Actieve onderwerpenActieve onderwerpen  Toon de lijst met forumledenLedenlijst  KalenderKalender  Doorzoek dit forumZoeken  HelpHelp
  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen
RPGtopics
 Het Harry Potter Forum : De Toren der Creatievelingen : De RPG : RPGtopics  
Onderwerp: (Un)Wanted Sibling Beantwoord bericht Plaats een nieuw onderwerp
Schrijver Bericht
Blossom
Zwadderich
Zwadderich
Avatar

Lid geworden: 27 november 2008
Online status: Offline
Berichten: 8035
Quote Blossom Beantwoordbullet Onderwerp: (Un)Wanted Sibling
    Geplaatst op: gisteren om 14:41

(Un)Wanted Sibling


~een vervolg op~

A Puf's Proper Prophecy

~Timsel & Blossom~
De glazen bol hield Joshua bezig. Het was soms net alsof hij de een of andere real-life serie aan het bekijken was op tv; het was een soort van saai, maar tegelijkertijd te boeiend om het ding weg te leggen in een doosje of ergens diep in zijn hutkoffer te knikkeren. Gek genoeg bracht de bol hem vooral ontspanning, in tegenstelling tot hetgeen zijn Zienersgave allemaal in zijn hoofd deponeerde. Het verleggen en verdiepen van de focus was een doeltreffend middel om, zolang hij wakker was, innerlijke vrede te kunnen bewerkstelligen. Kijken naar andermans problemen was immers fijner dan het kijken naar problemen van jezelf.

De laatste tijd werd hij vaker dan ooit genegeerd. Sommige mensen fluisterden tegen elkaar dat hij krankzinnig was, dat hij in een gesticht hoorde, dat hij teveel drank naar binnen goot en teveel wiet rookte, en dat hij daardoor regelmatig doordraaide.

Zoals bij alle geruchten was daar natuurlijk nog niet eens de helft van waar, en Joshua maakte zich toch al nooit zoveel zorgen om wat een ander van hem vond. Maar het was alweer een tijdje geleden dat iemand hem serieus genomen had.

Dat was, onder andere, Nathalie Mill geweest. Zij had hem nog serieus genomen. Daarbij was het ook best wel interessant geweest wat de glazen bol over haar vertelde. Joshua had er nog vaak aan gedacht en had de beelden die hij had gezien, terug proberen te halen in de bol. Dat lukte hem, soms. Soms ook niet, want die bol was best eigenwijs. Of het lag - onbewust - dan toch weer aan hem.

Op een dag zat hij in de Grote Zaal, te genieten van de lunch die bij hem steevast mierzoet was, en voelde hoe zijn blik hem naar de tafel van Ravenklauw toe trok. Het was alsof iemand zijn hoofd vastpakte en de juiste richting op draaide; hij zou zelf niet op de gedachte gekomen zijn om daar naartoe te kijken. Hij moest zich er ook echt voor omdraaien, aangezien hij er met zijn rug naartoe zat.

Aan de tafel van Ravenklauw zat een blonde jongen. Zijn houding sprak een en al verlegenheid uit, net als het afgemeten lachje dat hij liet zien toen een jongen met donker haar iets tegen hem zei.

Net zoals Joshua de inhoud van een tas kon raden, zag hij nu ineens deze persoon, alsof hij hem nog nooit had gezien, tenminste: niet in het echt. Wel in zijn glazen bol. Met Nathalie.

Waar was Nathalie? Vliegensvlug draaide Joshua zich weer om, de andere kant op, naar de tafel van Zwadderich. Ja, daar was ze; op de een of andere manier viel ze op. Nouja, Jareth viel het meeste op, maar die had dan ook Glamorgana-aantrekkingskracht op hem, en Nathalie was eigenlijk een mooie tweede om het oog op te laten vallen.

"Ik moet heel eventjes weg," zei Joshua tegen zijn tafelgenoten, en nam snel eerst nog een hap van een broodje met een driedubbele laag jam. Daarna stond hij op, liep recht op haar af en om haar aandacht te trekken legde hij zijn handpalm op haar schouder.

"Nathalie, kan ik je even spreken?" vroeg hij zacht. Het was nou niet bepaald een ding waarvan hij gelijk alle Zwadderaars op de hoogte wilde stellen. "Over je… Over wat we in mijn glazen bol zagen."


IP IP gelogd
Terug naar boven
Timsel
Moderator
Moderator
Avatar
Aartsvijand van het Spammelding

Lid geworden: 08 november 2007
Locatie: Italy
Online status: Offline
Berichten: 4530
Quote Timsel Beantwoordbullet Geplaatst op: vandaag om 10:05
Er was een hoop marmelade bij de lunch die dag. Nathalie vond dat wel prima – zij was een groot liefhebster van het goedje. Ze had een intensieve ochtend achter de rug – een proefwerk voor Verweer Tegen de Zwarte Kunsten, een intensieve les Kruidenkunde en een ongelofelijk moeilijke les voor Gedaanteveranderingen waarbij professor Anderling haar bijna belachelijk had gemaakt, zo zwaar gingen de wisselspreuken haar af die ochtend.
Gelukkig was het dan nu pauze en dacht ze even aan niks anders aan gewoon een goede tijd hebben met haar vriendinnen – en dan marmelade eten. Ze hadden het gezellig en Nathalie was blij even iets anders dat niet school-gerelateerd was aan haar hoofd te hebben. En gelukkig zat ze met haar rug naar de tafel van Ravenklauw, zodat ze de zoenende Emilien en Morrison niet zou zien. Get a room!
Ineens stond Joshua March achter haar. Ze fronste naar hem toen hij geheimzinnig vroeg of hij met haar kon praten. Ze keek naar haar afdelingsgenoten. Hopelijk zouden ze niet denken dat ze stiekem met weirdos als hem omging.
“March… tuurlijk… wat moet je?”
Ze keek hem enigszins boos aan. Hij kon toch zelf ook wel begrijpen dat dat geen pan stond als zij met een weirdo als hem zou praten. Had hij dat niet even op een minder openbare locatie als de Grote Zaal kunnen doen?
Ze keek haar vriendinnen berustend aan voordat ze vragen gingen stellen of schampere opmerkingen gingen maken. Ze gooide haar haren naar achteren en liep met hem mee naar een rustiger hoekje in de Grote Zaal, uit gehoorafstand van de tafel van Zwadderich.
“Kon je dat niet op een ander tijdstip doen?” vroeg ze geïrriteerd. “Maar goed, zoals ik al zei, wat moet je? Is het iets dat met de profetie te maken heeft?” vroeg ze wat ernstiger. Ze was de onheilspellende beelden in de glazen bol die hij daar zogenaamd in had gezien, enkele maanden geleden niet vergeten. Sindsdien had ze de hele tijd afgevraagd wie dan die halfbroer zou kunnen zijn, maar tot nu toe was ze niet op een antwoord gekomen. Het was in ieder geval niet James – hoopte ze, althans. Dat zou wel heel raar en verontrustend zijn.
La scimmia nuda balla
IP IP gelogd
Terug naar boven
Beantwoord bericht Plaats een nieuw onderwerp
Printbare versie Printbare versie

Spring naar forum
je kan niet nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
je kan niet antwoorden plaatsen in dit forum
je kan niet berichten verwijderen in dit forum
je kan niet berichten bewerken in dit forum
je kan niet enquêtes creëren in dit forum
je kan niet stemmen in enquêtes in dit forum