Actieve onderwerpenActieve onderwerpen  Toon de lijst met forumledenLedenlijst  KalenderKalender  Doorzoek dit forumZoeken  HelpHelp
  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen
Alles over Dreuzels
 Het Harry Potter Forum : Welkom iedereen! : Alles over Dreuzels
Onderwerp: << Welkom iedereen! Uitleg en regels >>(Onderwerp gesloten Onderwerp gesloten) Beantwoord bericht Plaats een nieuw onderwerp
Schrijver Bericht
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4563
bullet Onderwerp: << Welkom iedereen! Uitleg en regels >>
    Geplaatst op: 30 maart 2014 om 11:27
Welkom iedereen!

In deze topic vind je een beknopte uitleg om je wegwijs te maken op het forum van Dreuzels.com. Deze topic is er vooral voor nieuwe leden, maar ook voor iedereen die al een tijdje niet meer online is geweest en nog eens komt kijken (welcome back!).

Wat is het forum van Dreuzels.com?

Het forum is een onderdeel van de site Dreuzels, waar je altijd up to date nieuws vindt. Ons forum is opgericht in 2002, dit jaar is het dus 12 jaar geworden! Tussen 2002 en 2011 kwamen er veel nieuwe boeken en films uit van Harry Potter. Het forum was vooral een plaats waar kon gediscussieerd worden over wat er in de volgende boeken zou gebeuren, wat men van de films vond, wat men leuk vond aan de wereld van Harry Potter… Het was ook een plek om vragen te stellen, om mee te doen aan quizzen, om je eigen verhalen over Harry Potter te verzinnen, om te photoshoppen met screenshots van de films, enzovoort.

En nu? Nu zijn er al een paar jaar geen boeken en films meer van Harry Potter. Wat kan een Harry Potterforum jou dan nog bieden? Wel, in het kort drie dingen:

1) Een gezellige community. Iedereen heeft zich ooit aangemeld op dit forum met Harry Potter als gemeenschappelijke interesse. Het maakt absoluut niet uit dat je nu niet meer met Harry Potter bezig bent in je dagelijkse leven! Dit forum heeft al veel vriendschappen gekweekt en er wordt niet meer zoveel over Harry Potter gepraat als vroeger. Je kan met iemand beginnen babbelen over je favoriete personage uit de boeken, en daarna ontdekken dat die persoon net als jij houdt van Game of Thrones. Alles is mogelijk! En in het onderdeel “Alles over Harry Potter” kan je nog steeds praten over het actuele nieuws van Harry Potter – voornamelijk de films van Fantastic Beasts, Harry Potter and the Cursed Child, de Studio Tour, nieuwe films van het trio, de non-HP boeken van JK Rowling, nieuwe informatie van Pottermore en de themaparken.

2) Een plek waar je creativiteit kan losbarsten. Dreuzels heeft altijd veel creatievelingen gehad en we hopen dat die mensen nog lang bij ons blijven. We hebben een groot creadeel, opgesplitst in de Bibliotheek, de RPG, het Atelier, de Lens, de Do-It-Yourself en de Galerij. Je kan meedoen aan wedstrijden, reageren op andermans werk en natuurlijk je eigen creaties posten!

3) Vier afdelingen waar je over vanalles kan praten. En van zodra je een Dreuzel bent, kan je ons extra gedeelte Zweinsveld binnentreden, waar wordt gechat en meetings georganiseerd.

Wie zijn de moderators?

Moderators zijn leden met extra knopjes: ze kunnen berichten en topics verwijderen, verplaatsen en aanpassen. Hier vind je het huidige moderatoroverzicht.

Vroeger waren moderators harder nodig dan nu, omdat er veel spammers op het forum waren en veel newbies die de weg gewezen moesten worden. Nu zijn de meeste forumleden iets volwassener en is ons forum ook iets kleiner en overzichtelijker. De moderators worden nu dus meer beschouwd als leden die af en toe iets kunnen opruimen of beslissen. Van de moderators wordt uiteraard activiteit verwacht, zeker als er een onderdeel stil ligt, maar als lid heb je ook de vrijheid om wedstrijden of iets dergelijks te organiseren. Kijk daarvoor in deze topic of PM voor de creadelen de mod die daarvoor verantwoordelijk is.


Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4563
bullet Geplaatst op: 30 maart 2014 om 11:30
De structuur van het forum

Ons forum heeft veel onderdelen, topics en berichten. Hieronder vind je een korte uitleg van wat elk forumdeel inhoudt:

Welkom iedereen!
- Alles over Dreuzels: hier vind je alle uitleg over het forum, de inschrijftopic voor Dreuzels, een voorsteltopic, een topic waar je vragen kan stellen aan mods, een topic waar je een lidnaam of nieuwe forumnaam kan aanvragen, een overzicht van de quizzen, … Je mag in dit deel ook een topic openen om iemand te porren dat zijn/haar PM-box vol is.
- Alles over Harry Potter: hier vind je alles over actuele Harry Potterzaken, zoals Fantastic Beasts, The Cursed Child, de Studio Tour, Wizarding World, Pottermore, Rowlings nieuwe boeken, nieuwe films van Daniel, Rupert en Emma…

Zweinstein
- De Grote Zaal: hier kan je je inschrijven in een afdeling. Je kan er ook lezen welke activiteiten gaande zijn op het forum en antwoorden op enquêtes over het forum.
- Griffoendor: hier kan je chatten over cultuur (sport, toneel, gedichten, reizen, koken, muziek, enz).
- Huffelpuf: hier kan je chatten over je favoriete tv-series en films.
- Ravenklauw: hier kan je je hart luchten over je school of werk en kan je via polls in discussie gaan met de andere leden.
- Zwadderich: hier kan je meedoen aan allerlei spelletjes.
- De Geheime Gang: dit is een verborgen onderdeel waar je alleen in kan als je 18+ bent. Hier wordt over relaties, financiën, kinderen krijgen, samenwonen... gebabbeld.
- Zweinsveld: hier kan je chatten met andere forumleden en worden er meetings georganiseerd.

De Toren der Creatievelingen
- De Galerij: plaats hier je mooie tekeningen.
- Het Atelier: hier kan je al je photoshopkunsten laten zien.
- De Lens:
hier kan je al je fotografische pareltjes laten zien.
- Do-It-Yourself: hier kan je je knutselwerksjes tentoonstellen.
- De RPG: hier kan je in de huid kruipen van je eigen verzonnen personage en met elkaar avonturen beleven.
- De Bibliotheek:
hier kan je fanfiction posten en reageren op elkaars verhalen.

Archief
- Het Grote Archief:
hier vind je alle oude topics terug om eens nostalgisch terug te lezen! Dit forum heeft zeven magische subdelen: HP, crea, RPG, quiz, meeting, Zwerkbal en strijd.


Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4563
bullet Geplaatst op: 30 maart 2014 om 11:32
De regels van het forum

Om alles in goede banen te leiden, zijn er natuurlijk regels. De meeste regels zijn vrij evident.

Er zijn tien grote regels op ons forum:

1) Beledigende, discriminerende, spammerige en aanstootgevende berichten worden verwijderd. Als een lid niet op een normale, respectvolle manier omgaat met anderen of graag reclame maakt voor handtassen uit China, wordt het geband door een moderator. Dit forum is voor jong en oud en 18+ berichten of foto’s zijn uiteraard verboden, met uitzondering van het 18+ forumdeel. Deze regel is automatisch van toepassing op alle onderstaande regels.

2) Berichten die je post, moeten een inhoud bevatten. Een smiley, “ja”, “nee”, “ik vind jou stom” of dergelijke berichten zijn géén inhoud.

3) Probeer Algemeen Nederlands te schrijven. Schrijffouten zijn geen ramp, zeker niet als je dyslexie hebt – praat gewoon geen plat dialect (forumleden komen uit alle hoeken van zowel België als Nederland).

4) Plagiaat is ten strengste verboden. Post dus geen verhaal in de Bibliotheek dat niet door jou geschreven is, het wordt toch onmiddellijk ontdekt. Het is trouwens ook verboden om informatie van de hoofdsite letterlijk te kopiëren en te gebruiken voor je eigen fansite.

5) Reclame maken is in principe verboden. Hier zijn een aantal uitzonderingen op. In je handtekening mag je wel reclame maken, zolang het regel 1 van het forum niet overtreedt. Je mag forumleden ook vragen om een enquête in te vullen voor een scriptie of thesis. Voor HP-gerelateerde zaken mag je ook reclame maken; bijvoorbeeld een fanpagina op Facebook of een winkel waar ze leuke HP-spulletjes hebben.

6) In een handtekening mag je een tekst of link zetten, maar géén afbeeldingen! Je handtekening kan maximum 200 tekens bevatten.

7) Je avatar mag geen bewegend plaatje zijn. De grootte van een avatar op ons forum is 64x64 pixels.

8) Dubbele topics (twee topics over hetzelfde onderwerp) zijn verboden. De laatst gemaakte topic wordt dan verwijderd. Een dubbelpost is ook verboden, want je kan je bericht altijd aanpassen, tenzij er heel lang niet is gereageerd.

9) Een topic moet in het correcte forumdeel geplaatst worden. Anders wordt het verplaatst door een moderator.

10) Je kan je eigen reactie alleen verwijderen als je de laatste bent die gepost heeft in een topic. Dat kan met dit knopje
. Daarna kan je enkel editten/aanpassen, met dit knopje . Wil je dat een bericht of een topic verwijderd wordt, kan je dat altijd aan een mod vragen.


Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4563
bullet Geplaatst op: 30 maart 2014 om 11:39
Enkele praktische zaken

Over allerlei praktische zaken (je account, basistools op het forum...) vind je meer informatie in de Forumhelp!

En om af te sluiten nog een paar Frequently Asked Questions:

·         Waarom ben ik een Flubberwurm?
Je status is automatisch Flubberwurm wanneer je je aanmeldt op ons forum. Als je twee weken lid bent en 15 goede berichten hebt gepost, kan je je Dreuzel laten maken in deze topic. Dan krijg je toegang tot Zweinsveld!

·         Hoe zit het sterrensysteem in elkaar?
Een Flubberwurm heeft één ster onder zijn naam en een Dreuzel twee. Je hebt drie sterren als je gesorteerd bent in één van de vier afdelingen. Moderators en Forumbeheerders hebben vijf sterren.

·         Hoe kan ik mijn lidnaam of forumnaam veranderen?
Dat kan je niet zelf, maar je kan het simpelweg aanvragen in deze topic.

·         Hoe kan ik een poll openen?
Dat kan je ook niet zelf, maar vraag het aan een mod en het komt in orde – als het een nuttige poll is natuurlijk.

·         Wat zijn de regels voor PM’s?
PM’s zijn Private Messages. Dit is een populaire tool op ons forum, omdat veel leden elkaar goed kennen en graag chatten op deze manier. Belangrijk om te weten is dat je maximum 20 PM’s per uur kan versturen, dit om de server van het forum een beetje te sparen. Je kan maximum 70 PM’s bewaren in je inbox, dus ruim af en toe op als je vaak PMt. Is er iemand die je lastigvalt via PM, kan je degene verbieden om jouw berichten te sturen: voeg de forumnaam toe aan je adressenboek en kies voor “Sta dit lid niet toe om mij privéberichten te sturen”. Laat het zeker weten aan een mod als een forumlid jou PMt met beledigende teksten of met reclame.

Veel plezier op ons forum!


Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
Beantwoord bericht Plaats een nieuw onderwerp
Printbare versie Printbare versie

Spring naar forum
je kan niet nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
je kan niet antwoorden plaatsen in dit forum
je kan niet berichten verwijderen in dit forum
je kan niet berichten bewerken in dit forum
je kan niet enquêtes creëren in dit forum
je kan niet stemmen in enquêtes in dit forum