Print de pagina | Sluit venster

Bizarre voornamen

Gedrukt van: dreuzels.com
Categorie: Zweinstein
Forum naam: Zwadderich
Forum beschrijving: Ben je sluw en doe je er alles aan om je doel te bereiken? Dan hoor je thuis in Zwadderich! Tijdens je verblijf in de kerkers kan je je bezighouden met ludieke topics en spelletjes.
URL: https://www.dreuzels.com/forum/forum_posts.asp?TID=34590
Geprint op: 09 april 2020 om 21:14


Onderwerp: Bizarre voornamen
Geplaatst door: Fransje
Onderwerp: Bizarre voornamen
Geplaatst op: 15 januari 2014 om 18:05
Het nieuwe jaar is begonnen, dus kunnen we terugkijken naar alle top 10, top 100 of top 1000 van zo'n beetje alles van het afgelopen jaar. Zo ook de top zoveel van de meest bizarre voornamen.

Sommige namen vind ik best wel meevallen (het gaat immers om een mening), maar sommige namen sta ik gewoon verbijsterend naar te kijken. Als je je kind Anaa'Ol of Meklit of Phuc noemt.... Dan moet je je kind werkelijk haten, denk ik dan (ook weer een mening).

Of wat dacht je van JuŽquinaisheley of KíChewaynŲ? Je moet lettergreep voor lettergreep hardop uitspreken om zo'n beetje te achterhalen hoe het klinkt...

Er zitten ook grappige namen tussen die ik nog best wel leuk vind ook. Miao en Dauw bijvoorbeeld of wat vind je van FeeŽrieke (ja, van die reclame ja). Dat vind ik wel grappig.

http://www.vernoeming.nl/bizarste-kindernamen-2013 - Bizarre Nederlandse Namen
http://www.vernoeming.nl/bizarre-vlaamse-voornamen-2013 - Bizarre Belgische Namen
Antwoorden:
Geplaatst door: Dido
Geplaatst op: 15 januari 2014 om 18:07
Toevallig mail ik het artikel dat hierover in het AD staat net naar een vriendin!

Sommige zijn inderdaad echt tŤ erg, hoe kan je je kind dat aan doen? Die weten dan pas hoe ze hun naam moeten schrijven als ze 15 zijn of zo..

-------------
Kites rise higher against the wind, not with it.


Geplaatst door: ChloŽ
Geplaatst op: 15 januari 2014 om 18:47
Ja, ik had het ook toevallig vandaag over met iemand. Omdat op de radio het ging over iemand die zijn kind Loezer had genoemd. Serieus. --' Ik kreeg gisteren nog een mail met een babysitaanvraag voor kindjes die Lucky en Poppy heten. Dat vind ik al vreemd genoeg en die lijst is gewoon bizar. Dit is inderdaad niet denken aan hoe je kind zich later voelt. Hoe je het ook draait of keert, de maatschappij reageert hierop. En het kind die opgroeit en dan ontdekt dat de naam Loezer afgeleid is van loser wat allesbehalve een positieve betekenis heeft.. Zelfs als het niet gepest zou worden (ik hoop altijd dat andere zich erboven stellen, maar dat is maar een ijdele hoop), zal het kind zichzelf in twijfel trekken. Of als het kind gewoon zijn naam niet kan schrijven. Handig in deze maatschappij waar je overal je naam moet opgeven. *zucht*

-------------
The climb is all there is.


Geplaatst door: Merdyff
Geplaatst op: 15 januari 2014 om 18:56
Sommige namen zijn inderdaad te erg, maar er staan er ook tussen (de Vlaamse lijst heb ik bekeken) die ik helemaal niet zo raar vind. Ik zag bijvoorbeeld de naam Stig ertussen staan, ik ken iemand van mijn leeftijd die zo heet. Is echt een heel gewone naam van Scandinavische oorsprong.
Sommige zijn ook hoogstwaarschijnlijk afkomstig van baby's van Afrikaanse origine, in die culturen is het heel gewoon om je kind Bonheur, Courage, Divine Amour of iets dergelijks te noemen. Ik ontmoette eens iemand uit Ghana of Gabon of zoiets en die heette Innocent (het Franse woord). Dus een naam die voor ons vreemd is, kan in een andere cultuur best heel gewoon zijn.


-------------
ďI kind of lost track of time..."
"For two hours?"
Elend nodded sheepishly. "There were books involved.Ē

- The Well of Ascension, Brandon Sanderson


Geplaatst door: Sarah
Geplaatst op: 15 januari 2014 om 19:08
Bij mijn vader in de klas (hij is leraar) was er ooit een meisje die Pommelientje heette... xD Ja, ik vraag me soms ook wel af wat mensen denken als ze hun kind zo'n bizarre voornaam geven. Aan de ene kant begrijp ik wel dat ze een bijzondere naam willen voor hun kind, maar de grens tussen bijzonder en bizar is volgens mij flinterdun. :')

Edit: Wel vind ik het tof dat er mensen zijn die hun dochter Khaleesi noemen. xDGeplaatst door: Lycke
Geplaatst op: 15 januari 2014 om 19:46
Ik vind Zomer niet zo raar, haha. Komt waarschijnlijk door de vertaalde serie van Zomer in TranssylvaniŽ.

En mijn naam zal ook vast een soort van "waarom makkelijk doen als het moeilijk kan"-categorie zijn, maar ja. Middeleeuws :p


Geplaatst door: Kyrke
Geplaatst op: 15 januari 2014 om 19:55
Quote van Fransje

wat vind je van FeeŽrieke (ja, van die reclame ja).Reclame? Welke reclame?
FeeŽriek is trouwens gewoon een Nederlands bijvoegelijk naamwoord, ik vind het wel mooi :) En omdat het niet zo vaak gebruikt wordt, klinkt het niet zo gek als naam. Een beetje als Frederieke, maar dan met een paar medeklinkers minder.


-------------
...waar 't leven oplost tot een ruimschootsch droomen...Geplaatst door: Dido
Geplaatst op: 15 januari 2014 om 20:00
Ik vind FeeŽrieke ook nog wel leuk inderdaad!

Als ik dit zo zie ben ik toch wel heel blij dat mijn ouders me gewoon 'Anna' genoemd hebben, al past mijn tweede naam ook zo in dit rijtje. Altijd leuk als je ergens je volledige naam op moet geven...

@ Lycke, zo gek is jouw naam toch niet? Ik vind het leuk!

-------------
Kites rise higher against the wind, not with it.


Geplaatst door: Lycke
Geplaatst op: 15 januari 2014 om 20:01
Nee, hij is ook niet gek Anna :) Ik moet hem gewoon steeds spellen enzo.


Geplaatst door: Dido
Geplaatst op: 15 januari 2014 om 20:03
Oh ja, dat herken ik wel van de rest van mijn naam (mijn voornaam gaat bij de meeste mensen nog net goed), irritant is dat hŤ?

-------------
Kites rise higher against the wind, not with it.


Geplaatst door: Fransje
Geplaatst op: 15 januari 2014 om 20:05
Quote van Kyrke


Reclame? Welke reclame?
http://www.youtube.com/watch?v=E0Zya88NBZE - Deze en http://www.youtube.com/watch?v=jenN2wKfJbY - deze . Tongue

Edit: Ik ga trouwen met een man uit het hoge noorden (lees: Groningen) en ik merk dat in het hoge noorden andere namen gewoon zijn als namen die ik gewend ben in het zuiden des lands (waar ik vandaan kom).
-------------


Geplaatst door: Meike
Geplaatst op: 15 januari 2014 om 21:01
*grinnikt* Ik zie 'Sax' op de lijst van de Nederlandse jongensnamen staan.. Ik ken iemand die haar baby Sax heeft genoemd. Ze heeft een tweeling gekregen en de jongen heet Sax. Maar ik vond 't een beetje vreemd, want als je dat een beetje Engelstalig uitspreekt.. eh.. klinkt het alsof je je kind heel anders hebt genoemd.

-------------
Nieuwste tekening; http://www.dreuzels.com/forum/forum_posts.asp?TID=22780&PID=1702579#1702579 - Mark Gatiss
Reacties zijn meer dan welkom!


Geplaatst door: Jenne
Geplaatst op: 15 januari 2014 om 21:19
Sommige namen vind ik meevallen, maar de meeste zijn heel bizar. Ik snap niet hoe ouders hun kinderen dat aan kunnen doen. Natuurlijk is het leuk als je een unieke naam hebt, maar het zou leuk zijn als die niet belachelijk klinkt en je hem niet tien keer moet herhalen voordat mensen hem weten of kunnen spellen.

En zoals hiervoor al gezegd is: houden die ouders dan totaal geen rekening met de maatschappij? Ik zou graag zien dat mensen niet moeilijk doen over namen, maar het is helaas een feit dat kinderen snel de neiging hebben om vreemde namen belachelijk te maken. Ik hoop, en vermoed het ook eigenlijk in sommige gevallen, dat sommige namen alleen doopnamen zijn en geen roepnamen.

Dit doet me denken aan een gesprek dat ik een tijd terug had met een oppaskindje. Zij zat me iets te vertellen en het verhaal was nogal chaotisch, maar op een gegeven moment ving ik iets op over een splinter. Ik vroeg dus of ze een splinter had en toen kreeg ik boos te horen "nee, ik ben op het verjaardagspartijtje van Splinter geweest". Een naam die van een voorwerp komt is niet altijd fijn .


Geplaatst door: Janna
Geplaatst op: 16 januari 2014 om 18:01
De beste blijft toch 'Tamme Jonathan'. XD Probeer die arme jongen maar eens aan te spreken zonder het uit te proesten. =P


Geplaatst door: DaniŽl_Elessar
Geplaatst op: 16 januari 2014 om 20:32
Ah hier ook!
Er staan toch best rare namen tussen al zijn er ook die in sommige landen normaal zijn. "Ayrton" bijv. (geheel losstaand van het feit dat dat de naam van een idool van me is >Ayrton Senna) Is het daar in BraziliŽ een normale naam.

Ik heb namen voorbij zine komen als:

Stoel,
Zwaantje (oud hollands, laat het oud blijven)
Rufus.
mercedes-benz.
Soa
Zo kan ik nog wel wat doorgaan.

Ik vind oude namen over het algemeen mooi of het Germaanse, Engelse of franse zijn.

-------------
Thats what Tigger's do best!


Geplaatst door: Nemaya
Geplaatst op: 16 januari 2014 om 23:52
Jemig, bij sommige namen denk je echt van... hoe verzin je het? Maar andere er zitten er ook een paar tussen waarvan ik denk van ... dat valt toch wel mee?
Lulzim is bijvoorbeeld een buitenlandse naam. Een clubgenoot van mij heet zo en die komt uit Oost-Europa. De naam zelf is van Albanese afkomst.
Ik heb medelijden met de kinderen die opgezadeld zijn met van die onuitspreekbare en onleesbare namen. Ik vind mijn eigen naam (Rose-Marie) soms al een verschrikking, omdat het regelmatig fout wordt gespeld ťn men het soms niet onthoudt. Dan word ik Marie-Josť genoemd, of Annemarie. En dat is dan nog een relatief normale naam.
Als ik ooit kinderen krijg, geef ik ze korte en normale namen. :P *herinnert zich de kramp bij het veelvuldig op moeten schrijven van haar naam bij toetsen*


-------------
"Motivation gets you through the day, but inspiration lasts a lifetime." - Nick Vujicic
Pottermore: WildCastle69 - Hufflepuff


Geplaatst door: HpLovies
Geplaatst op: 17 januari 2014 om 06:37
Sommige namen zijn inderdaad echt erg. Er zit een jongen bij een vriendin van mij in de klas en die heet Voitek. Een heel onuitspreekbare naam vond ik. Maar het is een naam uit Polen die volgens hem veel word gebruikt.
Zelf heb ik ook vaak last met mijn naam (Cheyenne), net zoals Nems hierboven. Dan word het vaak als Sjajen of Chajen ofzo geschreven. En ze spreken het vaak ook verkeerd uit. Dat is echt irritant. Maar ik vind mijn naam wel mooi. Niet erg veel mensen heten zo :D

-------------
Once upon a time,
an angel and a devil fell in love.


Geplaatst door: Pyrris
Geplaatst op: 17 januari 2014 om 09:34
Net bericht gekregen van iemand die bevallen is van een jongen, Romeo. Ik zou mijn kind nou echt nooit Romeo noemen...

-------------
Listen now, Great Pan he calls us
From the green wood in his grove
'neath the waxing moon above us
From the tangled vines that grow


Geplaatst door: Kim
Geplaatst op: 17 januari 2014 om 09:52
Romeo vind ik dan ergens nog meevallen, hoewel ik dat toch ook niet zou doen.
 
Het ergste vind ik eig nog altijd van die bekende vlaming (weet niet meer wie precies het was) die zijn kinderen volgende namen gaf:
 
Zus
Mensje
en ik dacht ook Bloem?
 
Dat zijn nog toch echt geen namen.

Er was er toch ook eentje die ooit zijn kind Bloem wou noemen en die had dan als familienaam Pot. Dat gaat er allemaal toch een beetje over :p 


-------------
-1
May the odds be ever in your favor!


Geplaatst door: DaniŽl_Elessar
Geplaatst op: 17 januari 2014 om 10:32
Eigenlijk zou je het dan daarvoor juist weer doen :') Je kunt je kind nou eenmaal op zo'n manier voor altijd plagen

Maar nee dat doe je niet :) Romeo vind ik ook nog wel gaan..
Maar zo ken(de) ik een iemand in Tsjechie die 'Honza' hete wat neerkwam op 'jan' xD

-------------
Thats what Tigger's do best!


Geplaatst door: Fransje
Geplaatst op: 17 februari 2014 om 11:53
Volgens mij zei Karen ooit dat ze het zo raar vond dat een kind Dick heette, maar toen zeiden heel veel Nederlanders dat Dick een hele gewone naam is in Nederland. 

-------------


Geplaatst door: Lynn
Geplaatst op: 17 februari 2014 om 16:43
 


Geplaatst door: Nixingood
Geplaatst op: 28 maart 2014 om 21:40

Bij ons op het werk heet er iemand 'Wolf in 't Veld' (voornaam Wolf) en er is ook iemand met de naam 'Frank Otto' (omgedraaide van Otto Frank uit het achterhuis).


-------------
Volg je hart... die weet altijd de weg te vinden, zelfs als je hoofd het niet vertrouwt!
Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet ervan te genieten!


Geplaatst door: Dimitri
Geplaatst op: 29 maart 2014 om 23:02
Quote van Lynn

Waarom is Romeo eigenlijk zoveel erger dan Tristan? Ik ken wel mensen die Tristan heten en ik vind het een prachtige naam...Misschien klinkt Tristan gewoon beter.Of misschien was Tristan ergens nog een stoere ridder.Waarom staan die namen eigenlijk in het Bizarre namen topic? Niks mis met ze, al zeg ik het zelf.


Geplaatst door: Blossom
Geplaatst op: 07 oktober 2015 om 12:14


Even lachen om bizarre voornamen. Vooral Rita-Lynn, haha!


-------------


Geplaatst door: Ellaaaa...
Geplaatst op: 07 oktober 2015 om 18:59
Spijker en Krat... (':

Ik zocht laatst naar een schrijver (Thomas Pynchon) op Wikipedia en die bleek Ruggles als tweede naam te hebben - die heeft geluk dat het z'n tweede naam is :P


-------------
Maak ook eens een https://www.dreuzels.com/forum/forum_posts.asp?TID=36620 - Valentijnskaart !


Geplaatst door: Meike
Geplaatst op: 11 oktober 2015 om 16:12
Ik vond mijn naam nooit raar.. tot ik dus in het buitenland ging wonen. Ik woon nu bijna 10 maanden in Londen en ik merk dat het toch behoorlijk verwarring oplevert, voornamelijk op het werk. Als ik e-mails stuur en mensen bellen dan naar kantoor weten ze nooit hoe ze het moeten uitspreken, of ze denken dat mijn naam raar gespeld is en ik eigenlijk een man ben - dus dan vragen ze naar 'Mike'. Ik krijg ook vaak e-mails terug met de aanhef "Dear Mike". Best frustrerend.. vooral als belangrijke klanten een mannelijke stem verwachten en dan krijgen ze mij aan de lijn. :')


-------------
Nieuwste tekening; http://www.dreuzels.com/forum/forum_posts.asp?TID=22780&PID=1702579#1702579 - Mark Gatiss
Reacties zijn meer dan welkom!


Geplaatst door: Charles Zwarts
Geplaatst op: 19 maart 2017 om 18:50
Ik kwam laatst ergens de naam Berlusconi tegen.

-------------
i solemnly swear that i am up to no goodPrint de pagina | Sluit venster