, iconisch personage: Tyler Durden. Zijn op z’n zachts gezegd onconventionele levensstijl en filosofie dicteert heel de film. Hij beïnvloedt wie naar de film kijkt totaal.
Het is een donkere, rauwe film: het soort waarbij mijn moeder zegt dat de regisseur het licht is vergeten aan te doen. Het is ook een erg energetische, flitsende en ritmische film. Dat heeft inderdaad alles te maken met de regisseur: David Fincher. Enkele van zijn films: The Girl with the Dragon Tattoo, The Game, The Social Network, Se7en; allemaal energieke cinema. De meester van thrillers ook. Samengevat: een zeer getalenteerd man.
Deze film zal onder je huid kruipen en je niet meer loslaten. Daarbij ook van belang zijn uiteraard de acteurs. Voor Potterfans valt Helena Bonham Carter op. Ze speelt alweer een vrij gestoorde, doch unieke rol.  Maar ook Brad Pitt bewijst dat hij met een subliem scenario wel degelijk schitterend kan acteren. En Edward Norton brengt je ten slotte in trance met zijn rustige vertelstem die het desolate sfeertje van de film perfect uitdrukt.
Kortom: een ronduit psychologische film met een duister randje. Niet te verwarren met horror: naar mijn mening kun je het eerder beklijken als een ingenieuze thriller.
- Alexander

Freedom Writers (2007)

Erin Gruwell (Hilary Swank) is een beginnende lerares op een Amerikaanse High School. Ze krijgt een slecht presterende klas toegewezen en moet hun cijfers omhoog zien te krijgen. Het schoolhoofd (Imelda Staunton) vertelt haar vooral geen hoge verwachtingen te hebben. In het begin krijgt ze veel verzet, maar uiteindelijk warmt de klas op en kunnen ze de ongewone manier van lesgeven van hun lerares wel waarderen. Vooral de verhalen over de Holocaust maken diepe indruk.
Ze geeft de leerlingen allemaal een schrift mee en vraagt ze om hier alles in op te schrijven waar ze op dat moment aan denken. Het maakt haar niet uit wat ze schrijven, als ze maar schrijven. Hierdoor komt ze erachter waarom de leerlingen vijandelijk en ongeïnteresseerd zijn en wint ze hun vertrouwen.
Haar ongewone manier van lesgeven zorgt ervoor dat Erin regelmatig ruzie heeft met het schoolbestuur.
Als de klas aan het einde van het jaar te horen krijgt dat ze het jaar erop geen les zullen krijgen van Erin, laten ze als protest hun dagboeken publiceren onder te titel ‘ The Freedom Writers Diary’. Als gevolg hiervan mag de lerares ook het derde en vierde jaar les geven aan de klas.
- Rachel

From Hell (2001)

 

Het gaat om de verfilming van het waargebeurde verhaal van Jack the Ripper, de beruchte seriemoordenaar uit het Victoriaanse Londen. Hij vermoordde in het najaar van 1888 op gruwelijke wijze vijf of zes vrouwen uit de allerlaagste klassen in het East End in Londen. De moordenaar is in werkelijkheid nooit geïdentificeerd, laat staan opgepakt.

De naam Jack the Ripper stamt uit een van de vele brieven die in die dagen naar de politie werden gestuurd. Een ervan was ondertekend ‘From Hell’. Uit later onderzoek is gebleken dat waarschijnlijk geen enkele van deze brieven van de moordenaar zelf afkomstig was. Er zijn in de loop der jaren ontzettend veel complottheorieën over Jack the Ripper verschenen, de ene al geloofwaardiger dan de andere, en deze film is gebaseerd op een combinatie van enkele ervan. Daardoor ontstaat een vrij ingewikkeld en interessant plot, dat wel hier en daar een beetje rammelt. De film vermengt ook op handige wijze historische figuren en gegevens met pure fictie. Zo vertolken Johnny Depp en Robbie Coltrane (Hagrid) respectievelijk Inspector Abberline en Sergeant Godfrey, twee van de politiemannen die toen ook daadwerkelijk de zaak hebben onderzocht. Zelfs Queen Victoria wordt in eigen persoon opgevoerd.

Er is verder een enorme zorg besteed aan de reconstructie van het 19de eeuwse Londen, ruimtelijk en qua sfeer. Zelfs de locaties van de moorden zijn op basis van beschrijvingen en foto’s minutieus nagebouwd.

De rating was uiteraard 16+. Het gaat er op vele momenten behoorlijk gruwelijk aan toe.
- Chlidonias

 
From time to time (2009)

Ik vind het een prachtige film, waarin Maggie Smith en Timothy Spall spelen. De film speelt zich af in de negentiende eeuw, waar vrouwen die veel geld hadden, gevangen zaten in die rijkdom. Het verhaal volgt een 13-jarige jongetje, genaamd Tolly, dat tijdens een verblijf in het oude landhuis van zijn oma (Maggie Smith) in aanraking komt met de geesten van enkele kinderen uit een ver verleden. Op mysterieuze wijze bevindt Tolly zich in twee werelden, die twee eeuwen gescheiden houdt. Hier legt hij familiegeheimen bloot, die generaties lang verborgen waren.
- Suusgaby


Game of Thrones (2011-2019)

Game of Thrones is een tv-serie, gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin. Het verhaal gaat over een fantasy-wereld, Westeros, waar verschillende huizen zoals de Starks en de Lannisters verwikkeld zijn in een machtsstrijd. De gecreëerde wereld is ontzettend groot, gedetailleerd en realistisch; de personages hebben zowat allemaal dubbele kantjes, wat het verhaal zeer intrigerend maakt. Natalia Tena (Tops) speelt hier de wilde vrouw Osha. David Bradley (Vilder) speelt de heerser van het huis Frey. Ralph Ineson (Amycus Kragge) gaat in seizoen 2 mee met Theon Greyjoy om Winterfell in te nemen. Michelle Fairly (Hermeliens moeder in film 7.1) speelt Lady Catelyn Stark. Julian Glover (stem van Aragog) speelt grootmeester Pycelle, één van de raadgevers in King's Landing. Ian Whyte (reusversie van madame Mallemour) speelt vanaf seizoen 2 "The Mountain" en daarna reus Wun Wun. Ciarán Hinds (Desiderius Perkamentus) speelt vanaf seizoen 3 Mance Rayder, de koning achter de Muur. Jim Broadbent speelt vanaf seizoen 7 een Maester in Oldtown.

De serie is niet geschikt voor jonge kinderen, door het vele geweld en de seksuele inhoud.
- Karen

 

Hot Fuzz (2007)

Hot Fuzz is een parodie op het actiefilmgenre. Tot het einde wordt er toegewerkt naar een grote finale met grote explosies en over-the-top actie. Er wordt meerdere malen gerefereerd naar grote actiefilms, bijvoorbeeld aan Bad Boys, The Matrix en Point Break.
Deze hilarische film gaat over politieagent in Londen die zo goed is dat het lijkt alsof de andere agenten slecht zijn. Daarom wordt hij naar het slaperige en criminaliteitsloze dorpje Sandford gestuurd. Daar wordt hij gekoppeld aan de zoon van politiechef Frank Butterman (Jim Broadbent - professor Slakhoorn), politieagent Danny Butterman, die een grote actiefilmfan is en geobsedeerd door de belevenissen van Nicholas in Londen, met name op het gebied van wapens.
Het blijkt dat Sandford niet helemaal het rustige dorpje is dat het lijkt. Er gebeuren een aantal heel erg vreemde ongelukken, waarvan Nicholas de enige is die inziet dat het eigenlijk om moorden gaat. Iedereen doet hem af als een gestresste stadsagent, in een dorp als Sandford worden immers geen moorden gepleegd.
Er is ook een rolletje voor Bill Nighy (Rufus Schobbejak) als inspector Kenneth.
- Avana

 
In Bruges (2008)

 

In deze zwarte komedie spelen drie HP-acteurs mee: Brendan Gleeson (Dwaaloog Dolleman), Clémence Poésy (Fleur Delacour) en Ralph Fiennes (Voldemort). Het verhaal gaat over twee Britse huurmoordenaars, Ray en Ken (Colin Farell en Brendan Gleeson), die moeten onderduiken in het West-Vlaamse Brugge. Ray haat Brugge en wil zelfmoord plegen, tot hij Chloé ontmoet. Zijn vriend Ken moet Ray echter vermoorden in opdracht van zijn baas Harry...
De film heeft veel ongepast taalgebruik, dus niet geschikt voor jonge kinderen!

- Karen

Inspector George Gently (2007-nu)

George Gently is een Britse politieserie die zich afspeelt in de jaren 60 en gebaseerd is op de boeken van Alan Hunter. George Gently (Martin Shaw) is een Schotland-Yard detective die zich niet kan neerleggen bij het feit dat de lijn tussen politie en crimineel steeds vager wordt. Als zijn vrouw vermoord wordt in Londen, verhuist hij naar Northumberland. Hier gaat hij samenwerken met de jonge detective John Bacchus (Lee Ingleby; Sjaak Stuurman in HP) voor zijn eerste zaak. Ze blijven uiteindelijk partners.
In seizoen 2 zien we Mark Williams (Arthur Wemel) ook voorbij komen in de rol van Joe Bishop.
- Rachel

Into the White (2012)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog voeren Britse en Duitse soldaten een gevecht in de lucht, boven de Noorweegse wildernis. Wanneer ze neerstorten, moeten ze samen overleven in een kleine hut in de barre koude. Rupert Grint is hier één van de Britse soldaten.
De film heette eerst Comrade en in Engeland is de titel Cross of Honour. Het verhaal is waargebeurd.
- Karen

Les Misérables (2012)

Gebaseerd op het boek van Victor Hugo en de musicals die op Broadway en West End lopen. Het verhaal speelt zich af in de 19de eeuw.
De hoofdrolspeler van Les Misérables is Jean Valjean (Hugh Jackman), een man die lang in de gevangenis heeft gezeten om het stelen van een brood. Na zijn vrijlating besluit hij een goed mens te worden. Hij werkt zich zelfs op tot dorpsburgemeester. Zijn oude gevangenisopzichter Javert (Russell Crowe) houdt hem echter sterk in de gaten. Op een gegeven moment wordt in zijn dorp een fabriekswerkster, Fantine (Anne Hathaway), ontslagen, die het geld hard nodig heeft voor haar dochter Cosette. Valjean neemt haar onder zijn hoede, maar Fantine sterft. Valjean vlucht met Cosette naar Parijs, waar ze een tijdje gelukkig kunnen leven. Dan wordt Cosette verliefd op Marius, een studentenleider die in opstand wil komen…
Helena Bonham Carter heeft in deze film een bijrol als Madame Thénardier (Monsieur Thénardier is Sacha Baron Cohen). Kate Fleetwood (Maria Malkander uit HP7.1) speelt één van de fabriekswerksters.
- Karen

Love Actually (2004)

 

Love Actually is een leuke kerstfilm met Alan Rickman (Sneep), Emma Thompson (Zwamdrift) en Bill Nighy (Rufus Schobbejak). Het is een romantische komedie met negen verhaallijnen die allemaal over een bepaalde soort liefde gaan. De minister-president van Engeland (Hugh Grant) wordt verliefd op zijn "koffiemeisje" Nathalie. Peter en Juliet trouwen, maar Mark (Peters beste vriend) heeft stiekem gevoelens voor Juliet. Sarah durft geen date te regelen met haar collega Karl. Harry houdt er een buitenechtelijke relatie op na, of toch niet? Daniels vrouw is overleden en helpt nu zijn zoontje Sam, die verliefd is op een meisje van zijn school. Twee geliefden vinden elkaar op de set van een pornofilm. Colin vertrekt naar de USA om daar een knappe chick te zoeken. Jamie's vriendin gaat vreemd met zijn broer en hij vertrekt naar een buitenhuis, waar hij een Portugees meisje tegen het lijf loopt. De beroemde rockmuzikant Billy Mack ontdekt dat hij het liefst bij zijn dikke manager Joe wil zijn. Alle verhaallijnen komen op wonderlijke wijze samen tijdens de kerstmusical van de plaatselijke basisschool!
- Yvette 

Keeping Mum (2005)

Pastoor Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) en zijn familie worden flink wakker geschud wanneer een nieuwe hulp in de huishouding zich meldt. Walter is geobsedeerd door het schrijven van de perfecte preek en ziet niet in dat zijn vrouw Gloria (Kristin Scott Thomas) overspel pleegt met de golfinstructeur (Patrick Swayze). Ook de streken van zijn kinderen gaan aan hem voorbij. De nieuwe hulp in de huishouding, Grace (Maggie Smith = professor Anderling), zal een reddende engel zijn, maar verbergt ook een aantal geheimen. Een aanrader!

- Lycke

 

Kingdom of Heaven (2005)

In deze film over een kruistocht van de jongen Balian (gespeeld door Orlando Bloom) en zijn vader (Liam Neeson) spelen David Thewlis (Lupos) en Brendan Gleeson (Dolleman) ook een rol. Balian vertrekt op kruistocht naar Jeruzalem, in de hoop de dood van zijn vrouw en zoon te kunnen verwerken. Het is een historische film met een paar brute gevechtsscènes, niet geschikt voor jonge kinderen. Ook Eva Green en Jeremy Irons spelen een rol.
- Yuki Cross


The King’s Speech (2010)

Deze historische film gaat over George VI (Colin Firth), die koning van Engeland wordt vlak voor de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. George, bijgenaamd Bertie, heeft al jaren last van een stotterprobleem. Zijn vrouw Elizabeth (Helena Bonham Carter) zendt hem naar iemand die hem kan helpen met zijn stotterproblemen (Geoffrey Rush), om het vertrouwen van zijn volk te winnen. Michael Gambon speelt hier de vader van George en Timothy Spall is premier Churchill.
- Darkwizard28

 

The Last Samurai (2003)

Een prachtfilm (naar mijn mening) die wordt verteld uit het oogpunt van de fotograaf, Timothy Spall (Wormstaart). Het gaat over een Amerikaanse kapitein (Tom Cruise), die veel oorlogen heeft meegemaakt, onder andere tegen de indianen. Een paar belangrijke mensen van de keizer uit Japan zijn naar Amerika gekomen om hem te vragen om hen te versterken in hun leger tegen de Samurai.
- Autumn


Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events (2004)

 

Dit is grappige familiefilm, en soms wel een beetje griezelig! Het verhaal gaat over drie kinderen die wees geworden zijn door een brand. Ze worden geadopteerd door een gek familielid Olaf (Jim Carrey), maar dat willen de kinderen helemaal niet. Daarom gaan ze op zoek naar andere familieleden. Ondertussen probeert Olaf die andere familieleden uit de weg te ruimen zodat hij de kinderen en hun fortuin toch te pakken kan krijgen. Timothy Spall (Wormstaart) speelt hier Mr Poe, die de kinderen wegvoert naar Olaf.

- Kim

 

Mamma Mia! (2008, 2018)

 

Deze feel good musicalfilm is gebaseerd op de liedjes van Abba, gezongen door o.a Meryl Streep, Pierce Brosnan en Julie Walters! Wie had gedacht dat onze eigen Molly Wemel zo kon dansen en zingen als ze in die film doet! Het verhaal van Mamma Mia, dat reeds vertolkt is in verschillende musicals, zal niet voor iedereen onebekend zijn. Het gaat over Sophie (Amanda Seyfried), een meisje van 21 dat wil trouwen. Ze weet alleen niet wie haar vader is. In het dagboek van haar moeder Donna (Meryl Streep) ontdekt ze dat ze drie mogelijk vaders heeft (Pierce Brosnan, Colin Firth en Stellan Skarsgard). Ze nodigt ze alle drie uit voor haar bruiloft, in de hoop dat ze zo zou zien wie haar vader is. Donna mag niet weten dat ze er zijn. En als ze daar toch achter komt, zijn de poppetjes aan het dansen!

- Charlot

Moulin Rouge! (2001)

Deze film speelt zich af rond de beroemde gelijknamige Parijse nachtclub Moulin Rouge tijdens de jaren negentig van de negentiende eeuw. Christian (Ewan McGregor), een jonge Britse schrijver, trekt naar de Montmartre om het geluk te zoeken en wordt in de nachtclub Moulin Rouge verliefd op de mooie courtisane Satine (Nicole Kidman). De hertog heeft echter ook een oogje op haar en het smoorverliefde koppel moet er alles aan doen zodat hun liefde niet uitkomt bij de hebzuchtige hertog.
Veel bekende nummers uit de recente popgeschiedenis zijn in deze film verwerkt zodat de film een eigenzinnig karakter krijgt. We herkennen Jim Broadbent (professor Slakhoorn) in deze film als Harold Zidler, de eigenaar van de Moulin Rouge.
- Chloë

My Boy Jack (2007)

Deze film is een aanrader voor alle Daniel Radcliffe fans. Het verhaal speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het gaat over een jongen, Jack Kipling, die heel graag naar het leger zou willen gaan, maar hij wordt niet toegelaten omdat hij een bril draagt. Zijn vader is een bekende schrijver en krijgt het voor elkaar om zijn zoon in het leger te krijgen. Jack blijkt een natuurtalent te zijn en wordt al snel gepromoveerd. Het is een zeer aangrijpend verhaal over moed en doorzettingsvermogen van de regisseur Brian Kirk.
- Stefanie

 

My Week with Marilyn (2011)

 
In de zomer van 1956 werkt de 23-jarige Colin Clark (gespeeld door Eddie Redmayne), die net van Oxford komt en vastbesloten is om carrière te maken in de filmwereld, als assistent op de set van ‘The Prince and the Showgirl’, de film die Sir Laurence Olivier en Marilyn Monroe (Michelle Williams) verenigde. Deze laatste was ook op huwelijksreis met haar nieuwe man, scenarioschrijver Arthur Miller. Wanneer Arthur Miller Engeland verlaat, ligt de weg vrij voor Colin om Marilyn kennis te laten maken met de geneugten van het Britse leven: een idyllische week waarin hij Monroe mocht escorteren, Monroe die wanhopig weg wilde zijn van haar Hollywood-aanhangers en de druk van het werk. In deze film spelen maar liefst vijf HP-acteurs mee: Emma Watson speelt één van de filmassistenten, Lucy; Kenneth Branagh speelt de regisseur van de film; Zoë Wanamaker is de assistente van Judi Dench, en Toby Jones en Geraldine Sommerville spelen ook een kleine rol.
- chesney
 

Nanny McPhee (2005, 2010)

Nanny McPhee, gecreëerd en gespeeld door Emma Thompson, is een leuke kinderfilm over zes kinderen wiens vader (Colin Firth) een kinderjuffrouw inhuurt. De kinderen zijn het gewend om elke nanny buiten te pesten, maar Nanny McPhee is anders! Imelda Staunton speelt de kokkin en Kelly MacDonald (de Grijze Dame in HP7.2) de nieuwe liefde van Colin Firth. In het vervolg van 2010 spelen ook Maggie Smith (Anderling), Ralph Fiennes (Voldemort) en Rhys Ifans (Xenofilus Leeflang) een rol.
- Karen


Notting Hill (1999)

In deze Britse romantische film speelt Hugh Grant de doodnormale William, die eigenaar is van een reisboekenwinkeltje in Notting Hill. Toevallig loopt hij Anna Scott (Julia Roberts) tegen het lijf, één van de bekendste en knapste filmsterren ter wereld. De roddelpers volgt haar overal; ze leidt een totaal ander leven dan de slungelige William. Toch ontstaat er een band tussen William en Anna. Anna leert de familie van William kennen, en William ontdekt wat voor druk Anna ervaart. Rhys Ifans (Xenofilus Leeflang) speelt in deze film de knotsgekke kamergenoot van Hugh Grant.
- Karen


The Patriot (2000)


In
The Patriot speelt Jason Isaacs (Lucius Malfidus) mee. Het is een erg goede film met ook nog andere bekende acteurs zoals Mel Gibson en Heath Ledger. Het genre is oorlog en drama. Jason Isaacs is in deze film de schurk. Een oud oorlogsstrijder, Benjamin Martin (Mel Gibson) wil niets liever dan een rustig leventje leiden en niets te maken hebben met de oorlog. Helaas wil zijn zoon (Heath Ledger) wél meedoen aan de oorlog. Als uiteindelijk Benjamins zoon vermoord wordt door William Tavington (Jason Isaacs), doet Benjamin er alles aan om zijn zoon te wreken en er zit niets anders op dan mee te doen aan de oorlog.

Kortom, een echte aanrader voor mensen die van historische oorlogfilms houden. Ook als je niet overal op let en gewoon gaat voor het actievermaak, dan komt alles goed met deze film.

- the Dark Mark

Perfume: The Story of a Murderer (2006)

Deze film is gebaseerd op het boek van Patrick Süskind (das Parfum). Het verhaal gaat over een weesjongen met een abnormaal sterk reukvermogen, die per ongeluk een meisje vermoordt en daarna meisjes blijft vermoorden om een unieke, heerlijke geur te bewaren. De film is absoluut niet geschikt voor kinderen, want het is een vrij heftig en psychopatisch verhaal!
Alan Rickman (Sneep) speelt hierin de vader van één van de meisjes, en John Hurt (Olivander) is de vertelstem.
- MarijeQ

 
The Perks of Being a Wallflower (2012)

Verfilming van het welbekende boek van Stephen Chbosky. Charlie (Logan Lerman) is een teruggetrokken, impopulaire tiener en zijn sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloempje blijft. Hij probeert op zijn eigen manier vat te krijgen op de wereld van dates, familiedrama’s, seks en drugs. Gelukkig heeft hij vrienden die hem hier af en toe bij helpen, de knappe Sam (Emma Watson) en haar homoseksuele stiefbroer Patrick.
In deze film speelt niemand minder dan Emma Watson haar eerste hoofdrol buiten Potter. Net zoals de film zelf en de twee andere hoofdacteurs (Lerman Logan en Ezra Miller), werd Emma's acteerwerk met lovende kritieken ontvangen. Voor haar rol ontving Emma maar liefts 5 "Best Supporting Actress" nominaties waarvan ze er zelfs eentje won!
- chesney

Pirates of the Caribbean (2003, 2006, 2007, 2011, 2017)

De films van Pirates of the Caribbean zijn fantasy-avonturenfilms met Johnny Depp in de hoofdrol van Captain Jack Sparrow. Elke film heeft een unieke verhaallijn, waarbij de piraten zich moeten verdedigen tegenover de machtige staatsmensen. In de eerste drie films hebben Orlando Bloom en Keira Knightley ook een hoofdrol. Davy Jones, gespeeld door Bill Nighy (Rufus Schobbejak), is de grote vijand op zee van Jack Sparrow. Richard Griffiths (oom Herman)
speelt in de vierde film de koning van Engeland.
- Karen

 

Red Hiding Hood (2011)

Amanda Seyfried speelt in deze moderne versie van Roodkapje het jonge meisje Valerie, die moet trouwen met Henry, maar ze is verliefd op Peter die ze al van jongsafaan kent. Het dorpje zit al jaren met een weerwolf, dus offeren ze elke volle maan een dier, tot er een nacht komt dat de weerwolf een menselijk slachtoffer maakt. Dan wordt er iemand ingehuurd om het beest te doden, eerwaarde Solomon (Gary Oldman). Julie Christie (madame Rosmerta) speelt hier de rol van de grootmoeder. De weerwolf blijkt uiteindelijk iemand van het dorp te zijn…
- Amylara

 

Remember Me (2010)

Tyler is een tiener die de zelfmoord van zijn broer Michael nog niet verwerkt heeft. Zijn ouders zijn gescheiden en hij geeft heel veel om zijn kleine zusje. Hij leert Ally kennen, de dochter van een politieman waar hij een vete mee had. Eerst wil hij Ally simpelweg gebruiken om de politieman te kwetsen, maar later begint hij gevoelens voor haar te krijgen. Ook Ally kampt echter met een zwaar verleden.
In dit romantische drama speelt Robert Pattinson (Carlo Kannewasser) de hoofdrol. De film is niet geschikt voor jonge kinderen, en heeft een heel verrassend einde!
- MuggleFairy

Rise of the Planet of the Apes (2011)

Will Rodman (James Franco), een wetenschapper in San Francisco, probeert een geneesmiddel te vinden tegen de ziekte van Alzheimer. Hij doet dit met behulp van een genetisch gemodificeerd retrovirus, dat hij uittest op chimpansees. Het virus heeft echter een onverwachte bijwerking; het verhoogt de intelligentie van de chimpansees tot menselijk niveau. Eén van de chimpansees, een vrouwtje dat net een jong heeft gekregen, slaagt erin uit te breken en richt een chaos aan in het lab. Ze wordt uiteindelijk doodgeschoten. Wills baas geeft hierop Robert Franklin het bevel alle chimpansees in het lab te laten afmaken. Franklin kan dit echter niet over zijn hart verkrijgen en geeft de pasgeboren chimpansee aan Will. Deze noemt hem Caesar.
Tom Felton is hier net zoals in HP een bad ass en speelt Dodge Landon, een bewaker die niet zo goed kan opschieten met apen.
- johan

Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

Robin of Locksley (Kevin Costner), een Britse edelman, sluit zich aan bij koning Richard I van Engeland wanneer deze de derde kruistocht organiseert. In Jeruzalem wordt Robin echter gevangen en opgesloten, samen met zijn vriend Peter. De twee kunnen later uit de gevangenis ontsnappen. Peter komt hierbij om het leven, maar laat Robin beloven dat deze zijn zus, Lady Marian, zal beschermen. Robin redt tijdens zijn ontsnapping het leven van een man genaamd Azeem (Morgan Freeman), die daarom trouw zweert aan Robin tot hij zijn schuld heeft afbetaald. Terug in Engeland ontdekt Robin dat alles wat van hem was gestolen of vernield is door de Sheriff van Nottingham, gespeeld door Alan Rickman (Sneep). Robin wordt het hoofd van de bende, om de sheriff voorgoed te verslaan.
- Ilona

Schindler’s List (1993)

Een absolute must voor iedereen van boven de 15 jaar is Schindler’s List; Steven Spielbergs visie op de Holocaust. De film won zeven Oscars. Onze HP-connectie is hier Ralph Fiennes (Voldemort), mijn favoriete acteur aller tijden. Schindler’s List is het waar gebeurde verhaal van Oskar Schindler (sterk gespeeld door Liam Neeson), een Duits-Tsjechische zakenman, die bij het begin van WO II een fabriek opzet in Polen, en hierin als werknemers een heleboel Joden tewerkstelt.  Aanvankelijk beschouwt hij ze enkel als goedkope arbeidskrachten, maar stilaan wordt hem duidelijk wat de Joden onder het Duitse Nazi-regime te wachten staat… Ralph Fiennes speelt de rol van Amon Goeth, een concentratiekampcommandant, en hij doet dat op een manier die je de haren ten berge doet rijzen. Regisseur Steven Spielberg is één van de allergrootsten uit de filmgeschiedenis van de laatste dertig jaar, en levert met Schindler’s List naar mijn gevoel trouwens zijn beste werk af, zonder de zoeterige sentimentaliteit, waar sommige van zijn films onder te lijden hebben. De film is in zwart-wit, maar dat doet niets af aan de intensiteit, integendeel. Denk niet dat het een saaie documentaire is over een trieste zaak. De spanning doet je bij momenten op het puntje van je stoel zitten. Dit verhaal van een belangrijke episode uit onze recente geschiedenis, een verhaal over menselijkheid en onmenselijkheid grijpt je gewoon bij de keel. Niet te missen.
- Chlidonias

Sense & Sensibility (1995)

In dit Brits romantisch drama spelen maar liefst zes Harry Potteracteurs mee: Alan Rickman (Sneep), Emma Thompson (Zwamdrift), Gemma Jones (madame Plijster), Elizabeth Spriggs (de Dikke Dame), Robert Hardy (Droebel) en Imelda Staunton (Omber). De film is gebaseerd op het boek van Jane Austen.
Het verhaal gaat over een moeder en haar drie dochters, wiens vader net overleden is. Elinor (Emma Thompson) is een verstandige, praktische vrouw, terwijl haar zus Marianne (Kate Winslet) veel dromeriger en romantischer is. Er passeren een aantal interessante mannen in het verhaal, waarmee ze zouden kunnen trouwen om weer wat rijker te worden, maar de liefdesperikelen zijn niet zo simpel als ze op het eerste zicht lijken…
- Gaffeltjes

 

Seven Years in Tibet (1997)

In 1939 verlaat de voormalig Olympisch skikampioen Heinrich Harrer (Brad Pitt) zijn hoogzwangere vrouw om deel te nemen aan de spectaculaire beklimming van de Nanga Parbat in het Himalayagebergte. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, wordt de Oostenrijker samen met expeditieleider Peter Aufschnaiter (David Thewlis) geïnterneerd in een Brits-Indisch krijgsgevangenenkamp. Na een riskante ontsnapping, rest hen slechts één reisdoel: Tibet, een voor buitenlanders volstrekt ontoegankelijk land. Na omzwervingen van twee jaar door het steenkoude en onbegaanbare hooggebergte, bereiken ze de verboden stad Lhasa. Tijdens zijn zevenjarig verblijf wordt Harrer aangesteld als mentor van de nog jonge Dalai Lama, met wie hij een onuitwisbare vriendschapsband opbouwt. Aan het eind van de oorlog kan Harrer eindelijk terugkeren naar Oostenrijk om zijn zoon te zien. Maar dan dreigt een groot gevaar voor de Dalai Lama en zijn onderdanen. Het zwaarbewapende Chinese Rode Leger wil het kleine Tibet inlijven.
- Nicole

Sister Act (1992)

Sister Act met Maggie Smith (Anderling) als Mother Superior is een leuke Britse komedie! Deloris Van Cartier (Whoopi Goldberg), een nachtclubzangeres in een club in Reno, is getuige van een moord van een werknemer door haar vriend Vince Larocco die een gangsterleider blijkt te zijn. Ze stapt met haar verhaal naar de politie. Omdat Vince haar nu zeker uit de weg zal willen ruimen, besluit de politie Deloris voor haar eigen veiligheid tot de hoorzitting onder te laten duiken in een klooster. Deloris wordt in het klooster opgenomen als een non genaamd Zuster Mary Clarence. Alleen de hoofdzuster (Maggie Smith) weet dat ze geen echte non is…
- Ilona

Skyfall (2012)

Ooit kende James Bond absoluut gouden tijden. Een recensent verwoordde het als volgt: “Een Bondfilm is geschreven voor mannen en de vrouwen komen kijken naar Sean Connery.” 
Dat is echter al lang geleden en de franchise was wat in het slop geraakt: de actie werd te bombastisch, de technologie te belachelijk - met als triest dieptepunt onzichtbare auto’s – en de scenario’s misten elke ziel. Tijd voor verandering.
Er werd een nieuwe Bond gekozen, Daniel Craig. Maar het meest radicale moest nog komen: een nieuwe regisseur. Dat werd Sam Mendes! Meteen ook de allereerste keer dat een regisseur met grote naambekendheid een Bondfilm mocht maken. Zijn bekendste film is een ode aan de schoonheid in het leven: American Beauty.
Skyfall is dan ook in de eerste plaats een mooie, prachtige film waarin het oog verwend wordt. Actiescènes worden een spel van schaduwen en kleur. De omgeving van Bond is adembenemend. Zelfs de openingstitels zijn van een ongeziene pracht.
Maar de film zelf is ook subliem. Er wordt gebroken met zowat alle Bondconventies. Back to basics. De technologie is minimaal en het verhaal zeer psychologisch. Alles zit ingenieus in elkaar. Uiteraard spelen ook de steracteurs de pannen van het dak, zelfs met de nodige humor. Back to basics, maar ook back to the roots: wie is James Bond en wat drijft hem?
Dit is niet zomaar een Bondfilm: het is een statement. Na 50 jaar is de James Bond franchise allesbehalve afgeschreven.  Zelfs mijn moeder vond hem goed en dat is echt een kritische ziel!
Harry Potteracteur van dienst: Ralph Fiennes. Een iets kleinere, maar cruciale rol. Verder speelt Helen McCrory (Narcissa Malfoy in de Potterfilms) het personage van Clair Dowar MP, een kritische minister.
- Alexander

Sleepy Hollow (1999)

In de film Sleepy Hollow met als ster Johnny Depp, krijg je drie HP acteurs voorgeschoteld: Richard Griffiths (oom Herman in HP), Michael Gambon (Perkamentus) en Miranda Richardson (Rita Pulpers). Het gaat over een dorpje een paar eeuwen geleden, dat geteisterd wordt door de Headless Horseman (een ruiter zonder hoofd). Die duikt geregeld 's nachts op om mensen te vermoorden. Johnny Depp is een soort detective die er op uitgestuurd wordt om de boel op te helderen. Michael Gambon is de burgemeester (of zoiets) van het dorp en Miranda Richardson is zijn vrouw. De burgemeester wordt bij de eerste de beste gelegenheid een kopje kleiner gemaakt. Zijn vrouw houdt het langer vol. Richard Griffiths is een van de notabelen van het dorp, die ook al het einde niet haalt. Goeie film, met een fraaie mix van actie, spanning, special effects en anderzijds een goed ontwikkeld plot, een vleugje romantiek en een snuifje humor in hoofde van Johnny Depp. Dit alles in een saus van magie, waar regisseur Tim Burton altijd garant voor staat. Wel af en toe flink griezelig. In Nederland was de film 16+, in België was hij kinderen toegelaten. Als toetje krijg je er nog Christina Ricci bij in een rol die naar het einde toe steeds belangrijker wordt. De film won meerdere prijzen, vooral in de richting van make-up, kostuums, visual effects e.d.
- Chlidonias

Snow Cake (2006)

Alex Hughes (Alan Rickman) raakt betrokken bij een auto-ongeluk waarbij lifster Vivienne het leven laat. Op ingetogen wijze vertelt Snow Cake het verhaal over de onorthodoxe relatie van een man die zijn verleden probeert te ontvluchten, een autistische moeder die het verlies van haar dochter Vivienne moet verwerken en een gepassioneerde buurvrouw. Een prachtig verhaal over leven en overleven.
- Suusgaby

 

Spider (2002)

Niet te verwarren met Spiderman I, II, III enz. Het gaat hier om een kleine Engels-Canadese productie van regisseur David Cronenberg, waarin Ralph Fiennes (Voldemort in HP) de rol speelt van een geestelijk gestoorde volwassene, Dennis “Spider” Clegg. Hij woont in een soort opvangtehuis waar hij een kamer heeft en samen met andere hulpbehoevenden min of meer onder toezicht staat. Tegelijk beleeft hij in zijn geest terug een aantal scènes uit zijn jeugd, waarvan sommige in verband staan met zijn psychische stoornis. Deze belevenissen worden nu door de regisseur op een fascinerende manier in beeld gebracht: de scènes worden gespeeld met een kind in de rol van Spider, terwijl Ralph Fiennes er zelf in beeld staat op te kijken. Hij hoort en ziet alles, ook zichzelf als kind dus, maar kan niet ingrijpen. De andere figuren weten niet dat hij daar staat. Je reinste Hersenpan! Miranda Richardson (Rita Pulpers in HP) speelt de moeder van Spider, en ook nog een andere rol. Ralph Fiennes is zoals gewoonlijk schitterend. Hij kan met minimale middelen een hoge intensiteit van gevoelens bij de kijker teweegbrengen. Ik vond dit een indringende film, absoluut de moeite waard om te bekijken. Niet voor kinderen uiteraard, die zouden het maar vervelend vinden. Het is een psychologisch drama met een traag tempo, en volwassen thema's. Actiescènes of speciale effecten komen er helemaal niet aan te pas. De film won een aantal prijzen, waaronder het festival van Toronto, en was genomineerd voor de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes in 2002.
- Chlidonias

 

Sweeney Todd (2007)

 

De film Sweeney Todd is een aanrader voor iedere HP-fan boven de 16. Dit meesterwerk van Tim Burton is gebaseerd op de musical van Steven Sondheim. Wat HP-acteurs betreft word je hier royaal getrakteerd. Zowel Alan Rickman (Sneep), Helena Bonham Carter (Bellatrix), Timothy Spall (Pippeling) als Jamie Campbell Bower (jonge Grindelwald) doen mee in deze duistere musical. Kapper Benjamin Barker (Johnny Depp) wordt verbannen voor een misdaad die hij niet beging door rechter Turpin (Rickman). Als hij na een tiental jaar terugkeert, is hij uit op wraak en met de hulp van Mrs. Lovett (Bonham Carter) zal hij zich een bloederige weg knippen tot aan zijn verbanner. Een aanrader voor iedere musical- of Tim Burton liefhebber.

- CartoonJessie

 

Thunderpants (2002)


Thunderpants is een komische familiefilm over een wel heel speciale jongen, die astronaut kan worden dankzij zijn ‘ziekte’. Hij heeft weinig vrienden, enkel Alan A. Allen, gespeeld door Rupert Grint (mét krulletjes). Joshua Herdman (Kwast in HP) speelt net zoals in HP een school bully. Leslie Philips (stem van de Sorteerhoed) en Robert Hardy (Droebel) spelen ook een rol, net als Stephen Fry, die de stem is van de Britse HP-audioboeken.
- Karen
 
Tinker Tailor Soldier Spy (2011)

George Smiley (Gary Oldman), die vroeger in dienst was van Control (John Hurt), wordt teruggeroepen uit zijn pensioen om een interne zaak te bekijken wat betreft M16. Het gerucht gaat dat er zich een mol bevindt die stiekem informatie doorspeelt naar de Russen. Een van de verdachten in deze zaak is Alleline (Toby Jones).
De regisseur van deze film heeft geen actiescènes nodig om er iets briljants van te maken. Het indrukwekkendst zijn de scènes waarin weinig tot niets lijkt te gebeuren. Een paar oudere heren, pratend in een kantoor.
Maar met een knap staaltje acteerwerk van onder meer Gary Oldman en Colin Firth en een sterk scenario, is dit een aboslute must-seen!

- Severusthebest


Troy (2004)

Troy vertelt het klassieke Griekse epos over de strijd tussen de stad Troje en de Grieken, gebaseerd op de Odyssee van Homerus. Wanneer Paris, de jongste zoon van koning Priamus (Peter O’Toole) van Troje, Helena ontvoert, breekt er oorlog uit. Helena (Diane Kruger) was immers de vrouw van Menelaos (Brendan Gleeson), de broer van de Griekse heerser Agamemnon. De Grieken willen Helena terug en bestormen Troje met behulp van de gevreesde Achilles (Brad Pitt), Odysseus (Sean Bean), Triopas (Julian Glover) en nog vele andere krijgers. Julie Christie (madame Rosmerta in HP) heeft een bijrol als de moeder van Achilles. Eric Bana speelt de oudste zoon van koning Priamus, Hector, en wil zijn naïeve broer Paris beschermen, die smoorverliefd is op Helena. Wie uiteindelijk de lange en vermoeiende oorlog wint, wordt beslist door een list, het Paard van Troje.
- Karen

The Tuxedo (2002)

The Tuxedo gaat over Jimmy Tong (Jackie Chan), een taxichauffeur, die berucht is om zijn snelheid en zijn vermogen om zijn klant ergens heen te brengen in de minste hoeveelheid tijd, meestal zonder al te veel illegale methoden. Door zijn reputatie krijgt hij een baan als de persoonlijke chauffeur van de mysterieuze maar rijke Clark Devlin, gespeeld door Jason Isaacs (Lucius Malfidus). Jimmy heeft echter geen idee dat Devlin een spion is…
- Jessica

The Twilight Saga (2008, 2009, 2010, 2011, 2012)

The Twilight Saga is gebaseerd op een reeks van vier boeken van Stephenie Meyer. Het laatste boek is in twee films gesplitst, daarom zijn er uiteindelijk vijf films.
Het doodnormale meisje Bella ontmoet in Forks een vampier Edward, gespeeld door Robert Pattinson (Carlo Kannewasser). Ze worden meteen smoorverliefd op elkaar, maar hun liefde brengt ook veel gevaren met zich mee. Edward vindt Bella’s bloed waanzinnig aantrekkelijk, en er liggen nog meer vampiers op de loer die Bella willen vermoorden. Bovendien duiken er weerwolven op in Forks en wil Bella ook een vampier worden. Jamie Campbell Bower (de jonge Grindelwald in HP) speelt Caius, één van de Volturi, de machtigste vampieren op aarde.
- Karen

The Village (2004)

Brendan Gleeson (Dwaaloog Dolleman in Harry Potter) speelt één van de dorpsoudsten in de film The Village van M. Night Shyamalan. Het verhaal speelt zich af in een dorpje op het einde van de 19de eeuw, dat leeft onder de terreur van mysterieuze Wezens in het omgevende bos, “Zij waarover wij niet spreken”, in pure Voldie-stijl dus. In het eerste deel van de film wordt met eenvoudige middelen, de muziekscore en wat suggestie een adembenemende spanning opgebouwd. Halfweg raakt de hoofdpersoon zwaargewond, en moet zijn verloofde, een blind meisje, alleen door de bossen naar de steden uit de buurt om medicijnen te gaan halen. Dan volgt de omwenteling en een lang uitgesponnen ontknoping, allebei heel onverwacht en schitterend bedacht. In de cast naast Brendan Gleeson nog een paar topacteurs als William Hurt, Sigourney Weaver, Adrian Brody en Joaquin Phoenix. De regisseur, M. Night Shyamalan, van Indiase origine, is ooit nog gevraagd geweest om een HP film te regisseren, maar hij kon toen niet. Een aanrader, deze film. Rating: in België kinderen toegelaten. Ik vond hem wel behoorlijk angstaanjagend bij momenten. Nog een raad: ga niet eerst de synopsis op Imdb zitten lezen voor je de film ziet, want dan is de lol er compleet af.
- Chlidonias

 

Wild Target (2010)

Rupert Grint (Ron Wemel) speelt samen met Bill Nighy (Rufus Schobbejak) in deze Britse zwarte komedie. Bill Nighy speelt een huurmoordenaar die verliefd wordt op de vrouw (Emily Blunt) die hij moet vermoorden. De zwerver Tony (Rupert Grint) komt per toeval de huurmoordenaar tegen, en wil bij hem in dienst. Samen beleven de drie heel wat avonturen!
- Luc

 

The Woman in Black (2012)

The Woman in Black is een 16+ thriller.
Daniel Radcliffe heeft de hoofdrol als de advocaat Arthur Kipps. Hij krijgt de opdracht papieren uit te zoeken van een onlangs gestorven vrouw in een afgelegen landhuis (Eel Marsh House). De bewoners van het neergelegen dorpje zijn alles behalve behulpzaam. Mr. Daily (gespeeld door Ciarán Hinds) wil als enige Arthur naar Eel Marsh House brengen; verdacht. Tijdens zijn verblijf in het huis ziet Arthur vaak een doods uitziende vrouw in zwarte kledij. Ondertussen zijn in het dorp meerdere onverklaarbare zelfmoorden van kinderen. Is er een verband tussen de zelfmoorden en de vrouw in het zwart? Loopt het zoontje van Arthur, Joseph (gespeeld door Misha Handley, de peetzoon van Daniel), gevaar? 
- Hesther

 

 

Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
stefa
Flubberwurm
Flubberwurm
Avatar

Lid geworden: 04 februari 2006
Online status: Offline
Berichten: 57
Quote stefa Beantwoordbullet Geplaatst op: 05 januari 2013 om 14:46
The Replacements (2000):

Amerian Football -film met Rhys Ifans (Xenofilus Leeflang) en Keanu Reeves. In het kort: wanneer het originele american footballteam in staking gaat, wordt er een nieuw team samengesteld uit de spelers die oorspronkelijk bedoeld waren om in te vallen als de startende spelers gewond geraakten.

The Iron Lady (2011)
Met Jim Broadbent (Slakhoorn) en Meryl Streep.
Biografische film over het leven van Margaret Thatcher.

Shakespeare in Love (1998)
Met Imelda Staunton (Omber), Mark Williams (Arthur Wemel) en Joseph Fiennes (broer van Ralph Fiennes, Voldemort).
De jonge Shakespeare (rol van Fiennes) ontmoet de vrouw van zijn leven en zij wordt zijn inspiratie voor zijn meest bekende toneelstuk ooit (Romeo & Juliet).

Sometimes you find your destiny on the road you took to avoid it.

Live your life. Live the dream. No fear.

Life is dangerous and complicated and... It's a long way down.
IP IP gelogd
Terug naar boven
Rachel
Huffelpuf
Huffelpuf
Avatar
"aww, coffee, no"

Lid geworden: 19 november 2004
Online status: Offline
Berichten: 2728
Quote Rachel Beantwoordbullet Geplaatst op: 01 april 2014 om 10:08
The Philosophers / After The Dark (2013)

Een film met Bonnie Wright(Ginny) en Freddie Stroma(Cormac McLaggen) die beide leerlingen spelen van een filosofie leraar. Als een eindexamen voert deze leraar een laatste experiment uit met zijn klas. Uit de klas van 20 mensen moeten ze er 10 kiezen met wie ze een ondergrondse bunker moeten delen voor een jaar om vervolgens de mensheid weer op te bouwen na een nucleaire Apocalyps. Hier komt de film deze zomer pas uit, maar in veel andere landen is hij al een aantal maanden uit.
Persoonlijk vond ik het een toffe film. Hij is niet bijzonder goed, maar hij zet je wel aan het denken. Wat zou jij doen?

Kill Your Darlings (2013)

In deze film speelt Daniel Radcliffe(Harry Potter) de rol van Allen Ginsberg, een bekende Amerikaanse poëet, als hij naar Columbia komt. Al snel is hij het niet eens met de orthodoxe manier waarop het eraan toe gaat op de school en hij trekt richting de mensen waarmee hij een iconische groep gaat vormen; Lucien Carr, William S. Burroughs en Jack Kerouac. Hun literaire ideeën zijn tekenen voor hun generatie en generaties die volgen.
Ondertussen gebeurd er ook zoveel dat hun leven voor altijd zal veranderen.
Persoonlijke mening: ERG goede film en zeker een echte volwassen rol voor Daniel. Niet voor tere zieltjes, want er zitten een aantal grafische scenes in.
“I mean, I think I am basically a cool girl, but I am also a pain in the ass.”
IP IP gelogd
Terug naar boven
Ellaaaa...
Moderator
Moderator
Avatar
Living under a paper moon

Lid geworden: 20 juni 2011
Online status: Offline
Berichten: 2296
Quote Ellaaaa... Beantwoordbullet Geplaatst op: 03 juli 2017 om 01:09
The Grand Budapest Hotel (2014)
In deze comedy speelt Ralph Fiennes (Voldemort) de conciërge van een groot hotel die van moord wordt beschuldigd, en vervolgens samen met een van zijn medewerkers zijn onschuld probeert te bewijzen. Een prachtfilm van Wes Anderson!

A Bigger Splash (2015)
In deze film speelt Ralph Fiennes (Voldemort) producer Harry, die samen met zijn dochter de vakantie van zijn ex (een rockster die niet kan praten doordat ze net een operatie aan haar stem heeft gehad, gespeeld door Tilda Swinton) en haar vriendje overhoop komt schoppen. Ik vond het persoonlijk een goede film, maar de leeftijdsgrens ligt zeker op 16+!

The OA (2016-)
Nadat ze zeven jaar vermist is geweest, wordt de voorheen blinde Prairie Johnson gevonden - maar haar zicht is hersteld. Dit is heerlijke scifi-/thrillerserie met een diverse cast, en ook een glansrol voor Jason Isaacs (Lucius Malfoy). Het eerste seizoen van deze series staat op Netflix, en het is nog onduidelijk of Jason ook in het tweede seizoen zal terugkeren.

A Cure for Wellness (2016)
In deze horror/thriller krijgt de jonge en ambitieuze Lockheart (Dane DeHaan) de opdracht om de CEO van het bedrijf waar werkt terug te halen uit een spa in de Zwitserse Alpen. Al gauw begint Lockheart te vermoeden dat de mysterieuze behandelingen in de spa niet zijn wat ze lijken, en dat het gebouw op de berg een duistere geschiedenis heeft. Jason Isaacs (Lucius Malfoy) speelt hierin de eigenaar van de spa, Dr. Volmer.
Ik vond dit zelf een erg toffe film, maar hij is niet voor tere zieltjes, en er zitten erg heftige scènes in.

Brotherhood (2006-2008)
Michael, criminele broer van de succesvolle locale politicus Tommy Caffee (Jason Clarke) keert ineens terug naar de Ierse wijk in Providence waar zij beiden zijn opgegroeid, wat zijn leven behoorlijk in de war schopt. De serie focust op de hele Caffee familie en hun kennissenkring, en Michael wordt hierin gespeeld door Jason Isaacs (Lucius Malfoy). Een top-serie, wel 16+, en helaas ook na het derde seizoen gecanceld.

The State Within (2006)
Boven Washington vind een terroristische aanslag plaats, en het is aan de Britse ambassadeur Mark Brydon, gespeeld door Jason Isaacs (Lucius Malfoy) om te beslissen wat er nu moet gebeuren. Veel vingers wijzen meteen naar Rusland, en Brydon krijgt te maken met veel politieke druk om acties te ondernemen tegen dit land, maar hij vemoedt dat er achter deze aanslag iets heel anders schuilgaat.

Wallander (2008-)
In deze Britse versie van de bekende Zweedse detectivereeks lost Kenneth Branagh (Gladianius Smalhart) moordzaken op, terwijl zijn persoonlijke leven zo'n beetje doodbloed. Zeer goed gespeeld door Branagh, maar wel een vrij langzame serie, en daar moet je van houden.

Broadchurch (2013-2017)
Als de jonge Danny in het kleine kustdorpje Broadchurch dood op het strand wordt gevonden, wordt DI Alec Hardy, gespeeld door David Tennant (Barto Krenck Jr.), ingeschakeld om DS Ellie Miller te helpen deze zaak op te lossen. Een zeer goede serie met verrassende twists, die inmiddels het derde en laatste seizoen heeft uitgezonden. In het eerste seizoen speelt ook David Bradley (Argus Vilder) mee.
Maak ook eens een Valentijnskaart!
IP IP gelogd
Terug naar boven
Snuffles
Ravenklauw
Ravenklauw
Avatar
~Lost in wonderland~

Lid geworden: 28 december 2016
Online status: Offline
Berichten: 989
Quote Snuffles Beantwoordbullet Geplaatst op: 02 augustus 2017 om 17:50
About time

In deze nogal grappige en dramatische film over tijdreizen speelt Richard Griffiths (Herman Duffeling) een kleine rol als advocaat in een toneelstuk.

Wonder Woman

In een film over de superheldin Wonder woman speeltDavid Thewlis (Remus Lupos) de geweldige rol van Sir Patrick. De rol deed me even denken aan die in harry potter.
Snode plannen uitgevoerd
IP IP gelogd
Terug naar boven
clia
Zwadderich
Zwadderich
Avatar
:-) Slytherin the best place of all :-)

Lid geworden: 28 augustus 2007
Online status: Offline
Berichten: 448
Quote clia Beantwoordbullet Geplaatst op: 06 augustus 2017 om 11:49
How to Get Away with Murder (2014 - nu)

Een serie die zich afspeelt rond de universiteit van Middleton aan de faculteit Rechten. Het gaat specifiek over het leven van Annalise Keating en haar beste studenten, Connor Walsh, Michaela Pratt, Asher Millstone, Laurel Castillo en Wes Gibbins (Alfred Enoch - Daan Thomas) Zij werken in het advocatenkantoor van Annalise (Professor Strafrecht) en geraken betrokken in een moordcomplot.
IP IP gelogd
Terug naar boven
Blossom
Zwadderich
Zwadderich
Avatar

Lid geworden: 27 november 2008
Online status: Online
Berichten: 8615
Quote Blossom Beantwoordbullet Geplaatst op: 24 augustus 2017 om 00:00
Pasgeleden op Netflix toegevoegd: HUGO.

Ik had hem al in de bioscoop gezien, maar vanavond nog eens bekeken en ik ben er nog een keer heel erg van gecharmeerd! Het is een ietwat rustige en zeer sfeervolle film, die heel mooi is vormgegeven. Niet voor niets ontving de film daarvoor vele prijzen, waaronder 5 Oscars.

De wees Hugo woont op het station van Parijs, niet lang na de eerste wereldoorlog. Daar draagt hij zorg voor het onderhoud van de klokken, maar er is niemand die dat weet. Hij heeft een mechanische pop, het enige wat hij nog heeft van zijn pasgeleden overleden vader. De pop is roestig, maar toch krijgt Hugo het voor elkaar het ding te repareren. Deze film geeft je een kijkje in de filmgeschiedenis, waar de pop van alles mee te maken blijkt te hebben.

Met o.a. de HP acteurs Richard Griffiths, Frances de la Tour en onze nieuwe Fantastic Beasts jonge Perkamentus Jude Law. Johnny Depp is producent geweest van deze film.
IP IP gelogd
Terug naar boven
Blossom
Zwadderich
Zwadderich
Avatar

Lid geworden: 27 november 2008
Online status: Online
Berichten: 8615
Quote Blossom Beantwoordbullet Geplaatst op: 08 februari 2019 om 10:18
Gisterenavond eens naar Emma Watson gekeken in de film Noah. (op Netflix)

Deze fantasyfilm is gemaakt naar het bijbelse verhaal over de ark van Noah, met een redelijk grote rol voor Emma als de aangenomen dochter van Noah (en ook geliefde van diens zoon Sem, gespeeld door de acteur van mijn ava, Douglas Booth--> daarom ben ik er ook echt voor gaan zitten, geef ik toe).

Het is een spektakel! In mijn ogen een prima film (hoewel ik als atheïst wel eens kriegel werd omdat Gods wil in de film sterker is dan normaal denkwerk). Het verhaal krijgt pas echt een staartje als de zondvloed eenmaal een feit is, want opgesloten zitten met je familie op een ark, met allerlei verdrietige en wrange gevoelens die per familielid weer anders zijn, dat is pas drama (en ik hou van drama!).
IP IP gelogd
Terug naar boven
Beantwoord bericht Plaats een nieuw onderwerp
Printbare versie Printbare versie

Spring naar forum
je kan niet nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
je kan niet antwoorden plaatsen in dit forum
je kan niet berichten verwijderen in dit forum
je kan niet berichten bewerken in dit forum
je kan niet enquêtes creëren in dit forum
je kan niet stemmen in enquêtes in dit forum