Actieve onderwerpenActieve onderwerpen  Toon de lijst met forumledenLedenlijst  KalenderKalender  Doorzoek dit forumZoeken  HelpHelp
  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen
Alles over Harry Potter
 Het Harry Potter Forum : Welkom iedereen! : Alles over Harry Potter
Onderwerp: The Crimes of Grindelwald *SPOILER-topic* Beantwoord bericht Plaats een nieuw onderwerp
Pagina  van 5 Volgende >>
Schrijver Bericht
Timsel
Moderator
Moderator
Avatar
Aartsvijand van het Spammelding

Lid geworden: 08 november 2007
Locatie: Italy
Online status: Offline
Berichten: 4963
Quote Timsel Beantwoordbullet Onderwerp: The Crimes of Grindelwald *SPOILER-topic*
    Geplaatst op: 14 november 2018 om 08:56
Fantastic Beasts
and the
Crimes of Grindelwald
*spoilers*


Eindelijk is het zover! Na 2 jaar minus 2 dagen is het vervolg op de eerste film van de Fantastic Beasts serie dan eindelijk uit in de bios. Heb je de film gezien? Wil jij je mening kwijt? Dan kan dat hier! Hier kan je allerlei gekke spoilers kwijt, reviews, theorieën over wat er in de volgende film zal gebeuren, etc. In het vorige FB topic kan je dus non-spoilers kwijt, in dit topic staat er een

stevige spoilerwarning
La scimmia nuda balla
IP IP gelogd
Terug naar boven
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4572
Quote Karen Beantwoordbullet Geplaatst op: 14 november 2018 om 22:12
Ik denk dat iedereen hetzelfde zal denken na de film:

Wie the fuck is Aurelius Dumbledore? Een verloren vierde sibling naast Ariana, Albus en Aberforth? Het kind van Kendra's zus? Geen letterlijke broer maar een broer in Obscurus-zin, gewoon om Credence te verleiden? De zoon van Ariana - wat dan ongetwijfeld een verkrachtingsverhaal is, en Leta was eigenlijk ook al een product van verkrachting? Mijn eerste gedachte was eigenlijk dat Aurelius té hard op Ariana lijkt om toeval te zijn, maar ik weet niet wat ik verder met die redenering ben, Ariana zal niet na haar dood van geslacht zijn veranderd en terug tot leven gekomen

Ik zie de film zaterdag nog eens en dan ga ik veel meer op details kunnen letten, want nu, de eerste keer, vond ik het eigenlijk erg veel verhaallijnen door elkaar, geen enkel personage neemt echt 'de leiding' (wat in principe niet erg is), maar soms miste ik wel wat diepgang. Ik heb geen voeling met Leta en Theseus als koppel, ik heb ze niet één keer samen schattig zien doen - en spijtig genoeg geldt dat ook voor Jacob en Queenie. Dat Queenie naar Grindelwald zou gaan zag je van mijlenver aankomen, maar dan nog is het heel jammer... Ze hadden misschien meer kunnen benadrukken dat Grindelwald haar iets kan bieden wat niemand anders kan (namelijk haar Legilimentie beter onder controle houden), want de redenering van Grindelwald-gaat-mij-wel-met-Jacob-laten-leven-want-hij-haat-Dreuzels-niet slaat op niet veel. Ik heb eigenlijk het meest gestressed over het lot van Jacob toen hij daar in z'n eentje naar het kerkhof ging, maar gelukkig lijkt hij veilig te zijn, voorlopig.

En los van Johnny Depps privéleven: ik denk niet dat je ook maar één seconde denkt aan zijn andere rollen, zoals Jack Sparrow, als je hem bezig ziet als Grindelwald ^^

Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
Ellaaaa...
Moderator
Moderator
Avatar
Living under a paper moon

Lid geworden: 20 juni 2011
Online status: Offline
Berichten: 2334
Quote Ellaaaa... Beantwoordbullet Geplaatst op: 15 november 2018 om 00:11
Quote van Karen

En los van Johnny Depps privéleven: ik denk niet dat je ook maar één seconde denkt aan zijn andere rollen, zoals Jack Sparrow, als je hem bezig ziet als Grindelwald ^^

Depp deed het inderdaad goed! Ik vind hem heel griezelig en als villain ook wel overtuigend. Ik mis alleen wel iets van charme - toen hij bijvoorbeeld Queenie ging 'verleiden' om naar zijn kant te komen vond ik dit nou niet echt super overtuigend.

Ik vond het niet eens zozeer vervelend dat er veel plotlijnen/personages waren, maar ik vond het inderdaad ook jammer dat het niet zo uitgediept wordt. Het voelt soms meer als een informatiedump dan als een personage die je ziet ontwikkelen. Vooral daarom vond ik ook het einde van Leta heel spijtig, en ik moet ook eerlijk bekennen dat ik niet helemaal snapte wat in die scene nou precies gebeurde.

En uh.... Aurelius..... tsja... Zou Grindelwald gewoon liegen?

Ik ben nu net terug en vooral nog heel verward over de film en wat ik er nou precies van vond. De beestjes waren wel weer leuk, maar voorlopig vond ik het vooral heel veel.
Most problems can be solved through cake
IP IP gelogd
Terug naar boven
Snuffles
Ravenklauw
Ravenklauw
Avatar
~Lost in wonderland~

Lid geworden: 28 december 2016
Online status: Offline
Berichten: 1005
Quote Snuffles Beantwoordbullet Geplaatst op: 15 november 2018 om 21:01
Kan iemand mij bijpraten over het begin? Zeg maar de eerste 10 min. Door een te lange rij en trage verkoper was ik te laat.
Snode plannen uitgevoerd
IP IP gelogd
Terug naar boven
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4572
Quote Karen Beantwoordbullet Geplaatst op: 15 november 2018 om 21:13
De film begint met de ontsnapping van Grindelwald uit het MACUSA (door Wisseldrank met Abernathy - de stiekemerd die blijkbaar niet alleen door Queenie wordt beetgenomen). Ik heb trouwens ontdekt dat die acteur eigenlijk een heel mooi Schots accent heeft, maar dat terzijde Na de intro zien we Newt en Leta, en Newt die ondervraagd wordt door het Ministerie omdat hij nog steeds niet naar het buitenland mag reizen.

Ik heb al heel veel zin om de film overmorgen nog eens te zien, dan kan ik toch veel beter op details letten. En ik ga zeker en vast het script kopen om alles beter uit te pluizen.

Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
Lycke
Zwadderich
Zwadderich
Avatar
"Worrying means you suffer twice"

Lid geworden: 04 maart 2008
Online status: Offline
Berichten: 2544
Quote Lycke Beantwoordbullet Geplaatst op: 15 november 2018 om 21:22
De film was wel leuk! Wij zijn net terug. Ik vond hem wel wat mild, mijn vriend weer niet haha. Ik ergerde mij wel een beetje aan de vele personages. Ook degene in het begin met Newt, wie, wat, waar?

De kleine details waren wel geweldig <3 De steen der wijzen!!! En Stoker die langs kwam. Ook de boeman van Leta was zo mooi.

Ik heb een klein stukje gemist, omdat ik super erg naar de wc moest (ja, zo erg dat ik mijn favo serie een stukje moest missen haha) maar de film ging wel zo traag dat dat, zeker in het begin, wel kon (was het stuk van dat chinese beest) Verder wel leuk.
Eftelingmeet staat weer online!
IP IP gelogd
Terug naar boven
Timsel
Moderator
Moderator
Avatar
Aartsvijand van het Spammelding

Lid geworden: 08 november 2007
Locatie: Italy
Online status: Offline
Berichten: 4963
Quote Timsel Beantwoordbullet Geplaatst op: 15 november 2018 om 21:37
Ik heb de film gisteravond ook gezien enne... I LOVED IT

De plottwist met Aurelius Dumbledore: what the hell. Ik heb de eerste tien min na de film "I'm so confused" zitten zeggen. Maar na een tijdje, nu ik het een beetje heb laten bezinken... denk ik dat het best wel mogelijk is. Hoe?

Nou. Wat weten wij van Albus Dumbledore? Alles wat we weten komt van Rita Skeeter en die 10 minuten die Harry op het Station had nadat Voldemort hem "gedood" had. Het kan zijn dat niemand wist over Aurelius - ook niet de goede buurvrouw van de Dumbledoortjes. Er waren dus ook geen getuigen die Rita hierover konden vertellen. En Albus Dumbledore himself? Hij sprak nooit over zijn verleden, behalve in die 10 min op het Station. In die 10 minuten heeft hij niks, maar dan ook niks verteld over hoe Grindelwald verslagen is. Alleen over hoe hij en Grindelwald uit elkaar gingen. Alles daarna was een mysterie. Hij heeft Newt Scamander geen enkel moment in de mond genomen, laat staan dat hij zegt van "Oh ja, Harry, ik had een vervreemde broer die in staat was mij dood te maken!" Op dat moment had Harry wel even wat anders aan zijn hoofd.

Vandaar dat ik eigenlijk geloof dat de Aurelius Dumbledore-twist 100% waterdicht is. Ik kan geen enkele reden kunnen verzinnen om er niet in geloven. Ik kan ook verder niet bedenken wie Credence - of hoe we hem dan ook nu noemen - ook zou moeten zijn.

Dat dus even over de grote plottwist ^^ Daarnaast zou ik willen zeggen dat ik de film fantastisch vond. De sfeer was om van te smullen. Alle vormen van magie waar we in deze film van hebben leren kennen - fantastisch. De personages? Episch! Ik moest geen enkel moment aan Jack Sparrow - CAPTAIN Jack Sparrow, scuse me - denken, of aan the Mad Hatter, of wat dan ook. Nee, ik zag Gellert Grindelwald en ondanks dat dat privéleven niks vind heeft Johnny Depp een bijzonder goed werk van Grindelwald heeft gemaakt. Jude Law als Dumbledore was 100% geloofwaardig. Ik heb geen moment gedacht dat dat niet Dumbledore was. Fantastisch script, fantastisch geacteerd, mwah mwah mwah. Magnefique!

De bijpersonages vond ik ook allemaal erg leuk. De kracht achter de HP wereld, of één van de krachten, vind ik de personages. Allemaal kleurrijk, allemaal hun eigen persoonlijkheid en eigen trekjes, en dat vond ik gewoon echt tof. De enige nieuwe main character die ik tegen vond vallen, was Nagini, want die heeft nauwelijks iets in te brengen gehad in deze film. Maar we hebben nog drie films te gaan en ik weet zeker dat Nagini dan wel een grotere rol krijgt. Queenie die Grindelwald joint had ik aan zien komen maar vind ik alsnog erg teleurstellend. Mijn hart brak in tweeën. Damned, Queenie!

Fantastic Beasts? Die waren er weer volop. Wellicht niet zo belangrijk als in het eerste deel, maar de wezens die we zagen waren echt geweldig. De Nifflers waren weer fantastisch, de Augurey was cute - EN DE ZOUWU!!!! No offence to the Nifflers, BUT I LOVE IT! Ik heb vol aweee naar de Zouwu zitten kijken. ZO CUTE. Ik wilde hem gewoon knuffelen. Zo cute. Zozozozozoo cute. Mogelijk leuker dan de Nifflers zelfs (A)

De bloeddeal van Dumbledore en Grindelwald was een epische twist. Ik was er heel blij mee. Weten we ook meteen waarom Dumbledore niet kon moven tegen Grindelwald!

Ik snap dat deze film niet voor iedereen is, maar ik vond 'm geweldig. Het verhaal was goed, personages geweldig, fabeldieren geweldig, magie geweldig, plottwists epic... Het einde ging een beetje snel omdat er heel veel dingen binnen korte periode gebeurden, maar des te meer reden om hem nog eens te zien - wat zeker het geval is. Ik ga 'm morgen nog een keer kijken en dan ga ik zeker nog even opletten op de kleinste details. En ik ga het script kopen waardoor je gewoon rustig het verhaal kunt nalezen. Ik ben zeker blij met de toevoeging van The Crimes of Grindelwald. Een groot "dankjewel" voor Rowling, de cast, de productie - een magische, geweldige film en ik ben bijzonder benieuwd wat de derde film over twee jaar gaat brengen. TWEE JAAR! Maar oké, eerst even fanboyen over deze film ;p
La scimmia nuda balla
IP IP gelogd
Terug naar boven
Snuffles
Ravenklauw
Ravenklauw
Avatar
~Lost in wonderland~

Lid geworden: 28 december 2016
Online status: Offline
Berichten: 1005
Quote Snuffles Beantwoordbullet Geplaatst op: 15 november 2018 om 22:14
Net klaar ik ben in shock. Als ik thuis ben geef ik mijn gedacht xp

Edit: Goed, wat een geweldige film. Erg goed gedaan. Zoveel referenties, zo cutie personages, queenie twist zag ik echt niet aankomen net als de crédence twist. Wat ik mij nu afvraag is is de feniks van credence niet gewoon felix? Of heeft Perkamentus hem al? En de vrouw in de boot is dat de zus van Perkamentus moeder? Kelpie scène was geweldig en die assistente van Newt geniaal. En wat was Jacob weer geniaal, alleen werd er niet echt vermeld dat queenie zwanger was wat ik wat spijtig vond. Ik wil ook wel die tweede wereld oorlog zien vanuit de tovenaarsstandpunt wat mij onwijs intressant lijkt. Ahn zoveel vragen. Ik kan niet wachten hem nog eens te zien.
Snode plannen uitgevoerd
IP IP gelogd
Terug naar boven
Karen
Forumbeheerder
Forumbeheerder
Avatar
We found love in a hopeless place

Lid geworden: 31 oktober 2004
Online status: Offline
Berichten: 4572
Quote Karen Beantwoordbullet Geplaatst op: 17 november 2018 om 14:37
Een paar details (en vooral nog veel vragen ) die ik uit het script heb gehaald:

- "An Augurey caws mournfully at Jacob as he walks past." Voorspelling dat Jacob het niet haalt uiteindelijk...
- Flamel praat in zijn boek met een professor van Ilvermorny, de Amerikaanse tovenaarsschool. Dat boek heeft een feniks op de voorpagina en heeft ook een pagina met de naam Dumbledore op - Flamel zegt 'Oh dear' alsof hij verwacht had Dumbledore zijn gezicht te zien. Het doet me denken aan de Chocokikkerplaatjes: "Well you can't expect him to hang around all day, can you?" Is dit 'gewoon' een boek met contacten die Flamel over de jaren heeft verzameld of zit er meer achter die feniks op de voorpagina?
- Leta zegt zowel aan Newt als Theseus: I love you.
- Credence heeft de kleine feniks al van in het begin... Nagini en hij stelen zelfs wat vogelzaad als ze op weg zijn naar Irma.
- Yusuf Kama had dus een Onbreekbare Eed afgelegd om Corvus te doden (niet Credence) - da's gemakkelijk, want die is al dood. Waarom moest hij dan precies groen spul in z'n ogen doen en viel hij daarvan flauw?
- Ik snap dat de baby's verwisseld zijn, maar ik snap niet hoe het daarna verder ging. Leta heeft haar geheim nooit aan iemand verteld, dus in de ogen van Irma, en ook in de ogen van Lestrange Senior (die toch nog leeft??), zijn Irma, Leta en Corvus(eigenlijk Credence) veilig aangekomen in Amerika. Hoe is het hun dan verder vergaan en hoe kwam Corvus/Credence dan bij Mrs Barebone terecht? In de bootscène staat ook 'Credence's aunt' als de vrouw die verdrinkt, dus het was alvast niet zijn moeder.
- Ook: waarom moest Irma dood als ze niet eens wist van de babyverwisseling? Als ze er wel van wist: moest ze dan dood enkel en alleen omdat Grindelwald het zelf aan Credence wou vertellen? Of omdat Grindelwald niet wilde dat Credence ook maar één iemand anders kon vertrouwen...
- De vial van het bloedpact wordt vaak genoemd, in de allereerste scène al - waarom heeft Grindelwald dit eigenlijk en niet Dumbledore?
- In de film wordt enkel McGonagall gezegd en had het dus nog een voorouder kunnen zijn. In het script staat wel Minerva... wat dus niet kan want toen was zij nog niet geboren. Zoiets vind ik dan heel jammer, zelfs als JK Rowling herself er niet aan gedacht had (ze heeft nu eenmaal veel in/aan haar hoofd), hadden de editors het eruit kunnen halen.
- De volgers van Grindelwald worden Acolytes genoemd (zoals Dooddoeners van Voldemort) - iemand enig idee waar de naam vandaan komt?
- Grindelwald toont in het kerkhof aan iedereen toekomstbeelden - ik interpreteerde dat als WOII, want je zag precies Hiroshima. Is hij een Ziener? Jacob zegt dan 'Not another war...'. Jacobs broer is gestorven in WOI. Ik dacht dus even dat dit een reden kon zijn voor Jacob om Queenie te volgen naar Grindelwald, maar het zal wel niet zeker :p

Ook zegt JK Rowling op het einde van dit filmpje dat we na de film misschien dingen gaan denken die niet kloppen...

Ten slotte de voorspelling door Tycho Dodonus:

“Son Cruelly Banished
Despair of the Daughter
Return, Great Avenger
With Wings from the Water”

Dit slaat volgens een aantal personages op Corvus, maar zou het dan eigenlijk slaan op Aurelius Dumbledore?

Wrong will be right, when he comes in sight
At the sound of his roar, sorrows will be no more
When he bares his teeth, winter meets its death
When he shakes his mane, we shall have spring again
IP IP gelogd
Terug naar boven
Snuffles
Ravenklauw
Ravenklauw
Avatar
~Lost in wonderland~

Lid geworden: 28 december 2016
Online status: Offline
Berichten: 1005
Quote Snuffles Beantwoordbullet Geplaatst op: 17 november 2018 om 17:03
Irma? Is dat de halfelf? Dat vond ik ook al zo zot, een halfelf. Hoe werkt dat dan? Worden die ook bevrijd door kleren? Moeten zij henzelf ook straffen als ze iets verkeerd doen? Ik ben ook even resurgence aan het doen naar personages. Wat is the deal with the ginger witch? Waarom kijk die zo kwaad naar de camera telkens. Ze komt er 2x in voor en ze kijkt in die twee keer super kwaad. Ik wil meer achtergrond van haar weten want ze sterft ook meteen zonder reden.
Snode plannen uitgevoerd
IP IP gelogd
Terug naar boven
Pagina  van 5 Volgende >>
Beantwoord bericht Plaats een nieuw onderwerp
Printbare versie Printbare versie

Spring naar forum
je kan niet nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
je kan niet antwoorden plaatsen in dit forum
je kan niet berichten verwijderen in dit forum
je kan niet berichten bewerken in dit forum
je kan niet enquêtes creëren in dit forum
je kan niet stemmen in enquêtes in dit forum