Actieve onderwerpenActieve onderwerpen  Toon de lijst met forumledenLedenlijst  KalenderKalender  Doorzoek dit forumZoeken  HelpHelp
  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen
Alles over Harry Potter
 Het Harry Potter Forum : Welkom iedereen! : Alles over Harry Potter
Onderwerp: Vragen over Harry Potter? Stel ze hier! Beantwoord bericht Plaats een nieuw onderwerp
Pagina  van 3 Volgende >>
Schrijver Bericht
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4558
Quote Karen Beantwoordbullet Onderwerp: Vragen over Harry Potter? Stel ze hier!
    Geplaatst op: 30 maart 2014 om 12:33
In deze topic kan je vragen stellen over de boeken, films en games van Harry Potter als je iets niet begrijpt! Tientallen forumleden zullen je graag willen helpen, al dan niet met hulp van ons Grote Archief ^^
Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
JoŽl
Dreuzel
Dreuzel
Avatar
Semper Fi

Lid geworden: 05 augustus 2011
Online status: Offline
Berichten: 3249
Quote JoŽl Beantwoordbullet Geplaatst op: 17 mei 2014 om 09:23
Ik las net een artikel uit een of ander tijdschrift. Zij hadden de hele reeks nog eens nagelezen en kwamen uit op tien vragen. Ik vond ze wel leuk en sommige zette me wel weer aan het denken :p
Wie kan ze beantwoorden? LOL

1. Waarom maakte James Potter zichzelf geen 'Secret Keeper'?
2. Waarom gebruikte het Ministerie niet gewoon Veritaserum op DD's in plaats van al die rechtszittingen?
3. Waarom kon Harry pas Terzielers zien, vanaf toen hij Cedric vermoord zag worden? Hij had als baby immers al zijn eigen moeder vermoord zien worden.
4. Waarom draagt Harry een bril, als in de Toverwereld overal spreuken voor zijn? Is er geen spreuk om je zicht te verbeteren?
5. Waarom werd Harry niet van school gestuurd voor het gebruik van magie nabij Dreuzels in boek 4? Arthur Wemel gebruikte toen een spreuk om zichzelf te beschermen tegen iets wat Herman Duffeling naar hem gooide.
6. Waarom gebruikte niemand een Tijdverdrijver om Voldemort te verslaan?
7. Hoe kon de Basilisk door de pijpleidingen van Zweinstein kruipen? Sommige zijn slechts de diameter van een rietje.
8. Waren er geen internationale legers van tovenaars die kwamen helpen om Voldemort te verslaan? Voldemort wilde immers de hele wereld overnemen, maar schijnbaar is hij niet zo'n probleem buiten de UK.
9. Wat doen heksen en tovenaars vůůr hun elfde levensjaar? Gaan ze niet naar school? Hoe leren ze dan schrijven/lezen/etc?
10. Waarom veranderen toverstokken hun trouw niet telkens als er een Ontwapeningsspreuk wordt gebruikt? 
IP IP gelogd
Terug naar boven
Rachel
Huffelpuf
Huffelpuf
Avatar
"aww, coffee, no"

Lid geworden: 19 november 2004
Online status: Offline
Berichten: 2728
Quote Rachel Beantwoordbullet Geplaatst op: 17 mei 2014 om 09:40
6 is heel makkelijk. Paradox. HP gebruikt 1 tijdlijn, dit is te zien in PoA. Als iets gebeurd in het verleden doordat je terug ging in de tijd is het altijd gebeurd.(denk Harry die zichzelf redt van dementors)

Ga terug in het verleden om iemand te vermoorden, die persoon krijgt dan nooit de macht, dus je gaat niet terug om hem te verslaan. Persoon krijgt macht, je gaat terug in de tijd... En ga zo maar door. Je maakt zo een paradox.
ďI mean, I think I am basically a cool girl, but I am also a pain in the ass.Ē
IP IP gelogd
Terug naar boven
ChloŽ
Ravenklauw
Ravenklauw
Avatar
Glows in the Dark

Lid geworden: 04 juni 2009
Online status: Offline
Berichten: 3921
Quote ChloŽ Beantwoordbullet Geplaatst op: 17 mei 2014 om 11:30
1. Ik denk dat je altijd een persoon van buitenaf nodig hebt daarvoor? I dunno. Ik begrijp die spreuk nog altijd niet eigenlijk.
2. Veritaserum geeft het beste resultaat als het onverwacht gebruikt wordt. Men kan in principe liegen onder Veritaserum dus helemaal betrouwbaar is het niet.
3. Als kind heeft hij niet bewust zijn moeder zien sterven. Hij zat ook in zijn bedje, beschermd van al het gebeuren.
4. Vast wel, maar ik denk dat Rowling het er bewust ingelaten heeft om die vorm van kwetsbaarheid te tonen. Een beetje een manier om te tonen dat hij opgegroeid is in de Dreuzelwereld.
5. Rowling heeft zichzelf echt wel in de nesten gewerkt met dat Merk. Ik vermoed dat Arthur alles daarin is gaan uitleggen. Tovenaarskinderen komen immers ook constant in de buurt van magie. (En toen haatte het ministerie Harry nog niet.)
6. Een tijdverdrijver kan niet gebruikt worden om grote sprongen in de tijd te maken. Kleine sprongen van enkele uren zijn stabiel, maar grotere werken niet.
7. Hij zal niet door die kleintjes kruipen dan. :p
8. Waarschijnlijk wel. Ik vermoed dat elk gebied wel zijn problemen heeft en dat men bang is dat heel de tovenaarspopulatie verdwijnt als iedereen ingezet wordt. Ofzo. (Ik denk eerder dat het iets is zoals in al die apocalyptische films waarin het lijkt alsof enkel Amerika problemen heeft. Over de rest van de wereld wordt er niets gezegd. Dat is het vertellen van een verhaal nu eenmaal.)
9. Sommigen sturen hun kinderen naar een Dreuzelschool (zeker Dreuzeltelgen) en sommige geven thuisonderwijs.
10. Omdat toverstokkenleer moeilijker is dan dat. Meestal gaat degene die de Ontwapeningsspreuk gebruikt heeft ook niet lopen met de toverstok van iemand anders. Heeft weinig nut.
The climb is all there is.
IP IP gelogd
Terug naar boven
fawkesflame
Ravenklauw
Ravenklauw
Avatar
Robby's beste vriendje

Lid geworden: 11 december 2009
Online status: Offline
Berichten: 1003
Quote fawkesflame Beantwoordbullet Geplaatst op: 17 mei 2014 om 16:16
1. Het is hier van groot belang dat James zijn vrienden door en door vertrouwde. Daar wordt in de boeken enorm de nadruk op gelegd: het was een ongelofelijk hechte groep en niemand had kunnen denken wat Peter zou doen. Hij zag er dus geen enkel probleem in om Peter of Sirius geheimhouder te laten zijn en verkoos hen zelfs boven Perkamentus.
2. Zoals ChloŽ al mooi aanhaalde is Veritaserum niet waterdicht en bijgevolg niet bruikbaar in een rechtzaak. Er bestaan tegengiffen en je kan zelfs occlumentie gebruiken wanneer je daar bedreven in bent om Veritaserum te omzeilen. Het valt volgens Rowling te vergelijken met een leugendetector, die ook niet altijd perfect werken en daarom niet gebruikt worden in Dreuzelrechtzaken. Een ander bijkomstig effect is dat Veritaserum je laat zeggen WAT JIJ DENKT dat waar is. Indien je gek of behekst bent, heeft dit dus ook effect. Dat was grotendeels waarom Barto Jr's getuigenis niets waard was voor Droebel.
3. Het kan inderdaad dat hij geen directe getuige was van de moord op Lily, maar zelfs als dit wel zo is, ga je pas terzielers zien wanneer je de dood van een persoon echt verwerkt hebt. Dat is de reden waarom Harry de terzielers aan het einde van het vierde jaar ook nog niet kan zien, hoewel ze de koetsen ook dan trekken. Hij heeft cedric's dood gewoon nog niet echt verwerkt en het is allemaal nog vrij vers.
4. Hier zijn meerdere antwoorden voor te geven denk ik. Waarom heeft Albus zijn neus nooit weer rechtgezet? Hij was de beste tovenaar ooit en bezat de beste stok. Waarom liet Hermelien haar tanden de eerste jaren niet bijwerken met behulp van magie? Waarom liep Herphine Zoster rond met puisten? Magie biedt nu eenmaal niet op alles een antwoord, en als dit al zo is, zijn er gewoon mensen die het liever niet doen. Ik leun bij ChloŽ aan en denk dat Rowling die bril heel belangrijk vond. Een teken van kwetsbaarheid, een teken dat Harry werd opgevoed door dreuzels... Al is dat laatste wat bijzaak want er zijn tovenaars genoeg die brillen dragen. Banning, Perkamentus, Jenny...
5. Goede vraag! Mogelijk omdat Harry toen nog heel erg in gunst was bij het ministerie en Droebel er geen al te groot probleem van wou maken, net als in boek 3. Droebel begroet Harry op het WK erg hartig en is duidelijk nog op hem gesteld op dat moment. Stel nu dat dit had plaatsgevonden in boek 5, dan zou het ongetwijfeld zijn aangegrepen als reden om hem van school te sturen. De kans bestaat ook dat Arthur de juiste mensen op het ministerie op de hoogte gebracht had dat ze hem zouden gaan ophalen en er mogelijk magie aan te pas zou komen. Hij had het ook kunnen regelen dat het haardrooster even aangesloten werd op het huis van de Duffelingen, iets wat normaal gezien ook niet mag. Arthur heeft dus duidelijk connecties op het ministerie.
6. Na de gebeurtenissen op het einde van boek 5 zijn alle tijdverdrijvers vernietigd. In boek 6 en 7 zou men dus sowieso geen tijdverdrijver gebruikt kunnen hebben. Bovendien is het zo dat tijdverdrijvers slechts voor een zeer beperkte tijdsprong naar het verleden gebruikt kunnen worden. Een paar uur is het absolute maximum, anders heeft dit vaak catastrofale gevolgen voor 'de tijd' op zich en kan de drager van de tijdverdrijver sterven. Ten slotte hanteert Rowling het lusprincipe, wat het ook onmogelijk maakt om echt dingen te wijzigen aan het verleden. Ik weet dat dat moeilijk te begrijpen is, maar het is zo dat wanneer persoon A sterft en je een uur terug gaat in het verleden om dit te voorkomen, daar waarschijnlijk dingen zullen gebeuren die je verhinderen om A te redden. Want alles is al eens gebeurd, snap je?
7. Ik denk niet dat de Basilisk echt door elke pijpleiding kroop. Maar een school als Zweinstein heeft ene gigantische omvang en zeer veel bewoners. Ik kan me inbeelden dat de leidingen daar groter zijn dan normaal, of anders zou Vilder de onaangename taak moeten uitvoeren om de zoveel tijd de leidingen te ontstoppen.
8. Volgens mij was Voldemort inderdaad een lokaal probleem. Andere landen waren wel met hem bekend en waren uiteraard bang dat zijn ideeŽn zouden overwaaien en er ook dooddoeners zouden ontstaan in hun land, maar ik denk dat Voldemort zich eerst wou focussen op de UK om dan zijn macht uit te breiden. Daar is hij alleen gelukkig nooit toe gekomen. En kijk naar ons, wij pakken problemen ook pas aan wanneer ze voor onze deur staan. Bij tovenaars is dat niet anders denk ik.
9. Dat krijg je duidelijk in beeld op het WK en ook door Ginny. Er is niet echt zoiets als een lagere Zweinsteinschool. De kleuters blijven in elk geval zeker thuis volgens mij.
10. De toverstok moet ťcht veroverd worden. Afpakken na een gevecht of zoiets dus. Gewoon stelen is vaak niet genoeg (buiten met de Zegevlier misschien). Ontwapen je iemand, maar ga je niet met diens stok lopen, dan blijft de stok volgens mij gewoon van de eigenaar zonder dat de loyaliteit wisselt.
ďZoals de oude Hawaiianen altijd zeiden: We leven allemaal onder dezelfde hemel, maar we hebben niet allemaal dezelfde horizon." Tito uit Rocket Power
IP IP gelogd
Terug naar boven
Chlidonias
Dreuzel
Dreuzel
Avatar
De Gie(r)

Lid geworden: 02 december 2005
Online status: Offline
Berichten: 946
Quote Chlidonias Beantwoordbullet Geplaatst op: 18 mei 2014 om 10:30

Ik vind het wel jammer dat de FAQs, die op de oorspronkelijke website van Rowling stonden, in de nieuwe versie verdwenen zijn (althans ik kan ze niet direct meer vinden). Gelukkig heeft Dreuzels er een flink deel van overgenomen: hierzo. Hieruit kun je heel wat informatie halen, bv. over

2. Veritaserum

3. Terzielers zien

9. Opleiding van jonge tovenaars

Hell hath no fury like a woman scorned. (William Congreve 1670-1729)
Harry was left to ponder in silence the depths to which girls will sink to get revenge (J.K.Rowling 1965 - )
IP IP gelogd
Terug naar boven
JoŽl
Dreuzel
Dreuzel
Avatar
Semper Fi

Lid geworden: 05 augustus 2011
Online status: Offline
Berichten: 3249
Quote JoŽl Beantwoordbullet Geplaatst op: 18 mei 2014 om 13:58
Het was niet zozeer dat ik de antwoorden niet kan geven :p Maar ik vond het artikel gewoon leuk xD 
Thanks anyway! :)
IP IP gelogd
Terug naar boven
Chlidonias
Dreuzel
Dreuzel
Avatar
De Gie(r)

Lid geworden: 02 december 2005
Online status: Offline
Berichten: 946
Quote Chlidonias Beantwoordbullet Geplaatst op: 18 mei 2014 om 14:45
Quote van JoŽl


Het was niet zozeer dat ik de antwoorden niet kan geven :p


Nee dat snap ik wel, JoŽl. Smile Het topic leek mij meer bedoeld voor nieuwe leden (als je ziet hoeveel er sinds maart iets gepost hebben... Unhappy), en dan zijn een paar links misschien handig. 
Hell hath no fury like a woman scorned. (William Congreve 1670-1729)
Harry was left to ponder in silence the depths to which girls will sink to get revenge (J.K.Rowling 1965 - )
IP IP gelogd
Terug naar boven
JoŽl
Dreuzel
Dreuzel
Avatar
Semper Fi

Lid geworden: 05 augustus 2011
Online status: Offline
Berichten: 3249
Quote JoŽl Beantwoordbullet Geplaatst op: 22 februari 2015 om 13:27
Ik heb een vraag over een vertaling:

Wie weet de Nederlandse vertaling van de conciŽrge van Zweinstein; 'Apollyon Pringle'?
IP IP gelogd
Terug naar boven
Avana
Zwadderich
Zwadderich
Avatar
Yes, I am a H/D-shipping fairy.

Lid geworden: 30 december 2006
Online status: Offline
Berichten: 2920
Quote Avana Beantwoordbullet Geplaatst op: 22 februari 2015 om 13:39
Appolonius Stoffer xD

[/googleisyourfriend]
Wat houdt Draco's taakstraaf in? En welke ernstige gevolgen heeft Juvie's geklungel?
Lees het in WW ho 48: De Verspilling van Jean Excellente.
IP IP gelogd
Terug naar boven
Pagina  van 3 Volgende >>
Beantwoord bericht Plaats een nieuw onderwerp
Printbare versie Printbare versie

Spring naar forum
je kan niet nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
je kan niet antwoorden plaatsen in dit forum
je kan niet berichten verwijderen in dit forum
je kan niet berichten bewerken in dit forum
je kan niet enquÍtes creŽren in dit forum
je kan niet stemmen in enquÍtes in dit forum